Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: P47 nmf deneme Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
SCP9C1
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı SCP9C1 Cevaplabullet Konu: P47 nmf deneme
    Gönderim Zamanı: 21/01/2010 Saat 13:30
arkada?lar, herkese selam. stokta bulunan tamiya P47'yi thk yapmak istedim ve uça?yn in?aasyna ba?ladym. bazy aksilikler sonucu, P47'yi hurdaya ayyrmak zorunda kaldym. bu arada, çok merak etti?im alüminyum folyo kaplamayy hurdanyn bir kenarynda, kö?esinde denemek istedim. fakat i? çy?ryndan çykty. baktym ki P47'yi alüminyum folyo olarak bitirmi?im. bitirmi?ken, düzgün bitsin en azyndan tekerlek üzerinde dursun dü?üncesiyle, hurdalykta ne varsa uça?a taky?tyrdym. hatta (e?er resim eklemeyi ba?arabilmi?sem) dikkatli gözler, flaplaryn P51'e, decallerin ve hatta gösterge panelinin ba?ka modellere ait oldu?unu (ben bile nelere ait oldu?unu bilmiyorum) görecektir. ?imdi, sormak istedi?im birkaç ?ey var. ?öyleki: büyük forslar yada kodlarda sorun yok, etrafyndan kesip uygularyz fakat kesilmeyecek kadar küçük decallerde, ne yaparyz ki, decal film tabakasy gibi güzükmesin? boyalylardaki gibi, vernik i?lerine girmek gerekir mi? girersek folyo, çok gerçekçi görüntüsünü kaybered mi? ayryca herhangi biryeri boyamaya çaly?ty?ymda, maske bantyny sökerken, bant folyo ile birlikte geliyor. nasyl bir bant kullanaca?yz? en hassas bant olarak 3M'in mavi kutulu bantyny denedim fakat nafile... daha önce folyo kaplamy? arkada?lar varsa konu?mak isterim. ne kadar zor da olsa, gözlerimi bir numara ilerletmi? ve hatta sadece folyo kaplamak bile 50 günümü almy? bile olsa, inanylmaz zevkliymi?. sanyrym bundan sonra bütün kitlerimi nmf bitirece?im. sevgiler. Fyrat...[

http://img228.imageshack.us/gal.php?g=dsc0063x.jpg

Düzenleyen SCP9C1 - 21/01/2010 Saat 13:33
IP
utku
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 71
Alıntı utku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2010 Saat 14:27
Elinize sa?lyk, vernik konusunu bilmiyorum ancak bir ?ey sormak istiyorum. Folyonun detaylary almasyny nasyl sa?ladynyz, bunun için özel bir yöntem uyguladynyz my?
IP
SCP9C1
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı SCP9C1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2010 Saat 14:47
te?ekkür ederim. micro sol'un, folyo için yapy?tyrycysy var. su ile 1/1 kary?tyryyorum. ince tabaka halinde fyrça ile folyonun mat yüzüne sürüp, yapy?tyryyorum. sonra pamuklu çubuklarla çok zorlamadan bastyryp syvyyorum. panelin etrafynda kalan kysymlaryny çok keskin kretuar yada ne?ter ile kesip alyyorum. bazy panellerde folyoyu ters kullanyyorum ki paneller arasynda farklylyk olsun diye...
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2010 Saat 20:01
Fyrat Bey, gayet güzel olmu? elinize sa?lyk. Bu çaly?ma yeni bir P-47 ile do?ru bir ?ekilde tekrarlanmayy kesinlikle hak ediyor.
Size ilk tavsiyem photobucket.com'u kullanmanyz zira kendisi hazyr [ IMG] tagleri içinde resmin linkini verdi?inden forumlara mesaj yazarken baya?y konfor sa?lamakta. Ayryca ?ahsi fikrim daha kullanycy dostu.
Folyo üzerine bant olarak 3M mavi dedi?iniz gibi kuvvetli gelir. Tamiya maskeleme bantyny avuç içinize bir kaç kez yapy?tyryp, sökerek kullanabilirsiniz. Sorun yaratmayacaktyr. Verni?i sadece dekallerin gelece?e yere mümkün olan en az ?ekilde atyn. Dekalden sonra o paneli vernikleyin. Ton farky olsa bile göze batmayacaktyr. Madem hurda bol, elinizdeki verniklerle dekal demesi yapyn, içinize sinen bir yöntem mutlaka olu?acaktyr.

IP
SCP9C1
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı SCP9C1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/01/2010 Saat 20:43
te?ekkür ederim. stokta bir F86 sabre dog var.. ona bi gireyim bakayym.. herhalde 6 ay sonra biter... bu arada, vernik uygulamasy fikrini hemen deneyece?im.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide