![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Ruhi BAYRAKTAR
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2010 Saat 21:11 |
Yakla?yk 3 sene önce almy? oldu?um TAMIYA 1:32 ölçek F-16 modelin yapym syrasy çoktan gelmi?ti. Fakat hangi filoyu yapaca?ym konusunda bir kararsyzly?ym vardy. Geçen Mayys ayynda Bursa I?yklar Askeri Lisesi Model Yary?masyna beraber gitti?imiz Sn. Ömer Erkmen Bey yenilenmi? arma ile 151. Filo'dan bir uçak yapmam konusunda bana tavsiyede bulundu. Bende kendilerinden yenilenmi? armanyn çizimlerini temin edebilirsem hemen ba?layabilece?imi söyledim. Yary?ma dönü?ü sa?olasyn Sn. Ömer Bey hemen yeni armanyn çizimini bana gönderdi ve bende öncelikli olarak dikey kuyruktan i?e ba?ladym.
![]() ![]() Sonrasynda kokpiti topladym. Kit TAMIYA kalitesini kanytlayan bir kit oldu?undan detaylar gayet güzel ve de yeterli. ![]() Genel toplama i?lemi bittikten sonra astarlamayy yaptym. Astar olarak Gunze Sangyo astar kullandym. Daha sonra alt açyk griyi attym, sonra üst açyk griyi ve sonrasynda ise üst koyu rengi attym. Bu boyamalarda elimde bulunan TESTORS renklerini kullandym. Uçak üstündeki walkway çizgileri, K. Atatürk imzasy, havada yakyt ikmal i?areti ve Rescu/Kurtar oklary maskelenerek boya ile yapylmy?tyr. Yine uçak altyndaki turuncu i?aretlemeler de maske ve boya ile yapylmy?tyr. Son olarak mühimmat harici bitmi? ve yakyt depolary takylmy? ?ekli a?a?ydaki gibidir. Yyi seyirler... Yeni filo armasynyn çizimlerini ve di?er bazy çizimleri ve detaylary benimle payla?an Sn. Ömer Erkmen Beye burada bir kez daha te?ekkürlerimi sunmak istiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Ruhi BAYRAKTAR - 04/12/2010 Saat 21:35 |
|
![]() |
|
omer erkmen
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15/05/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 128 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Ruhi Bey,
Bitmis halini gormek bir ayri keyif, ozellikle bu folyo kesim ile kalip olayi muhtesem olmus, her yonuyle cok cok basarili bir calisma, yakindan gormek icinde sabirsizlaniyorum. Tekrar tesekkur ve tebrik ediyorum Sevgiler Omer ERKMEN |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Ruhi Bey,
Ellerinize sa?lyk. Acaba folyo çaly?masy hakkynda bilgi verebilir misiniz? Tolga |
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Abi ellerine sa?lyk. En kysa sürede bizzat myncyklamak isterim. :) Selamlar.
|
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili arkada?lar,
Güzel yorumlarynyz için çok çok te?ekkür ederim. Benim içinde gerçekten çok keyifli bir çaly?ma oldu. Bu çaly?mada Sn. Ömer Erkmen Beyin gerçekten bana büyük yardymlary olmu?tur. Aslynda bu kadar güzel bir arma tasarladyklary için asyl övgüyü hak eden kendileridir. Tolga bey, Kullanmy? oldu?um maskeleme folyosu syrf maketçiler için üretilmi? bir folyo. Iwata firmasynyn üretmi? oldu?u Artool maske kullandym. Yalnyz bu maskeyi kesmek için A4 boyutunda kesim yapan bir plotter yurtdy?yndan getirdim. Asyl marifet bu cihazda. Yyi maketler dilerim... Düzenleyen Ruhi BAYRAKTAR - 07/12/2010 Saat 02:06 |
|
![]() |
|
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar,
ellerinize sa?lyk acemi bir modelci olarak bir sorum var nozzleda Alclad boya my kullandynyz? Saygylar Berk Düzenleyen jarjarbinks - 07/12/2010 Saat 02:16 |
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
![]() ![]() ![]() |
Evet nozzelda Alclad boya kullandym. Pale Burnt Metal (ALC-104).
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim
|
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
ellerinize sa?lyk...Umarym kysa sürede böyle güzel yeni projelerinizi görürüz.
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Bahsettigin model buydu sanyrym Ruhi Abi. Nefis olmu?
Neler dekal, neler plotter?. |
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Sahane olmus. Ozellikle Ataturk imzasi cok etkileyici. Bahsettiginiz folyo kalip/plotter hakkinda biraz daha bilgi verebilir misiniz? Oldukca ilgi cekici. Tesekkurler.
|
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
![]() ![]() ![]() |
Sevgili arkada?lar,
Övgüleriniz için çok te?ekkür ederim. Umarym yakyndan görme imkanynyz da olur. Çünkü gerçekten güzel oldu, özellikle Türk olmasy bana çaly?yrken çok büyük bir haz verdi. Daha detayly yapym a?amalaryny www.modelcilikkulubu.org adresinden Teknikler ba?ly?y altynda bulabilirsiniz. Plotter Graphtec firmasynyn genelde bu tür i?ler için üretmi? oldu?u CraftRobo modeli. Geni?lik A4 ebatynda, boy ise 1m.ye kadar kesebiliyor. Yyi modeller.. Düzenleyen Ruhi BAYRAKTAR - 08/12/2010 Saat 19:57 |
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
![]() ![]() ![]() |
Arkada?lar kolaylyklar dilerim...
Uça?ymyzyn bitmi? ve mühimmatlaryn yüklenmi? halinin resimlerini www.modelcilikkulubu.org adresinden Galeri bölümünden inceleyebilirsiniz. Yyi modeller dilerim. |
|
![]() |
|
Baris Can
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/12/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 385 |
![]() ![]() ![]() |
Ruhi bey ;
Üst seviye bir model olmu?. Elinize sa?lyk. Saygylar. |
|
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |