Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: heinkel 111 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
hudaverdi
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Konu: heinkel 111
    Gönderim Zamanı: 15/12/2006 Saat 02:32
efendim saygylar,tarihçi hafyzam beni yanyltmyyorsa herhalde en son bir yary?maya 15 yyl önce müze de girmi?tim.ondan sonra okuldu,ö?rencilikti,askerlikti,ö?retmenlikti,hayat kavgasy idi,ailevi sorumuluklardy,yary?ma yeri uzakty,üzümün çöpü idi vs vs yani kysaca tembellikten hiç bir yary?maya giremedik(dolayysy ile boyumuzun ölçüsünü de ö?renemedik)mademki modelsitesi com bir yary?ma açmy?,yary?ma yeri uzak,ta?yyamam ?imdi oralara diye bi mazeretde uyduramyyoruz,el mahkum bi?eyler yapyp boyumuzun ölçüsünü alacaz.
efendim 2 gece önce yary?ma duyurusunu alynca,ba?ladym dü?ünmeye..yary?madyr,öyle herkesin gördü?ü,bildi?i bi model olmaz deyip,?u ana dek forumlarda gözükmeyen ne var elimizin altynda diye sto?a bi göz attyk.(cillop gibi tamiya p-51,hasegava stuka da var ama onlar az çok forumlarda görücüye çikty)revell in hasegava kalyply he-111 ve italeri sm-79 arasynda fazlaca dü?ünmeden(yabancy bir forumda gördü?üm kadary ile uçurum boyutu birle?im bo?luklary var)111 e karar verdim.
   ilk i? revell in o sinir bozan yandan açylan kutusunu iptal edip,takym taklavaty sm-79 kutusuna aktardyk.ondan sonra byça?yn ucuna yeni x-11 takyp'Allah utandyrmasyn,Bismillah diyerek'kokpiti do?radyk.(bir kaç dakika içinde ilk kany da 'kurban kany'niyetine akyttyk.)
   besmele ve kurban kany ile ba?lady?ymyz in?aat, kokpit boyama a?amasynda revell sa?olsun tüm kokpiti green gösterdi?i için kutudan çykan plana 'hadi leynn'diye bi buru?turma ile devam etti.rlm 66 kar?yly?y olrak humbroll 32 ye biraz göz karary beyaz katma ile kokpit boyandy(72 ölçek oldu?u için rengi açmak önemli,ölçek küçüldükçe milimetre kareya dü?en pigmentlerin renk yo?unlu?u olu?turmasy ve rengin açylmasy mevzuusu falan filan).

biraz metal ile dry brush yaparak tek rengi kyrmaya çaly?tym.arkadaki bombalaryn boyanmasy lazym ama pek ufacyk pencerelerden asla görünmeyece?i için gerek görmedim.kokpit zaten yeterince küçük oldu?u için ilave detay a yer yok.elimde italeri zviling den biraz parça araklayabilirmyim diye bakymdym ama onun kokpit daha da fakir.elimdeki artyk 11 yazyly decal i kesip biçerek koltuk kemeri yaptym.öbür eleman yn koltuk zaten havada duruyo,neresine kemer takylyr diyerek sonraya byraktym.
gövde kapanmaya hazyr sayylyr.fark edilece?i üzere kontrol paneli henüz ortada yok.ilerki a?amada kanopi ye yapy?masy gerekiyormu?.

ilginç bir detay...arka kanatlar bir çarpyklyk olu?masyn diye birbirine geçmeli lego tarzy bi yapyda.(kulaklary çynlasyn,bir arkada? 'lego gibi oturan maket'lafyna gycyk oluyodu:)))o kendini hatyrlar,ehu ehu)?u ana dek macun ve zymparaya dokunmadym(Allah dokundurtmasyn).
ilerleyen a?amalary birlikte görecez artyk...Yn?aallah yary yolda elimden fyrlatyp atty?ym maketlerle ayny kaderi payla?maz.

IP
FIREMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 307
Alıntı FIREMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/12/2006 Saat 02:50
Allah yuzunuzu kara cykarmasyn..Kolay gele! :-D
The black sheep among all white ones..
IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 112
Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/12/2006 Saat 08:22

Bundan bendede var. Yeterli tecrubeyy kazandygym anda dalaca?ym. Merakla izliyorum çaly?manyzy. Kolay gelsin...
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/12/2006 Saat 22:33
devam....
gövde ve kanatlar kapandy.gövde kanat ba?lantysy de?i?ik.kanatlar,gövdeden çykan uzantylarla monte ediliyor.kastyrtma-kanyrtma yaparken gövde veya kanatlarda yamulma olmasyn diye 1 gün süre verip,yapy?tyrycynyn tam kurumasyny bekliycem.
   tamiya ye?il kafa kanatlarda sorun olmady ama gövdeyi kaparken etkisiz kaldy.(malum bir uçtan öbür uca sürerken,ba?taki kysymlar hemen uçup kuruyor.gövdeyi kapayyp,yapy?tyrycyyy dy? yüzyden sürüp,birle?me yüzeyine syzacak ?ekilde kullanyp,parmakla pres uyguladym...fena olmady....)
ilginç bir not:camlar dy?ardan takylacak...tüm helikopter,yolcu-bombardyman uça?y yapan arkada?laryn ortak çilesidir.camlar içerden yapy?yr,maskelemek bir kabus olur.burda tüm in?aat ve boya bitince en son dy?ardan takylacak ?ekilde verilmi?,elimde yine hasegava kalyp revell b-25 var,o da ayny ?ekilde idi.bence modelcilik alanynda bir devrim bu....

IP
FIREMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 307
Alıntı FIREMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/12/2006 Saat 22:36
durmak yok Hudaverdi Bey..uykusuz geceler bizim..
oyum size!
The black sheep among all white ones..
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/12/2006 Saat 23:46
ortamy so?utmamak lazym,kaplumba?a hyzy ilede olsa yürüyo bizim alet.kanatlar,motorlar yapy?ty.sa?yna soluna 'adettendir'diye ye?il kafa ile sulandyrylmy? puty'syvy?tyryldy.benim çaly?ma tempomla günlerce sürecek zympara süreci yakla?ty.(önemli not:macun kullanmadan btirebilecekmiyim diye meraklanyyodum.macun lazym oldu.bir kysmy hadi benim iyi birle?tirememi? olmam,ama bir kysmyda modelden kaynakly.eli düzgün bir ba?ka modelci,belki ayny modeli dikkatli çaly?ma ile yaryya yaryya daha az macunlama ile bitirebilir)

bir de ?u masum gözüken kysma dikkat etmekte fayda var.bombalaryn alt kysym parçasy.oraya sokabilmek için baya?y kanyrtyp kastyrdym gövdeyi.bomba kapaklaryny açyk yapma imkany var ama o zaman da kanyrtyrken kastyrtdy?ymyz için biçimsiz gözükecek.bende külliyen kapatyp byraktym.ayny modeli yapacak arkada? varsa,o parçayy yerle?tirirken dikkat etsin.

IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2006 Saat 00:48
Çok güzel gidiyor allah nazardan saklasyn :D
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 02:02
indirdi?im divx filmi cd ye aktaryp üstünü permanantly kalemle yazarken aklyma geldi i?te.boya sonrasy detaylar belirgin olsun diye preshading yapyyoruz.pistole hakimiyetim pek yok,ince çizgi çekmem zor gibi.permanantly kalemle detaylaryn üstünden geçmek de acaba i?imizi görürmü?piyasada siyah,mavi,ye?il,kyrmyzy kalemler var,rengine göre seçmek daha iyi mi sonuç verir? yoksa süs-püs yapacaz derken modeli mahvetmi? olurmuyuz?daha önce böyle bir ?eyi deneyen varsa sonucunu bizimle payla?syn ki çuvallamayalym.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 02:09
Kuruduktan sonra ayny i?i görür bence.
Çizgileri biraz daha kalynla?tyrmakta fayda var sanyrym.
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 02:16
hemen kuruyo zaten.ama selülozlu-alkollü kimyasallary yiyince su koyverirmi bilemeyiz.(çizgiler sorun de?il gibi.permanantly kalemle plasti?i çok kolay i?aretlemek-çizmek mümkün)
IP
F-4 E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1077
Alıntı F-4 E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 12:48
Hüdo devam,hiç bi?ey olmaz....takiptesin...nazarlara gelmeyesin...kolay gele....
IP
nazilli
Üye
Üye

Gönderilenler: 210
Alıntı nazilli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 16:19
Ben kullanyyorum o tür kalemleri ama preshading yapty?ynyz kadar gerçekçi olmuyor. Çizdikten sonra vernik atyyorum böylece wash syrasynda çizgilerde bozulma olmuyor.
Kolay gelsin
It is clear to take off!
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 17:39
Bende denedim ama üstüne boyayy yiyince çizgiler su koyuveriyor. Boya ile birlikte sa?a sola bula?yyorlar aman dikkat (gerçi ben üstüne vernik atmadan denemi?tim o ayry)

Düzenleyen grond - 24/12/2006 Saat 20:08
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 21:08
Orjinalini yazan: grond

Bende denedim ama üstüne boyayy yiyince çizgiler su koyuveriyor. Boya ile birlikte sa?a sola bula?yyorlar aman dikkat (gerçi ben üstüne vernik atmadan denemi?tim o ayry)

tam olarak nasyl bir görüntü çykty?tamamen boyayy mahveden bir durum mu yoksa kurtarylabilecek,ve ya makul kabul edilebilecek bir görüntü mü?üstüne humbrol 30 ve 91 atylacak,çok mu kötü bir sonuç çykar acaba?
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/12/2006 Saat 23:40
ehem ben 1\144 f-14 de denedi?im için çok ho? bir sonuç çykmady, ama sizin ölçek büyük oldu?undan farkly bir sonuç çykabilir.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 02:14
daha kalyn çizenleride var bunlaryn.ama tabanca ile atyldy?y gibi intense ve authentic:p bir görüntü vermez diye tahmin ediyorum:)
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 02:16
he111 favori tayyarelerimden biridir ama yapmak nasip olmady.monogramyn 1:48 he111ini sipari? edicem yakynda.sanyrym epey büyük.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 02:20
bu arada hüdaverdi vey,kemerleri yapsanyza forumda bi makalede anlatylmy? gayet basit olmasyna mukabil etkisi bir hayli yüksek.
IP
Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04