Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1/72 F-15J "Tac Meet"

Nereden Yazdırıldığı: ModelSitesi
Kategori: Plastik Modeller
Forum Adı: Tayyareler
Forum Tanımlaması: Uçabilen hersey hakkinda bilgi alisverisi alani
URL: www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=3174
Tarih: 09/07/2025 Saat 06:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.04 - http://www.webwizforums.com


Konu: 1/72 F-15J "Tac Meet"
Mesajı Yazan: ejdersozen
Konu: 1/72 F-15J "Tac Meet"
Mesaj Tarihi: 10/10/2006 Saat 07:59
1/72 Italeri F-15 E kitinden Platz decal'in F-15 J "Tac Meet" uyarlaması.
Çok uzun zamandır elimde bekleyen kiti olduğu gibi yapmak istemedim. Ayrıca temin ettiğim decal setini kullanarak Japon yapmak istedim. Decallerde 4 ayrı filo alternatifi vardı. Bu 12-8927 305TFS filosu. Doğrusunu isterseniz bu kodların açılımını bilmiyorum ama genede merak edenler için belirtmek istedim. Boya Model masters gunship gray ve beyaz ile açılmış bir tonu.









-------------
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Snake Eye
Mesaj Tarihi: 10/10/2006 Saat 10:10
Elinize sağlık. TAC açılımı Tactical Air Command olabilir, filonun TFS ise Tactical Fighter Squadron.


Mesajı Yazan: nazilli
Mesaj Tarihi: 10/10/2006 Saat 18:32
Güzel uçak ellerinize sağlık. Bende tamiyanınki var 1 48 F 15J. Ama üzerindeki boyalar için tamiya karışım verilmiş. Sanırım sizin yaptığınız uçakla aynı kamuflaja sahip. Bu maket içinde aynı renkleri mi kullanmak gerekiyor veya tam karşılığı olan başka renkler varmıdır?

-------------
It is clear to take off!


Mesajı Yazan: ejdersozen
Mesaj Tarihi: 10/10/2006 Saat 19:30
Bu maketi yaparken araştırmıştım. f-15 lerde genelde gunship gray'in değişik tonları kullanılıyor. Beyaz ile istediğin tonda açabilirsin. Bence başka renk aramaya gerek olmayacaktır.
Kolay gelsin.

-------------
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!


Mesajı Yazan: idris
Mesaj Tarihi: 11/10/2006 Saat 02:45
Fs 36320
Fs 36375


Mesajı Yazan: HYAMAN
Mesaj Tarihi: 11/10/2006 Saat 06:34
Boyanmasına ve decallerine diyecek birşey yok.Ancak siz direkt F-15E'yi modellemişsiniz.Lantirn podları,hava yer silah yükü ve CFT'ler.Malumunuz bunlar Japon F15'lerinde yok.Onları hiç kullanmasaydınız bence daha gerçekçi olurdu.

-------------
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."


Mesajı Yazan: ejdersozen
Mesaj Tarihi: 11/10/2006 Saat 17:53
Siz bunları yazdıkca öğreniyorum bende. Zamanla bu tür hatalarda olmayacak. Bu tür eleştirilere her zaman açığım. Teşekkür ederim.

-------------
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!


Mesajı Yazan: saral100
Mesaj Tarihi: 11/10/2006 Saat 20:30
Güzel çalışma olşmuş ellerinize sağlık.


Mesajı Yazan: oy61
Mesaj Tarihi: 13/10/2006 Saat 08:46
Gunship gray F-15E'lerin rengidir. Japonlarda ise İdris bey'in verdiği kodlardaki dark ghost gray ile light ghost gray kullanılır. Sizin renkler bu yüzden biraz koyu kaçmış. Modeli daha önce yapmış ve nasıl bir kit olduğunu bilen biri olarak montajını güzel yapmışsınız. Decalleride çok hoş. Ellerinize sağlık. Birde meraktan soruyorum, uçağın koltuklarını mı değiştirdiniz?

-------------
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       


Mesajı Yazan: ejdersozen
Mesaj Tarihi: 13/10/2006 Saat 20:10
Arkadaşım. Valla senin yorumlarından ödüm kopuyor desem yalan olmaz. Çünkü bütün açıklarımı aynen yakalıyorsun. Öncelikle dikkatini kutlarım. Şaka bir yana bunlar benim için faydalı yorumlar. Ancak şunu söylemeliyim. renkleri oluştururken decal setinin şemasında renkler aynen bu şekilde verilmişti. Fotoğraflayıp yayınlıycam
Koltuklara gelince. çok doğru. Decalleri bir nöbette yerleştirdiğim için kimin gazabına uğradı bilmiyorum ama koltuklar kayboldu. Modeli fotoğraflarken boş kalmaması için F-4 koltuklarını koyup çekmiştim. Ama farkettiniz. tekrar kutlarım.
Bu duurmda yeri gelmişken elinde bir çift 1/72 f-15 koltuğu olan varsa talibim. Hata düzeltilip tekrar fotoğraflanacak ve burada yayınlanacaktır.

-------------
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!


Mesajı Yazan: oy61
Mesaj Tarihi: 13/10/2006 Saat 20:22
Ödünüz kopmasın canım :) Kendimi bilgi sahibi olarak gördüğüm alan modern jetler olunca istemedende olsa ayrıtı takıntısı oluyor yoksa hata aramak gibi bir amacım yok. F-15 koltuklarına gelince bende 2 adet olması lazım. Akşam eve gidince bakayım.

-------------
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       


Mesajı Yazan: Farhad
Mesaj Tarihi: 13/10/2006 Saat 22:59
Boya için Hu127 ve Hu128 kullanabilirsiniz... (Alternatif olarak) benim de elimde tamiya 1/48 F-15J var. Daha başlayamadım...


Mesajı Yazan: ejdersozen
Mesaj Tarihi: 14/10/2006 Saat 00:02
O zaman koltukları bekliyorum. Hatamı düzeltmek beni mutlu edecektir :)


-------------
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!


Mesajı Yazan: SAMİ
Mesaj Tarihi: 27/10/2006 Saat 03:15
TEBRİKLER ÇOK GÜZEL OLMUŞ BAŞARILAT



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info