Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: f-104 ortak projesi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   23 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Mueve
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 581
Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 04:32
Pilotcuk, yerinde olsam Kaan beyin yaptığı aşamaları takip ederdim. Yoksa senin F-104 6 ay sonunda uçuyor olacak

Düzenleyen Mueve
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 883
Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 05:02
Parlak beyazın altına normalde gri fena olmaz, çünkü beyaz alttaki renk farklılıklarını zor kapatır. Önce gri atılırsa daha kolay kapatır, ama gördüğüm kadarıyla senin modelde pek öyle şeyler yok. Direk beyaz atılabilir.
Akma yapması ise sadece fazla boyayı bir anda attığın içindir, alttakiyle alakası yok.
Yeminli modelci
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 06:06
önerilerininz için teşekkürler.üstteki boyayı tam temizleyememek tan sanırım bazı problemler oluştu onları halladip bu gece üstüne tam bir kat mat gri atıcam.yarın sabah ta parlak beyaz...
I feel the need The Need for Speed...
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 06:38
ya bu arada airbrush tükürerek atıyor beyazı.diğer griyi falan hiç böyle bir şey yapmadan atmıştı.çözüm ne olabilir.
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 07:14
Boya, istediğin gibi olana kadar inceltici/boya oranıyla oynamak gerek, kompresör basıncı da cabası. Ama bunları model üzerinde değil başka bir yerde denesen daha iyi edersin
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 07:38
Orjinalini yazan: pilotcuk

ya bu arada airbrush tükürerek atıyor beyazı.diğer griyi falan hiç böyle bir şey yapmadan atmıştı.çözüm ne olabilir.

Tamiya nın beyazı mı.
feed the troll
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 21:23
evet tamiya enamal parlak beyaz.
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 21:25
Tükürmesi boyadan değil airbrush'tandır. İyi temizlenmemiş olabilir, temizledikten sonra iğnesi ve memesi düzgün takılmamış olabilir.
Yeminli modelci
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 21:32
Gecen aynı durum benim basıma da aynı boyayla geldi. Tek bir boyamada üç kez pistoleyi tıkadı. 50/50 oranında acmamama ragmen. Sanıyorum boyayla alakalı bu problemi bir yerlerde daha okumustum. En sonunda iğneyi biraz cekerek tıkanmasını engelleyebildim.
feed the troll
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 21:44
Orjinalini yazan: Judas

Tek bir boyamada üç kez pistoleyi tıkadı. 50/50 oranında acmamama ragmen.

50/50 oranı bence çok az ve bu kadar koyu bir boyanın pistoleyi tıkaması normal. Ben hangi boya olursa olsun inceltmede boyayı %30'un üstünde kullanmıyorum. Beyazın örtücülüğü zaten azdır bu yüzden daha koyu boya yapıp tek seferde örtmeye çalışmayın. İnce katlar halinde birkaç kat atmak kalın boya atmaktan her zaman daha iyi sonuç verir. Ben beyazı ince olarak 4 5 kat attıyorum. Şimdiye kadarda hiç bir marka ile sorun yaşamadım. Tabii bu inceltme oranı filan kişiden kişiye değişebilir. Bu yazdıklarım benim tecrübelerim. Boyanacak yerin altına atılacak açık gri astar işinizi rahatlatır.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
volkan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 442
Alıntı volkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 22:02
Orjinalini yazan: oy61

50/50 oranı bence çok az ve bu kadar koyu bir boyanın pistoleyi tıkaması normal.

+1.
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan.
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 22:41
abilerim bu olayın tamamen revellin dandik meme ucu la ilgili olduğuna kanaat getirdim.boyayı 1 e 3 oranında inceltmeme rağmen hala aynı hala aynı.modelim umarım detaylarını kapamaz.biras önce beyaz boyayı attım.çok ince bir kat attımki akma olmaması için buna rağmen ufak akmalar meydana geldi.bi şekilde çözüm bulacağım.memeucu dün geceden beri hidroliğin içinde duruyor.bu sabah çıkardım adam gibi temizledim.içinde pislik kalmadığını tahmin ediyorum.çok iyi temizledim çünkü.airbrush almanın fazlasıyla zamanı geldi ama mümkün değil ki bu aralar.airbrushı balkondan atmayı düşünüyorum yeni airbrush alınca.ancak şu anda yadigar olarak devam ettirmek zorndayım.

elinde revellin fazla aibrbrushı olup ta meme ucunu vermek isteyen var mı?(ücret karşılığıda olabilir)
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2006 Saat 23:09
İnce atsaydın akmazdı. Birşeyleri yanlış yapıyorsun ama neyi yanlış yapıyorsun anlayamadım Daha ince at. (İnce derken boyayı inceltmek anlamında değil, modelin üzerine daha az boya sıkmak anlamında ince...)
Yeminli modelci
IP
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 242
Alıntı pascalpati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/02/2006 Saat 00:41
merhabalar, öğretmen bi süredir derslere girmiyor da acaba yapanların bir kısmı resim falan paylaşmıyor diye mi proje devam etmiyor diye düşündüm. Böyle bir düşünce varsa ben kendi adıma foto çekemiyorum ama ilgiyle takip edip yapıyorum(dum) bu projeyi...
Nedir acaba son durumumuz?
Ulas Demirdag
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/02/2006 Saat 01:42
Son durum: Taşınma sebebiyle benim üretim hattı yaklaşık bir aydır kapalı. Bu hafta itibariyle yeni tezgahı kurup ısınma turlarına başladım, ama elimi attığım hiçbirşeyi bulamadığımdan kapasite kullanım oranı %30'larda dolaşıyor. Önümüzdeki günlerde devam edeceğim proceye. Tabi paylaşım biraz daha fazla olsa itiraz etmem, o ayrı mesele :)
Yeminli modelci
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2006 Saat 13:15
Orjinalini yazan: pilotcuk

abilerim bu olayın tamamen revellin dandik meme ucu la ilgili olduğuna kanaat getirdim.boyayı 1 e 3 oranında inceltmeme rağmen hala aynı hala aynı.modelim umarım detaylarını kapamaz.biras önce beyaz boyayı attım.çok ince bir kat attımki akma olmaması için buna rağmen ufak akmalar meydana geldi.bi şekilde çözüm bulacağım.memeucu dün geceden beri hidroliğin içinde duruyor.bu sabah çıkardım adam gibi temizledim.içinde pislik kalmadığını tahmin ediyorum.çok iyi temizledim çünkü.airbrush almanın fazlasıyla zamanı geldi ama mümkün değil ki bu aralar.airbrushı balkondan atmayı düşünüyorum yeni airbrush alınca.ancak şu anda yadigar olarak devam ettirmek zorndayım.

elinde revellin fazla aibrbrushı olup ta meme ucunu vermek isteyen var mı?(ücret karşılığıda olabilir)

haddinden fazla boya atınca akıyor.ben mümkün olan en kıvamlı boyayı en yüksek hava/boya oranında atıyorum böyle belli belirsiz boya çıkıyor.kompresörü sık doldurmak zorunda kalıyorum boyayı atarken çok zaman harcıyorum ama kat ince oluyor.belki daha iyi bir yöntem vardır çünkü ben pek tutmuyorum kendiminkini:)
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2006 Saat 22:11
Olaya başka bir boyut; sabah uyanınca kapıda buldum (Arkut sağolsun). Kısa zamanda cockpiti toplanıp diğer modelleri yakalaması planlanıyor:)

Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 19:49
Projeye devam;
İniş takımlarını sıfır numara fırça ile boyadım. Bunun içn içine %20 beyaz katılmış testors flat black kullandım. Boyayı uygun incelikte tutarsanız jant ile lastik arasına dokundurunca hemen akıyor ve çok düzgün bir birleşim yeri çizgisi elde ediyorsunuz. Maskelemeye, airbrush ile uğraşmaya gerek yok.

Hava girişlerini parlak beyaza boyadım. Bunların yapıştırılmadan önce boyanması şart. Yoksa imkanı yok düzgün bir şekilde boyamanın. Arka planda boyanmış lastiler kuruyor.

Bir taraftan modelin ufak tefek parçalarını boyaya hazır hale getirdim. Benim gibi bir seferde birden fazla maket yapıyorsanız resimdeki kutular parçaları kaybetmemek açısından çok işe yarıyor. Yapı marketlerde falan bulunabilir, belki nalburlarda da vardır.

Daha önceden tesviye yaptığım yerlerin %100 düzgün olduğundan emin olmak için testors enamel silver'ı fırça ile sürerek test ediyorum. Böylece astara falan gerek kalmıyor, daha pratik. Boyayı inceltmek şart,ve nedense testors enamel silver güzel gösteriyor hataları. Diğerleriyle o kadar iyi olmuyor. Daha sonra bu silverları 800 ya da 1000 numara zımpara ile zımparalayıp kaybolan detayları açacağım.

Yakıt tankları detay açma hariç boyaya hazır. Silver'ın en ufak çizikleri bile nasıl gösterdiğine dikkat. (Tabi bu ufak çizikler bahsettiğim 800 numara zımparalama sayesinde yokolacak. Silver boya ince bir doldurucu vazifesi de görüyor.). Yakıt tanklarındaki yuvarlak parçaları (kapak galiba) hiç yapıştırıcı sürmeden yerine ittirerek oturttum. Yapıştırıcı sürerseniz taşma yapabilir. Bir de ilk seferinde düzgün şekilde yerleştirmek şart, bir kere girince bir daha tanka zarar vermeden çıkaramıyorsunuz.
Yeminli modelci
IP
<< Önceki Sayfa   23 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma