![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 02:09 |
Hasegawa'nın F-16B kitini (D modelini bulamadığım için) Birleşik Arap Emirlikleri için yapılan yeni blok 60 modeline çeviriyorum. Sivil registrasyon numaraları, spin paraşütü ve travel pod ile bitirmeyi düşünüyorum, ama her an fikrimi değiştirip AZ markingi ile JDAM yüklüye dönebilirim, o yüzden ben gene de mühümmat ta üretiyorum bir taraftan. (Arkadaşlar arasında kararsızlığımla meşhurum zira
![]() Zamandan kazanmak için bütün beyaz olacak parçaları birleştirip tek seferde boyadım. Buna Eduard fotoeçlerin ilgili parçaları da dahil. ![]() Kitin kuyruğunu Cutting Edge "kambur" ile birleştiriyorum. Cutting Edge dikey stabilizeyi beğenmedim, hücum ve firar kenarları çok kalındı, o yüzden madem keseceğim bu mereti diyip komple doğradım ![]() ![]() Black box setini boyamaya başladım Orta konsollara dekalden üçüncü MFD'leri yapacağım. Aslında olan iki MFD'nin de değiştirilmesi gerek ,ama o kadar kasmayı düşünmüyorum, çünkü kitin çok fazla değiştirilecek yeri var, bitmez o türlü ![]() Hava girişi güzelce zımparalandı. Arka duvarını da siyaha boyayınca ecnebilerin deyişiyle "full trunking" olmasa da gayet güzel görüneceğini tahmin ediyorum. Düzenleyen KaanX |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Kaan bey uzun zamandır modellerinize hasrettik ama dönüşünüz muhteşem oldu.
![]() |
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Acaip bir model geliyor belli oldu
![]() HOTAS ın önündeki sarılar nedir yaw? |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Onlar kanopi kilitleme zımbırtısı imiş...
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Hacım cehaletimden soruyorum, öndeki iskemleyle arkadakinin sırtları neden farklı?
Öndekinin sırtı düz plaka arkadaki içerlek ve bişiyler var içinde? |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
Erinç Özgür
Moderator Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Kaan, B'ler küçük ağız, Block 60'lar büyük ağız değil mi? İniş takımları komplesi birbirini tutuyor mu? Arka yataylar skreç mi olacak, MFD'ler, konsol farklı, nası olacak bu işler?
|
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Erinç Bey MFD yaptık işte dandiğinden. İyi bakınız resme.
İniş takımları tutuyor, 60'lar büyük ağız ama asıl fark gövdedeki envai çeşit "sivilce" de. Orasından burasından bişey pörtletmişler uçağın, bayağı bir detay farkı var. Barkın, arka koltğun da arkası vardı ama kırdım. En son kokpite koyarken arkaya plastik levhadan şekil yapacağım. Zaten kokpitin arkası düz duvar olduğu için pek görünmüyor, böyle bile bıraksam olur ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Erinç Özgür
Moderator Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
İnşallah tutar
![]() BAE Block 60 walkaroundu Neredeeen nereye di mi ama. Sen radarsız, ucuz bir dogfightçı avcı (bir çeşit gelişmiş F-5) olarak tasarımlan, Ferrari'ye benze, oradan tut uzun menzil her hava darbe/bombardıman uçağına dönüş, siğilli yaban domuzu (A-10) gibi ol. Bir çeşit Kirstie Alley durumu yani ![]() ![]() Düzenleyen Erinç Özgür |
|
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Bu mesaj tutmuyor anlamında mı yazıldı? Anlayamadım... Var mı iniş takımlarında bir fark?
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Erinç Özgür
![]() ![]() ![]() |
Emin değilim, foto aradım bulamadım. Fakat var bi fark, ya da olmalı. Deli gibi ağırlık farkı var çünkü. Farlar da tutuyor mu?
Düzenleyen Erinç Özgür |
|
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Benim gördüğüm kadarıyla fark yok. Ampuller bile aynı. Zaten blok 50'de güçlendirmişlerdi iniş takımlarını, herhalde zamanında "ulan biz buna üç beş bişey daha takarız, yapmışken sağlamından yapalım" dediler
![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
benbeni
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
![]() ![]() ![]() |
Ya aslında benim uçak modeli yapmam lazım.Baksanıza ne güzel detay çalışmaları var.Ben de detay çalışmalarını seviyorum.Model de çok güzel oluyor.Özellikle kokpit detayları muhteşem.Devam
Bu arada uçaklardan da çok geri kalmışız.F-16 Blok versiyonuyla boyun kası yapmış haberimiz yok. |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
![]() |
|
Erinç Özgür
![]() ![]() ![]() |
Farlar farklı, ayrıntıyı sana gönderdim. Kapaklarda daha kalın teker için çıkıntı falan farkı da mı yok?
Arka yataylar? Düzenleyen Erinç Özgür |
|
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Daha kalın tekerler ve çıkıntısı zaten blok 50 ile geldi. Zaten o çıkıntı çok belli belirsiz...
Arka yataylar da aynı gibi. Gerçi ben bunu bitirince Hasegawa çıkarır kitini, oradan bakarız ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Benbeni, f-104 procesine bekleriz, madem öyle bir isteğin var. İyi bir başlangıç olur. Şunun şurasında bir haftası kaldı.
![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Erinç Özgür
![]() ![]() ![]() |
Arkadaşım, baştan desene şunu elde Blok 50 CJ edevatı var fazladan, onları kullanıcam diye, uğraştırıyon bizi sabah sabah, cık cık cık
![]() |
|
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
USAF F-16B block 15 #80-0636
![]() UAEAF F-16F block 60 #3001 ![]() Bana oyle geliyor ki; B ile F arasinda bilinen bircok farka ilave; burunlarin da ayni egimde olmamasi söz konusu. Ucagin hareket halinde olmasi ile durmasi arasindaki goruntu farkinin disinda, sanki Block60 larin burnu hafifce asagiya bakmakta. Bu konuda bilgisi olan var mi? Benim ki sadece bir gozlemdir. Düzenleyen volkan |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |