![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 12/06/2009 Saat 22:21 |
|
Uçaklaryn kamufleleri keskin geçi?li gibi gözükse de ço?unlu?unda aslynda ince bir geçi? var.
1/48 ölçekte fark edilir bir geçi?tir. Yapylan uça?yn direkt referansy yoksa geçi?li yapmakta fayda olabilir. |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
erhan köküöz
Üye
Kayıt Tarihi: 16/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 251 |
![]() Gönderim Zamanı: 12/06/2009 Saat 23:23 |
|
Bulabildi?im en yakyn çekimler bunlar. Kamuflaj paterni de?i?miyor, sadece renkleri de?i?tiriyorlar. 1/1 de geçi?te çok çok az bir derecelenme görünüyor. Belki de boyalaryn üst üste binmesindendir, bilmiyorum. Ancak 1*1 deki bu geçi?i 1/48 de göstermek benim harcym de?il.
|
|
|
|
|
erhan köküöz
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 12/06/2009 Saat 23:55 |
|
Yakyn çekim bulabildi?im iki resim daha.
Özellikle bu resimde boyalaryn keskin geçi?i çok belirgin.
|
|
|
|
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 13/06/2009 Saat 08:04 |
|
Maalesef boyamalar keskin kenarly gibi dursa da aslynda geçi?li.
Sorun sadece maskeleme yapmy? oldu?unuzda bunu resimlere istinaden yapmy? oldu?unuzu söylemenizdi. Uça?yn üzerindeki kamuflenin durumu ile sizin onu yapyp yapmayaca?ynyzy söylemeniz arasynda fark var. Özellikle agresör uçaklaryna merakly bir ki?i olarak farkyna varmamy? oldu?umu sandy?ym bir haber duyunca merakymy çekmi?ti. Hem aslynda çe?itli basit yöntemlerle istenilen her boya tabancasy ile bu geçi?leri yakalamak mümk?n. Mesela "soft masking" olayy ile. Ben yapmady?ym için nasyl oldu?unu anlatamayabilirim ama bu tekni?i çok iyi bilen ki?ilerin yardymcy olaca?yna inanyyorum. |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
Burak
Üye
Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() Gönderim Zamanı: 14/06/2009 Saat 01:04 |
|
Ölçe?e vurulunca bu geçi?leri keskin kabul edebiliriz.
|
|
|
|
|
Clumsy
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 14/06/2009 Saat 01:15 |
|
Özellikle bu sayfada yayynlanan 1. ve 3. foto?raflardaki uçaklaryn ebatlary ile 1/48 F-16 maketi ebatlary kar?yla?tyryldy?ynda tekrardan dü?ünmenin yarary olur diye dü?ünüyorum.
|
|
|
-Sorumluuu...
|
|
|
|
oserinkaya
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 13/02/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() Gönderim Zamanı: 17/06/2009 Saat 11:26 |
|
Erhan Abi,
Haydi devam. Biti?ini çok merak ediyorum. Ellerine, emeklerine sa?lyk. Gayet iyi gidiyor bence. Sevgi ve saygylarymla. |
|
|
Oktay SERYNKAYA
ANKARA |
|
|
|
|
Burak
Üye
Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() Gönderim Zamanı: 17/06/2009 Saat 14:30 |
|
Evet foto?raflary ben de görebiliyorum ancak o kadar belli belirsiz bir geçi? etkisini modele yansytmak için u?ra?mak emek-sonuç ili?kisi bakymyndan iktisadi de?il.Dileyen u?ra?abilir tabi.
Model güzel gidiyor,boyasy tatly oldu.Bakalym biti?i nasyl olacak. |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 17/06/2009 Saat 17:06 |
|
Dileyenin u?ra?abildi?i noktada "iktisadi de?il" diye 50 senelik maket yapan birisiymi? gibi konu?mak sanyrym biraz gere?inden fazla iddialy bir söylem.
Tabii ki isteyen istedi?ini yapabilir. Ama yukaryda da belirtmi? oldu?um gibi; resim de gözükeni belirtmekle yapyp yapmamayy söylemek arasynda fark var. Ki?ileri yanly? yönlendirmemek gerekir diye dü?ünüyorum. Gerisi bo?. Düzenleyen copilot_clumsy - 17/06/2009 Saat 17:06 |
|
|
-Sorumluuu...
|
|
|
|
Burak
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 17/06/2009 Saat 17:55 |
|
Arkut bey,
yapty?ynyz resimleri göstermek de?il.Modeldeki geçi?lerin keskin oldu?unu,oysa gerçek uçakta geçi?lerin daha yumu?ak olup bunun modele uygulanmasy gerekti?ini savunuyorsunuz.Bu sizin fiktiniz,saygy duyarym. Ben de (görünen o ki,model sahibi de benimle ayny fikirde) geçi?lerdeki yumu?akly?yn model üstüne uygulanmasyny gerektirecek kadar belirgin olmady?yny,u?ra?maya de?meyece?ini savunuyorum,bu da benim fikrim.Bunu savunmak,fikir sahibi olmak için de 50 yyl maket yapmaya gerek yok,biraz göz biraz da zeka yeterli.Yok yetmez diyorsanyz önce siz 50 yyl maket yapyn da ondan sonra sizin fikirlerinizi alalym. "Bakyn ?u konu?ana" tadynda söylemler yaky?yk almaz bu üsluptan vazgeçelim artyk. |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 17/06/2009 Saat 18:44 |
|
Madem ki 50 yyllyk maketçi olmaya gerek yok o zaman 50 yyllyk maketçi gibi laf edilmemesi gerekti?ini savunuyorum.
Lafy gerekti?inde geri almasyny bilmek bir yetenektir, kar?ydaki ki?inin kendi zekasy kadar olup olmady?yny sorgulamamak ise bir terbiyedir. "Bakyn ?u konu?ana" tadyndan önce hatyrlatmak isterim ki bu sitenin harcy havadan atyp tutmak de?il aksine do?rulary olabildi?ince etraf tarafa yaymaktyr. Bu sebepten öncelikle "resimde böyle gözüküyor" savynyn aslen do?ru olmady?yny savunmak ve, evet, araya gereksiz yere syrf yetersizli?i yüzünden kary?maya çaly?anlaryn yanly?yny söylemek sanyrym insani bir görev. Di?er yandan hatyrlatmak isterim ki iddiaya girilmesi aptalca olan bir "50 yyl sen yap da asyl o zaman görelim" söylemi ileride geri yalanmasy çok zor ve insanyn kendi kendine bo?ulmasyna sebep olan bir yanly?tyr. Bilmem anlatamayabiliyor muyum?! Son olarak; Resimde görüleni yapmak isteyen yapar, yapmak istemeyen yapmaz. Ama insanlary "bunu yapmak iktisadi de?il" diyerek yönlendirmek yanly?tyr. Byrakyn kim ne istiyorsa onu yapsyn. Zaten resimde görüleni yapan bir sürü insan var! Düzenleyen copilot_clumsy - 17/06/2009 Saat 18:45 |
|
|
-Sorumluuu...
|
|
|
|
erhan köküöz
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 17/06/2009 Saat 20:33 |
|
De?erli modelciler,
Bir süredir i?lerin yo?unlu?u nedeniyle siteye giremiyordum. Bir maketin boyasyny bu denli sorun yapmayy da anlamy? de?ilim. Belki sunum yapylyrken bazy konular eksik veya farkly anla?ylabilecek ?ekilde yazylmy? olabilir. 1/1 ölçekte bir kaç cm'lik geçi?in 1/48 ölçekte kalynly?y 0.25-0.30 mm (milimetre) kadar olmaktadyr. Bunu göstermek isteyen o ?ekilde boyar (akabinde ?uralarda ?uralarda overspray olmu? diye bir yorum gelir) veya benim yapty?ym gibi keskin geçi?le boyar. Önemli olan zevk almak ve bir ?eyler üretmektir. E?er bu kelimenin burasyna, ?u resmin ?urasyna takylacaksak model yapmak ikincil bir i? olacaktyr. Ayryca herkesin her ?eyi bilme gibi bir zorunlulu?u da yoktur. Sizin bildi?iniz bir ayryntyyy ba?kalary bilmeyebilir. Bunu ben biliyordum ama farkly ?eyler yazylynca bilgimden ku?kuya dü?tüm söylemi yerine i?in do?rusunu belirtmek daha kysa ve anla?ylyr bir yorum olur sanyrym. Söylemek istedi?im son söz, yapty?ynyz i? hataly bile olsa (bir sonrakinde hatayy düzeltme ?ansynyz her zaman vardyr) önce kendinizin be?enmesidir. Elbette ki di?er insanlaryn (sürü de?il) be?enisi ve takdirlerinin olumlu itici gücünü de yadsymyyorum. Ysterseniz bu tarty?mayy burada sonlandyralym ve enerjimizi zevkle güzel modeller yapmak için harcayalym. Esen kalyn. |
|
|
|
|
Burak
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 18/06/2009 Saat 13:01 |
|
Her zamanki gibi,sözünle ileri gidemedi?in yerde,çirkin ve saldyrgan kelimeler kullanarak kendini öne çykarmaya ve kar?yndakini sindirmeye çaly?yyorsun.Asyl bu aptallaryn ve yetersizlerin takti?idir.Böyle oldu?unu dü?ünmüyorum,de?ilsin biliyorum da.Bu yüzden buna ihtiyacyn yok,bunu yapma..
Burda sana kar?y hiçbir kötü söz kullany?mamy?ken,bir çok kez insanlary ayny taktiklerle yyldyrmaya çaly?ty?yna ?ahit oldum.Bu yüzden insanlar forumlara yazy yazmaktan so?udular.Evvel zamanda bir günde onlarca konu açylyrken,?uanda gelinen noktaya bir bakalym.Bunun sebebi ne acaba? Aptal,salak,yetersiz,kalitesiz,kültürsüz,?u,bu gibi normalde forum kurallary dahilinde kullanymy yasak olan kelimeleri kullanarak,ama senin serbestçe,istedi?in gibi,dolaydy ya da do?rudan insanlara uygulady?yn jargonu sana aynen iade ediyorum. Sadece fikir söylüyoruz,birbirimize saygy duyalym.Bu kadar sinirlenecek bir?ey yok ortada.Ben söylediklerim bu böyledir diye savunmuyorum ki.Ben kendi fikrimi söylüyorum sadece.Forumun amacy da bu de?il mi??imdi dersin ki fikir savunmak aptalca yapylmamamly.Neyin aptalca oldu?una karar veren otorite mercii sensin çünkü. Erhan abi çok özür diliyorum.Ben bir kez daha cevap yazmayaca?ym bu tarty?mayla ilgili ancak kullanylan çirkin sözlerden ötürü cevap vermem gerekirdi.Tekrardan özür diliyorum. |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 18/06/2009 Saat 13:56 |
|
Burak,
Yazmy? olduklaryny bir kere daha okuyup düzenlemeni tavsiye ediyorum. Kö?eye syky?my?, kendini tutamayyp sinir harbi içinde feryat figan ?ekilde yazylmy? bir hava var. Tekrar okuyup düzelersen o zaman düzgün olur diye dü?ünüyorum. Yoksa bugüne kadar süregelenleri takip edenler bir ?ekilde neyin ne oldu?unu zaten bildikleri için sanyrym yazmy? olduklarynyn yarary olmayacaktyr. Maketin devamyny görmek ümidiyle... |
|
|
-Sorumluuu...
|
|
|
|
erhan köküöz
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 19/06/2009 Saat 08:31 |
|
Makete devam ediyoruz.
Maketin hem içe detay, hem dy?a detay olmasy nedeniyle bantyn iyi yapy?mamasy sonucu olu?an hatalar düzeltildi. Yki kat parlak vernik atyldyktan sonra Twobobs yslak çykartmalary makete uygulandy. Maketin son hali:
|
|
|
|
|
erhan köküöz
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 19/06/2009 Saat 08:32 |
|
Devamy:
|
|
|
|
|
erhan köküöz
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 19/06/2009 Saat 08:34 |
|
Uça?yn burnunda yer alan hücum açysy indikatörü (?), antenler gibi ayryntylar maketten çykmady?y için elde imal edildi. Son olarak iki kat parlak vernik atyldy. Syrada, panel aralaryny belirtecek kadar yykama yapylmasy var.
Herkese kolay gelsin ve esen kalyn.
|
|
|
|
|
erhan köküöz
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 04/08/2009 Saat 08:15 |
|
Sonunda Bitti. Normal ko?ullar altynda görülmeyen bazy hatalar yakyn çekimde ortaya çykty. Olabildi?ince düzeltmeye çaly?tym. Uça?yn orijinali bildi?im kadary ile pek kirli de?il, hatta hiç de?il. Bu nedenle panel aralaryny belirtecek kadar yykama yapmaya çaly?tym. Ancak, kitin yarysynyn içe, yarysynyn dy?a detay olmasy nedeni ile özellikle dy?a detay kysymlarynda pekte ba?aryly olamadym. Uçak garip bir kirli görünüm aldy. Elimdeki içe detay di?er F-16’lary mavi ve siyah-beyaz aggressor yaparken umarym daha ba?aryly olurum.
Buyurun seyire:
|
|
|
|
| << Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|