![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 02:40 |
|
Orjinalini yazan: Burak
ama tabanca ile atyldy?y gibi intense ve authentic:p Türkçesi nedir bunlaryn? |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 12:12 |
|
Sanyrym arkada? "gerçek gibi görünen" ve "yo?un" demek istemi?. Gerçekçi (authentic) anladym da
yo?un, co?kulu (intense) derken ne demek istemi? ben de anlamadym. Modelsitesi Dil Kurumu olarak tavsiyemiz, "Gerçek gibi duran/gerçekçi/gerçe?e yakyn" ve "göz dolduran" syfatlarynyn kullanylmasy. Artyk bir ?eyleri tarif ederken Türkçe'yi bir kenara byrakyp, syfatlar ve betimleme açysyndan çok daha fakir olan Yngilizce dilini kullanmaya ba?ladyysak vay halimize diyorum... |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 14:59 |
|
Arka arkaya atylan 3 mesaj hakkynda ne diyeceksiniz peki Emre bey?
Acaba post sayysy ?i?irilmeye mi çaly?ylyyor? Ba?ka yerlerde de örnekleri varda. |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 15:50 |
|
Arkada? biraz "intense" sanki Ydris bey. Bu durum sizi "tense" etmi? anla?ylan :)
Post sayysy ?i?irilerek nereye varylabilir, nasyl bir zihniyettir onu da dü?ünmek lazym. Ben bu forumda "Sus lan benim bilmemkaç postum var senin yok" diyeni daha görmedim çünkü. (Sus lan evini biliyorum silahym var gelip vururum diyeni bile gördüm oysa ki) Çok bilen öz ve düz konu?ur diyerek kapatayym. Düzenleyen Emroglan - 27/12/2006 Saat 15:57 |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
|
gertunc
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 05/08/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 73 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 16:06 |
|
Bitince güzel bir maket olur umarym. Asetat kalemi uygulamasyny telafi etme ?ansynyz oldu mu? Olduysa yöntemi nedir açyklarsanyz sevinirim.
|
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/12/2006 Saat 21:47 |
|
yary?ma için bu modeli seçen aklyma turp sykyyym...karde?im yap ?öyle tek motorlu,tek kanopili bi avcy uça?y,bitir gitsin.
akvaryum kanopili,yolcu uça?y kylykly bombardyman uça?y,2 motorlu,bomba kapakly makina seçersek böyle olur.derdimi anlamy?synyzdyr herhalde,2 motorun kanatlara birle?me yerinde,bomba kapaklarynyn etrafynda bir hafta torna-tesviye yeni bitti.2 gündür akvaryum kylykly camlary maskelemekle u?ra?yyorum,alty üstü 3-4 santimetrekare bantlary kesip biçmekten gözlerim ?a?y oldu.(banty tek parça yapy?tyr,konturlaryn kenaryndan byça?yn ucu ile çiziktirme takti?i de var ama parmaklarym o kadar hassas de?il,çizik çizik bi cam görme ihtimali de var).bu modeli yapacak arkada?lar bomba kapaklaryna çok dikkat etsin... boya a?amasy herhalde bayram sonrasyna kalacak.bu arada fikir almak istiyorum: alt kysym komple siyah boyanacak. soru 1:genelde yöntem olarak boyaya alt kysymdan ve en açyk renkten ba?laryz.bunun alty komple siyah olaca?yna göre önce üstünü boyayyp sonramy altyny boyamalyyyz. soru 2:siyah zeminde ne gibi gölge,y?yk-renk oyunlary yapabiliriz.(zemin revel 9(antrasit) üstüne revel 8 ve tamiya smoke yeterli olur mu?yoksa biraz daha açyk renklerde tonlama olabilir mi?soru biraz kary?yk oldu ama umarym derdimi anlatabilmi?imdir.
|
|
|
|
|
Burak Öztan
Üye
Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/12/2006 Saat 21:57 |
|
Birinci sorunuza cevaben sanyrym ilk önce üst açyk renk sonra alt siyah rengi boyamanyz daha iyi olur.Tam tersi durumunda açyk renkle siyah ta?an yerleri kapamanyz zor olacaktyr.
Kolay gelsin. Düzenleyen Burak Öztan - 28/12/2006 Saat 22:00 |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 28/12/2006 Saat 22:54 |
|
Hüdo, siyahy gri ile açarak yükseltileri tonlayabilirsin. Veya kendine güveniyorsan, komple bütün siyah rengi aç. Girintilerin üzerinden bir kez daha siyahla geç iyice koyult, çykyntylaryn üzerinden de biraz daha açylmy? siyahla geç.
Ben de bu aralar deniyorum siyah üzerinde tonlama-gölgeleme çaly?malary, en iyi sonucu böyle aldym. Özellikle yükseltilerde tonu yakalarsan siyahtan y?yk yansymy? gibi oluyor ve üç boyutlu bir görünümü çok güzel kazanyyorsun. Dikkat!!! Tonu tutturmak için modelden önce ba?ka bir yüzeyde dene ki, ahyny almayayym. |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 29/12/2006 Saat 01:01 |
|
Farkly siyahlar kullanyrsan zaten farkly tonlar olacaktyr.
Camlarda 1-2 yerde maske kaçyrmy?syn gibi geldi (belkide y?yk yansymy?tyr camdan,emin olamadym.). Cam kysymlary önce rlm 66 ile boyamayy ihmal etme ;). |
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 30/12/2006 Saat 00:23 |
|
sabyr ta?ymyn çatlamasyny müteakip boya a?amasyna geçildi.ilk ba?ta ?u permanantly kalem meselesini halletmek için elimdeki ba?ka bir modelde çizgileri çekip boyadym.sonuç, makul kabul edilebilir bir sonuç oldu.
heinkel in üstünü de boydan boya çizince boyaya giri?tim.
revell 30 a sary rengi göz karary kary?tyrarak tüm üst düzeyi boyadym.el hassasiyeti biraz önemli.kalemle çizilen çizgileri bir kere de kapatmaya çaly?mayyp,ince katlar halinde boyadym.makul bir seviyede boyamayy byraktym.çizgiler ne tam olarak syrytty,ne de kayboldu.tam bir pre-shade sayylmaz ama detaylaryn belirgin omasyny sa?lyyor.korktu?um gibi,selülozlu kimyasal y yiyince da?ylmadylar.(ha,tepkime 3-4 gün sonra ortaya çykarsa bir ?ey diyemem).tüm boya bitince biraz daha sary ile açarak bir kez daha rastgele atarak y?yk-gölge,solma efekti gibi bir ?ey yaparak tek rengi kyrmy? gibi oldum(bir kaç gün sonra tüm yüzeyi yine maskeleyip black green uygulanacak.?u an boyady?ym yüzeyler bant altynca kalaca?y için,umarym 2 renk arasynda kontrast sorunu ya?anmaz)
|
|
|
|
|
Burak
Üye
Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() Gönderim Zamanı: 07/01/2007 Saat 23:40 |
|
Orjinalini yazan: Emroglan
Sanyrym arkada? "gerçek gibi görünen" ve "yo?un" demek istemi?. Gerçekçi (authentic) anladym da yo?un, co?kulu (intense) derken ne demek istemi? ben de anlamadym. Modelsitesi Dil Kurumu olarak tavsiyemiz, "Gerçek gibi duran/gerçekçi/gerçe?e yakyn" ve "göz dolduran" syfatlarynyn kullanylmasy. Artyk bir ?eyleri tarif ederken Türkçe'yi bir kenara byrakyp, syfatlar ve betimleme açysyndan çok daha fakir olan Yngilizce dilini kullanmaya ba?ladyysak vay halimize diyorum... burda kendimle dalga geçiyorum zaten üstünde durmanyz gerçekten komik.. |
|
|
|
|
Burak
Üye
Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() Gönderim Zamanı: 07/01/2007 Saat 23:42 |
|
Orjinalini yazan: idris
Arka arkaya atylan 3 mesaj hakkynda ne diyeceksiniz peki Emre bey? Acaba post sayysy ?i?irilmeye mi çaly?ylyyor? Ba?ka yerlerde de örnekleri varda. sadece edit demek yerine aklima gelen biseyi hemen altina yazmamdan kaynaklanan bir olaydir. post sayisini sisirmeye calismanin kime ne faydasi var bilmiyorum fakat bunu bu forumda en "baba" bi sekilde siz yaptiginiz icin size bir faydasi var sanirim aciklayin bende bileyim. bence herkes insanlarla ugrasmayi birakip kendi isine baksin ben bugune kadar hickimseye laf sokusturmadim banada sokusturulmasin bunlar artik biz yaslardaki insanlara yakisacak seyler degil. |
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/01/2007 Saat 00:44 |
|
Biraz daha içi dolu yazmakta fayda var.
Düzenleyen idris - 08/01/2007 Saat 09:05 |
|
|
|
|
hudaverdi
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/01/2007 Saat 02:09 |
|
hü???,alooo!benim maketim üstünden yapmayyn böyle ?eyler:))
('2 bant yapy?tyrdyn,1 boya attyn,sesin kesildi,nerde bu alaman yn devamy!tarzy bi ?eyler daha makbule geçerdi) son 1 ayymy biraz alamanlara(firma özelinde revell ve heinkel firmalaryna),biraz japonlara(firma özelinde hasegava)küfrderek geçiriyorum(benim yava?ly?ym kesinlikle söz konusu de?ildir ehu ehu) maketin üst yüzeyini bantlarken içimi darallar basty,revell boyama planynda üst ve yan görünümler birbirini pek kar?ylamyyo,kar?ylayan yerler ise orijinal foto ve çizimleri hiç kar?ylamyyo.lanet almanlarda öyle bi renkleme yapmy?larki renkli foto?raflarda bile renklerin birbirinden ayrylma noktalary net de?il(biri koyu ye?il,öbürü siyahi ye?il),dik ve sert hatly kamuflaj daha kolay olur maketlerde derken o da olmady,yandan gelen bant üst kysma hangi noktada kavu?ur derken dellendim,elimdeki e-book ar?ivini bile taradym,kamuflaj yn net çizgilerini bir türlü netle?tiremedim.ben de kutudan çykan plana mümkün oldu?unca uyup bantladym.boya humbrol 91 i sary ile tonlayarak elde edildi.bantlary kaldyrynca da sonuç iyi idi.ya?asyn tamiya maske bantlary.
maketin daha tekerlekleri,silahlary,bombalary,alt camlaryn maskeleri,alt yüzeyin siyaha boyanmasy,pervaneleri vs vs bir yy?yn yvyr zyvyry duruyo.yary?ma nyn bitmesine 1 hafta kaldy,kesinlikle 15 ine yeti?mez.hani diyorum,organizatör arkada?lar bi güzellik yapsa,1 hafta daha kem küm,hyk myk...... Düzenleyen hudaverdi - 08/01/2007 Saat 02:29 |
|
|
|
|
nazilli
Üye
Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 210 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/01/2007 Saat 10:42 |
|
He-111'iniz çok güzel gidiyor, Revel'in bu maketi eski Hasegawa kalyp olarak biliyordum ve oturmasy falan iyidir diye dü?ünüyordum, ama siz pek iyi ?eyler dememi?siniz, almayy dü?ünüyordum yinede tavsiye edermisiniz?
Düzenleyen nazilli - 08/01/2007 Saat 10:42 |
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
Burak
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/01/2007 Saat 13:27 |
|
Orjinalini yazan: hudaverdi
hü???,alooo!benim maketim üstünden yapmayyn böyle ?eyler:)) .... haklysynyz kusura bakmayyn. model mükemmel gidiyor sabyrsyzlanyyorum.he-111 benim hayrany oldu?um bir makina.1:48 monogram olanyny yapmayy dü?ünüyorum bende fakat bir türlü fyrsat olmady yapmaya. ww2 alman uçaklarynyn dio ?eklinde yapylmalaryda oldukça güzel oluyor.siz dü?ünürmüsünüz?bence özellikle bu tayyareye çok yaky?yr. |
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/01/2007 Saat 15:28 |
|
Orjinalini yazan: Burak
ww2 alman uçaklarynyn dio ?eklinde yapylmalaryda oldukça güzel oluyor.siz dü?ünürmüsünüz?bence özellikle bu tayyareye çok yaky?yr. Bo? bo? yazmayalym diye söyledik o kadar. Bu konunun ba?ly?y nedir? |
|
|
|
|
Ares
Admin Group
Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/01/2007 Saat 17:19 |
|
111e dönelim
|
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
|
|
| << Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|