Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: f-104 ortak projesi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   23 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Mueve
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 581
Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2006 Saat 08:07
Daha önce cevap alamadığım için önceden yazdığım mesajı tekrarlıyorum.

Orjinalini yazan: Mueve

Herkese merhaba. Sanırım yarın sabah kitimi teslim almış olacağım [:)]
Kamuflaj ve versiyon konusunda kararlar verilmeye çalışılmış. Sonuç olarak; şimdilik arayışlar bırakılıp, seçimlerin sona bırakılması kararlaştırılmış.
Aslında ben de kamuflaj ve versiyon konusunda tereddütler yaşıyorum. Bu tereddütlerimin sebebi kararsızlık değil, yapacağım kit ile karar verdiğim decal setinin uyumlu olup olmayacağı.
Fotoğraftaki decal setini ısmarlamayı düşünüyorum.

Grafiğin "j" versiyonuna ait olduğu yazıyor. Malum, kitimiz "g". Yanda ise "a/g/j" olarak yazılmış.
Konu hakkında bilgim olmadığı ve yaptığım araştırmada bu kamuflaj hakkında internet te bilgi bulamadığımdan soruyorum; fotoğraftaki decal setini ısmarlayıp, mevcut kitimize decal/kamuflaj olarak uygulamam doğru olur mu? Sonradan düzeltemeyeceğim farklılıklar çıkıp, modeli "hatalı" sınıfına koyar mı?
Herkese kolay gelsin.

IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 470
Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2006 Saat 08:36
F-104J ve G arasında benim bildiğim en önemli fark ana iniş takımlarında."G"ler büyük lastiklere ve bombeli iniş takım kapaklarına sahipler."J"lerde daha ufak lastikler olmalı sanırım.Bir de "J"ler tamamen "hava üstünlüğü" uçakları olarak görevlendirilmişken "G"ler çok görevli olarak adlandırılmışlardır.F-104J tamamen av önleme görevlerine yönelik uçar ve kanat altlarında bir çift "Sidewinder" füzesi taşıyabilir.Bu durumda sanırım Tayvan "J" yapacaksanız iniş takımlarında değişiklikler yapmanız gerekecek.Benim bildiklerim bunlar,umarım işinize yarar.
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2006 Saat 08:57
Galiba o iniş takımlarından kitten çıkıyor. Çünkü kitte kullanılmayan iniş takımı lastikleri ve jantı var. Ama kapak konusunda bir bilgim yok.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2006 Saat 09:04

Orjinalini yazan: Mueve

Herkese merhaba. Sanırım yarın sabah kitimi teslim almış olacağım [:)]
Kamuflaj ve versiyon konusunda kararlar verilmeye çalışılmış. Sonuç olarak; şimdilik arayışlar bırakılıp, seçimlerin sona bırakılması kararlaştırılmış.
Aslında ben de kamuflaj ve versiyon konusunda tereddütler yaşıyorum. Bu tereddütlerimin sebebi kararsızlık değil, yapacağım kit ile karar verdiğim decal setinin uyumlu olup olmayacağı.
Fotoğraftaki decal setini ısmarlamayı düşünüyorum.

Grafiğin "j" versiyonuna ait olduğu yazıyor. Malum, kitimiz "g". Yanda ise "a/g/j" olarak yazılmış.
Konu hakkında bilgim olmadığı ve yaptığım araştırmada bu kamuflaj hakkında internet te bilgi bulamadığımdan soruyorum; fotoğraftaki decal setini ısmarlayıp, mevcut kitimize decal/kamuflaj olarak uygulamam doğru olur mu? Sonradan düzeltemeyeceğim farklılıklar çıkıp, modeli "hatalı" sınıfına koyar mı?
Herkese kolay gelsin.

Yukarıdaki şemada, uçağın kuyruğunun hemen solunda "j" yazmış. Kuyruğun altında ise a/g/j yazıyor. Bu durumda "G" yapılır mı dersiniz?
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2006 Saat 09:13
Bu Tayvan'da bizim gibi ne varsa toplamış piyasadan.O yüzden de hem "A" hem "G" hem de "J" ellerinde var.Bence siz hangi uçağı seçtiğinize karar verip misal kamuflajlı olanı mı yapacaksınız direkt onunla ilgili bilgi toplayın.Nereden gelmiş Tayvan hava kuvvetlerine onu bilirsek daha kesin bilgiye sahip oluruz sanırım.
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2006 Saat 10:48
Fotoğraf destekli bilgi bulamadım bir türlü. Araştırmaya devam edeyim. Sayın HYAMAN ve Osman bey, teşekkürler.
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2006 Saat 20:01
Yapmayı düşündüğünüz uçağın seri numarası bu listede var mı bir kontrol edin bakalım.Böylece kaynağı konusunda kesin bir bilgiye sahip olursunuz.

http://www.916-starfighter.de/F-104_RoCAF_serials.htm
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 883
Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 19:22
Yavaş ta gitse projeyi bıraktım sanmayın. En son durum raporu:

Tesviye bitti. Kaybolan detaylar açıldı. (Bkz makaleler-detay açma makalesi)

Hava alığının gövdeyle birleştiği yere zoom

Kanopileri maskeledim. Bunun için cama yapıştırdığım tamiya bantı ince kıydım, çerçeveleri bu bantla geçtim. En son kenardan taşan bıçakla fazlalıkları dikkatlice kırptım. Bu iş için 11 numara bistüri kullanıyorum. Medikal malzeme satan yerlerden 100'lük paketler halinde alınabilir. Hem maket bıçağından çok daha keskin, hem de çok daha ucuz olduğu için körelir körelmez değiştiriyorum.Kaba işlere gelmiyor tabi, daha çok maske kesme, dekal kesme, ince çapak alma gibi işlerde kullanışlı.

En son da kanopilerin için maskol ile doldurdum. Toplam maskeleme işlemi 10 dakika falan sürdü.

Maket boyaya hazır, bir dahaki güncellemede soft mask yöntemiyle nasıl beş dakkada Beşiktaş kamuflaj yapılacağını göstereceğim. Hem de single action external mix airbrush'ı ile ;) Böylece en pahalısından double action aribrush'ım yok, kamuflaj atamıyorum aaabii mazeretleri tarihe karışacak. Nihahahahoooo.
Ama ne zaman olur bilemiyorum...
Yeminli modelci
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 20:55
Soft mask dedik ama bu kamuflajın kenarları yumuşak mıdır, bir bilen aydınlatırsa süper olur. Bulabildiğim resimlerden anlayamadım...

Düzenleyen KaanX
Yeminli modelci
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 21:07
İşte durum raporu:Fırçayla boyandı, yakıt tankıydı yok efendim iniş takım kapağıydı falan yerini buldu.Ex-KLU olarak tabir edilen ve hava kuvvetlerimizde "4-083"rumuzuyla görev yapan uçağı yapmaya karar verdim.Burunda ufak bir fantazi yaptım.Siyah radom olayı.Referans yok ama umarım o uçakta siyah radom kullanılmıştır.Decalleri için eskiden kalan PM decal seti var elimde ama sanırım Turkuaz'dan yeni bir set edinmek gerekecek.Ufak işleri var onları da bu hafta tamamlarım.Bu projeden geçeriz galiba,ne dersiniz hocam??:)

IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 21:15
Önce vernik dekal işlerini halledip sonra ıvır zıvırı (iniş takımı falan) taksaydınız daha rahat olmaz mıydı?
Fırça için başarılı bir boyama olmuş.
Yeminli modelci
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 21:19
Evet orda biraz acele ettim,ama bir hızla bitsin diye bakıyorum.Sanki bir durursam yine beklemeye alınacakmış gibi geldi.Ben de o ara ne var ne yok yapıştırdım.
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 22:27
Orjinalini yazan: KaanX

Soft mask dedik ama bu kamuflajın kenarları yumuşak mıdır, bir bilen aydınlatırsa süper olur. Bulabildiğim resimlerden anlayamadım...

Kaan bey bizim okulun bahçesinde bu kamuflaja sahip bir uçak var ve kamuflaj geçişleri oldukça keskin.
Hayat bos!!!
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 22:36
O zaman soft mask işi bir başka makaleye kalır. Gerçi o uçak sonradan boyanmış ta olabilir, ya da lizard kamuflajlı da yapabilirim. Dur bakalım Kürşad, Arkut ya da Levent Başara mevzuyu açıklığa kavuşturur yakında :)
Yeminli modelci
IP
volkan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 442
Alıntı volkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 22:47
Orjinalini yazan: KaanX

Kaan bey merhaba, korkarım geçişler çok sert; kaynak airliners.net

Mesela yeşil - toprak kamuflajda geçişler daha yumuşak; (kendi referans albumumden)

Sevgi ve Saygylarymla,
volkan.
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 22:55
İşte bu yüzden uçak sonradan boyanmış olabilir dedim. İlk resim Havacılık Müzesi'nden ve müteaddit (bu kelimeyi de cümle içinde kullanmış olduk böylece) defalar tekrardan boyandı. Servisteki uçaklarla aynı olmayabilir.
Yeminli modelci
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 23:01
Bizim okuldaki depodan geldiği gibi korunmuş. Boya sürme konusunda çok cimri davaranmış bizim fakülte yönetimi :D Hatta bir ara eskitmeleri ile oldukça değişik bir çalışma olabilecek bu uçağı yapmayıda düşünmüştüm.
Hayat bos!!!
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2006 Saat 23:06
O zaman ben lizard kamuflajlı yapayım, hem de soft mask makalesi çıkar buradan. Norm72 kamuflajı artık tf Alman olarak yaparız, bu ay çıkıyor kiti zaten.
Yeminli modelci
IP
<< Önceki Sayfa   23 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma