![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
go_ogun
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/11/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 23:00 |
herkese iyi günler... benim makete yeni başlayan biri olarak bazı sorularım olacak. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevineceğim.
1. hangi malzemeler başlarken gerekli olacak 2. maket yapımı esnasında nasıl bir yol izlenmeli 3. fırça ile boyamada hangi cins boya kullanılmalı 4. hangi rengi nerede kullanacağımı nasıl tespit edebilirim(boya alırken yanlışa düşmemek açısından) 5. hangi firmanın maketlerini tercih etmeliyim(kitech,revell,italeri,hasegawa vb...) yardımlarınızı bekliyorum |
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Cevaplar ;
1.Temel malzemeler 2.Temel olarak maket kutusundan çıkan yapım kılavuzundaki aşamaları takip etmen yeterli. Ama takıldığın yerlerde foruma yazarsan cevap verecek biri mutlaka bulunur. 3.Enamel kuruma karakteristiği açısından fırça ile boyamaya bence en uygun boya türü. Marka olarak seçeneklerin revell, humbrol, modelmaster,tamiya(enamel olanı) gibi firmalar. 4. Yine yapım kılavuzu bu konuda ayrıntılı bir liste çıkarmana yardımcı olur. 5. Hangi uçağın maketini yapmak istediğine göre değişir. Bunada internetten yapacağın kutu içi incelemeler veya yine foruma sorma yolu ile karar verebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada hoşgeldin. Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
susam peynir domates haşhaş....:P
hoşgeldiniz:) |
|
![]() |
|
ejdersozen
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
![]() ![]() ![]() |
Sorduğun soruyu yakınlarda yeni başlayan bir arkadaş daha sormuştu. O zaman detaylı birşeyler yazılmıştı. Bence forumda güzel bir arama yaparsan soracağın herşeyin cevabını forumda bulursun.
Hoşgeldin. Düzenleyen ejdersozen |
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
![]() |
|
Blackbird
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() ![]() ![]() |
Ejder bey e katılıyorum ...
Ayrıca Aramıza hoş geldiniz :D |
|
![]() |
|
go_ogun
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/11/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
KITECH 1/72 MH-53 E SEA DRAGON MAKETİNİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DÜŞÜNCELERİNİZİ ALABİLİRMİYİM
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Açıkcası kit hakkında hiç bir bilgim yok ama kitech adı almaman konusunda oldukça fazla şey ifade ediyor.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: go_ogun
KITECH 1/72 MH-53 E SEA DRAGON MAKETİNİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DÜŞÜNCELERİNİZİ ALABİLİRMİYİM ben yapmıştım o hatayı bulasmayın,ben iade ettim:) aslında kit guzel yani plastik kalitesi detaylar vs. sanırım italerinin kalıbından calıntı ama kitin içinden -eger degişmediyse- comanche nin dekalleri cıkıyor. ben dekal uydururum derseniz siz bilirsiniz. adamlara bunu e-posta ile bildirdim boyle boyle dogrusu varsa yollayın die, saolsunlar yolladılar ama içindeki comanche dekalinin aynısını:) dedigim gibi geri verdim ben de. |
|
![]() |
|
ejdersozen
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
![]() ![]() ![]() |
Başlangıç için fiyat olarak ekonomik bir model seçmen anlaşılabilir ama seni maketçilikten bile soğutabilir bu kararın. İllede ekonomik diyorsan Kangnam'lar nispeten daha iyidir.
Başarılar. |
|
|
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
bence baslangıc için revellin 2.dunya savası serisi oldukca guzel, yok illa helikpter yapacagım diyorsanız yine revellin veya italerinin cok pahalı olmayan taarruz helikopterleri ve hafif helikopterleri var.
bu arada aramıza hosgeldiniz:) |
|
![]() |
|
Blackbird
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() ![]() ![]() |
O helikopteri illa istiyorsanız italeri nin 72 lik kiti daha güzel.Revell de de başka bir türevi var 72 lik olarak.Aman diyim o kiti almayın sakın :D
|
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
"Yeni başlıyorum.Helikopter olsun illa"diyen bir arkadaşa,Airfix 1/72 AH-1T SEACOBRA aldırdık.Kit orta halli ve Airfix decalleri öğreticidir.Bitiş estetiğini kotaran (ilk modellerde) çoğu zaman decaller olduğu için,yeni başlayanı soğutmayacak,orta halli-güzel decalli kitler Airfix'tedir diyebilirim.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
SkippeR
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 120 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle hoşgeldin arkadaşım.Sağolsunlar arkadaşlar herkeze olduğu gibi sanada yardımcı oluyorlar.Ama bence sen şimdi güzelce bir araştırma içine gir.Gerçekten Forumda herşeyin cevabı var nerdeyse.Daha önceden yazılmış çizilmiş yani.Bunu neden diyorum çünkü eğer bu hobiyi devam ettireceksen bu araştırma alışkanlığı çok işine yaricak ileride.
|
|
![]() |
|
ejdersozen
![]() ![]() ![]() |
Yukarıyada yazmıştım Cüneyt'e aynen katılıyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
go_ogun
![]() ![]() ![]() |
mh53 için bazı renkleri sipariş ettim weblebiden(enamel flat black, enamel mat yellow, akrilik white, enamel aluminyum ve enamel gunship grey) ancak gunship grey ellerinde yok. bu rengi nerden temin edebilirim. yardımcı olursanız...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Hangi şehirdesiniz?
|
|
![]() |
|
go_ogun
![]() ![]() ![]() |
antakya
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Birsonraki maketinizi ısmarlarken yanında boyalarını da ısmarlamanız gerekecek.
Yakınlarda bir hobi dükkanının olmaması kötü olmuş.Tek kutu boya getirtmek mantıklı değil. Yakınınızda maket veya boya satan bir market veya kırtasiye varsa ne marka ürünler bulundurduğuna bir bakın.Gereken boyayı veya yakın bir tonunu çevrim cetvelinden bulabiliriz belki. |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |