![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
VEDAT
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 15/11/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
![]() Konu: T.H.K. jet - yardymGönderim Zamanı: 13/11/2008 Saat 08:48 |
|
Herkese merhaba ,
Mütevaziyane sürdürmeye çaly?ty?ym modelcilik hayatymda hiç türk uça?y (veya ba?ka bir araç) yapmadan geçirdi?im zamany daha fazla uzatmamam gerekti?ini dü?ünerekten , bu yönde bir i?e kalky?maya karar verdim. Kafamda bazy soru i?aretleri var , bunlary sizlerle payla?mak istiyorum; Yapmayy dü?ündü?üm modeller ; 1-1/72 F4 phantom ( herhangi bir modeli olabilir,çift koltuk tercihimdir) 2-1/48 F16 1.seçenek için dekal i?ini turkuaz dekalle halledebiliyoruz.Fakat kit konusunda yurtiçinde revell den ba?ka alternatif yok gibi?Hasegawa dü?ündüm ama yurtiçi dükkanlarda göremedim. 2.seçenek içinse tamiyanyn kitlerinden birisini dü?ünüyorum ama dekal sorununu nasyl hallederim bilemiyorum? Bu konularda aramyzda fazlasyyla uzman arkada?lar var biliyorum. Bilgi ve dü?üncelerinizi payla?yrsanyz çok memnun olaca?ym. Saygylarymla... |
|
|
|
|
onurku
Üye
Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() Gönderim Zamanı: 13/11/2008 Saat 12:07 |
|
Merhaba öncelikle kolay gelsin, seçti?iniz modeller birbirinden güzel. F-4E ile ilgili olarak 72 ölçekte Revell yeterli olacaktyr. Yalnyz yatay stabilizede slat sorunu var. Onu ya elle yaparak giderebilirsiniz ya da "72 ölçek nasyl olsa" der ba?ka modellere byrakyrsynyz veya RF-4E'lerde bu sorun bulunmady?y için RF-4E yapabilirsiniz.
F-16 decal problemi konusunda Hannants'da Tiger Meet'e katylan F-16'larymyza ait dekaller satylyyordu. http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=5554 Bir de Hobbytime'a bakabilirsiniz arada oraya da F-16 veya F-4 ile ilgili dekaller gelebiliyor. |
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() Gönderim Zamanı: 13/11/2008 Saat 12:38 |
|
Orjinalini yazan: VEDAT
...1-1/72 F4 phantom ( herhangi bir modeli olabilir,çift koltuk tercihimdir)... F-4 PhantomII'laryn "tek koltuklu" bir modeli yanylmyyorsam yok. QF-4'lerde bile iki koltuk duruyor diye biliyorum. Yanly? biliyor olabilirim. Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri dahilinde yalnyzca F-4E ve RF-4E görevyapty/yapmakta. Alt varyantlary konusunda konuya hakim de?ilim (sonuçta 2020 Terminatörler de E modeli modernizasyonu). Ara?tyrmalarynyzda bu ba?lyklar faydaly olabilir. Onur beyin de belirtti?i gibi Ankara Hobby Time'da 1/48 T.H.Kv. F-16 dekalleri gördü?ümü hatyrlyyorum. |
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
balpete?i
Üye
Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() Gönderim Zamanı: 13/11/2008 Saat 12:43 |
|
Orjinalini yazan: VEDAT
Herkese merhaba , Mütevaziyane sürdürmeye çaly?ty?ym modelcilik hayatymda hiç türk uça?y (veya ba?ka bir araç) yapmadan geçirdi?im zamany daha fazla uzatmamam gerekti?ini dü?ünerekten , bu yönde bir i?e kalky?maya karar verdim. Kafamda bazy soru i?aretleri var , bunlary sizlerle payla?mak istiyorum; Yapmayy dü?ündü?üm modeller ; 1-1/72 F4 phantom ( herhangi bir modeli olabilir,çift koltuk tercihimdir) 2-1/48 F16 1.seçenek için dekal i?ini turkuaz dekalle halledebiliyoruz.Fakat kit konusunda yurtiçinde revell den ba?ka alternatif yok gibi?Hasegawa dü?ündüm ama yurtiçi dükkanlarda göremedim. 2.seçenek içinse tamiyanyn kitlerinden birisini dü?ünüyorum ama dekal sorununu nasyl hallederim bilemiyorum? Bu konularda aramyzda fazlasyyla uzman arkada?lar var biliyorum. Bilgi ve dü?üncelerinizi payla?yrsanyz çok memnun olaca?ym. Saygylarymla... ankarada iseniz hobbytime derim. bazy modeller internet sitesinde görünmüyor ama dükkanyn derinliklerine inin derim. dekaller içinse 1/72 ve 1/48 f-4 ve f-16 dekalleri yine hobyytime da var |
|
|
161...
|
|
|
|
|
VEDAT
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 15/11/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
![]() Gönderim Zamanı: 13/11/2008 Saat 12:51 |
|
Cevaplarynyz için çok te?ekkür ederim.
Do?ru söylüyorsunuz;Hobbytime'da F-16 için de RF-4 için de decal mevcut. Geriye Revell RF-4 1/72 ile Tamiya F-16 1/48 ' i almak kalyyor. Tekrar te?ekkürler... |
|
|
|
|
VEDAT
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 13/11/2008 Saat 15:34 |
|
son bir soru;
daha önce yapty?ym revell marka uçak kiti beni epey u?ra?tyrmy?ty. http://www.revell.de/en/products/model_kits/model_kits/aircraft/?id=210&KOKANR=01&KOSCHL=01&KGSCHL=04&L=1&page=1&sort=0&nc=1&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=9ffcdac1fbcc6363103574963c091462&KZSLPG=0103&offset=7&cmd=show&ARARTN=04313&sp=1 kit için ne dersiniz?? kolay gele... |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|