Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: AH-1W NTS (K.K.K.) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Konu: AH-1W NTS (K.K.K.)
    Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 10:59
Herkese merhaba,

Hiç bitmeyece?ini tahmin etti?im AH-1W NTS (K.K.K.) modelim sonunda bitti. Yakla?yk 1 sene ile en uzun süren modelim oldu. Sanyrym bunda en büyük neden Ylk kez bir Türk helikopteri yapyyor olmam ve bu nedenle mükemmel bir i? çykartma iste?im. Ancak sakynan göze çöp batar misali bir çok nokta isted?im gibi olmady. Sanyrym ilerleyen zamanda birazda deneyimimin artmasyyla yeni bir AH-1W yapaca?ym.
Modelde beni en zorlayan kysyn hiç ?üphesiz NTS oldu. Ancak Gerek Ka?an beyin yapmy? oldu?u model ve anlatymlary gerekse Ufuk beyin çekmi? oldu?u referans resimleri müthi? yardymcy oldu. Ykisinede çok te?ekkür ederim.
Modelin özellikleri ve yaplan modifikasyonlar ?öyle:

Model: Italeri AH-1W Super Cobra
Ölçek: 1/48
Detay Seti: Cobra Company Cockpit Set
Scratch: NTS, antenler, yzgaralar (hepsi metal ile de?i?tirildi), Kokpit ekipmanlary kablolar vs,
Silahlar: TOW (Monogram AH-1S'den a?yryldy)

Modelide iki önemli hata var, birincisi modelde FS kodu ile kullanmama ra?men ye?ilin tutmamy? olmasy ikincisi ise kamuflajyn tam oturmamy? olmasy. Bunda benim ilk UHU-TAC çaly?mam olmasy önemli etken. Sanyrym el becerimi geli?tirmeliyim.

Yarumlarynyzy bekliyorum.

Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 11:06
Bu resimde NTS biraz daha iyi görünüyor. Ayryca ucundaki anten gibi duran silahyn dönü? yönünü gösteren zavazingo da elle yapyldy. Zira modelden çykan parça çok kaba.

Modelin kyzak dikmeleri bizimkinden farkly oldu?u için yaniden yapyldy. Plastikten yapylsa tutmaya bilirdi ben i?i sa?lama alarak duvar çivisi kullandym :)

IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 11:15
Sanyrym fosforlu aparat gövdeden biraz uzak olmu?. onu yalynla?tyrmak lazym.

Buranda yer alan mast'yn içerisine kamera ves yapmy?tym ancak camyna smoke atynca kayboldu gitti :)

I?yklandyrmalary önce silver üzerine clear boyalar ile yaptym. özellikle ?effaf parçalarda çok iyi duruyor.

Bitti...

IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 12:38
Oldukça güzel olmu? Burak, ellerine sa?lyk.

Kamuflajda maske için sadece uhutac my kullandyn? Görüldü?ü kadaryyla kaçaklar olmu?, geçi? yerleri birbirine kaynamy? bir iki yerde göze çarpyyor. Maskeleme yönteminde de?i?ikli?e gitmen gerek gibi. Bir de sa? kuyruk tarafynda Türk Kara Kuvvetleri çykartmasy belli olmu? üst kysymdan, sanyrym egsoz isi yaparken kullandy?yn malzeme çykartmanyn etrafyna toplanmy?.

Yki ?ey soraca?ym. Birincisi, helikopter üzerindeki perçinler veya gövde çizgisi gibi detaylary biraz daha ortaya çykarmak için herhangi bir i?lem veya genelinde tonlama yapacak mysyn? Ykincisi de, özellikle bir daha bundan yapacaksan kokpit camyny compound ile ovalamak veya future'a daldyrmak gibi ?eyler mümkün olur mu? Yakyn çekimlerde ?effaf yerlerde çizikler görülüyor gibi.

Çok çok güzel bir model, ellerine sa?lyk tekrardan.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 13:32
Selam Emre,

Kamuflajda sadece geçi?lerde UHU-TAC kullandym, açykta kalan yerleri maskelemek için Maske bandy kullandym. Dedi?im gibi ilk UHU-TAC kullany?ymdy açykçasy acemili?ime geldi. Zaten kamuflajy da oturtamamam bundandyr. BYrde modelin giritisi çykyntysy çok olunca tam ?enlik oldu anlayaca?yn. Ancak ufak tefek rotu?lary yapmayy planlyyorum.
Decal konusu tam bir komedi. Uzun u?ra?lar sonucu lazer basky yapabilece?im bir decal ka?ydy getirttim ama hangi özalitçiye gittiysem ka?ydy kabul etmedi. baskyda açarsa alete büyük zarar verir dediler açykçasy bende cesaret edemedim. Onlaryn tabak ka?ydy dedikleri ?effaf bir lazer basky ka?ydy var. O da su ile uygulayyor. onu kullandym microlsol vs. acak bu kadar olabildi :(
Panel geçi?lerine toz pastel ile bir uygulama dü?ünüyorum ama dedi?im gibi modeli yapmak uzun sürünce o kysmy biraz öteledim. Cama gelince. Modelin maskesini sökünce birde baktym ki cama japon bula?my?, elimde ne kadar malzeme varsa giri?tim en son compound ile güzelce ovaladym ve vernikledim ama bu kadar düzeldi.

Dedi?im gibi modelin yapymy uzayynca ba?yna gelmedik kalmady en son elimden kaydy içerisinden ses gelmeye ba?lady. Maskeyi açana kadar neler çekti?imi bilemezsin. sonra farkettim ki sace koltuk çykmy? yerinden :)

Yeni projem S-70A-28 Ama bu model deneyim açysyndan oldukça iyi oldu. Ayny hatalary Black Hawk'da yapmamaya çaly?aca?ym.

Yorumlaryn için çok te?ekkür.   

IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 14:20
Burak bey modeliniz hayyrly olsun...Yn?allah darysy bizlere olsun.
Bolu-Angara'ly Modelci
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 193
Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 16:41
Elinize sa?lyk çok güzel olmu?.
Atlatylan badireleri anlatynca, ortaya çykanlaryn mucize gibi oldu?unu söylemek gerek. Dekaller de yerli üretim olarak Tamiya baz alynyrsa oldukça ba?aryly, Sevgili Emre'nin de?indi?i dy?ynda di?erleri oldukça parlamasyz ve ta?masyz görünüyor. Böyle de çok güzel ama çok az soldurma ve sadece ayryntylar üzerine bir yykama ile bilmem daha my gerçekçilik katarsynyz. Sizin zevkiniz sonuçta. Bir gün ben de bir K.K.K. AH-1W yapmayy çok istiyorum. Tekrar elinize sa?lyk :)
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2008 Saat 22:17
Öncelikle ellerinize sa?lyk. Açykçasy bir Türk uça?ynyn/helikopterinin maketini yapmak gerçekten kolay de?il. Dekalden ek anten gibi yvyr zyvyrlaryn imalatyna kadar tüm a?amalar insanyn kafasyny bozabiliyor. Ama sonuç di?erlerinden daha fazla keyif veriyor. Y?in güzel tarafy insanyn modelcili?ini çok iyi geli?tiriyor.

?imdi önerim bu modeli bitmi? kabul ederek bir kenara ayyryn. Derin bir nefes alyn. Bitirmesi daha kolay bir kiti tamamlayyn.

Elleriniz ka?ynyrken di?er bir Türk modeline giri?in :) Dekalleri basmak ki Cobra'da dekaller hep siyah gördü?üm kadaryyla o kadar da zor bir i? de?il. Elinizdeki renkli bir yazycyda bunu kendiniz de yapabilirsiniz.

Ellerinize sa?lyk. Yeni bir helikopter modelinizi görmek üzere, iyi modeller...
Tolga

IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/03/2008 Saat 13:48
Yorumlarynyz ve ele?tirileriniz için çok te?ekkür ederim. Yeni modelde ayny hatalary yapmamaya gayret edece?im. Kysa bir dinlenmede sonra S-70A-28'e giri?ece?im.

Herkese iyi modeller

IP
robust
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 14
Alıntı robust Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2008 Saat 10:27
Elinize saglik cok sahane olmus. Benimde 10-12 yil once ilk yaptigim helikopter maketi AH-1W idi. ABD'ye geldikten sonra eve gelen es-dost cocuklarina oyuncak olarak vermisler, sizlere omur...Aslinda zorluk derecesi yuksek bir model. Guncel bir K.K.K AH-1W'si icin sadece boya degil baska detaylarada dikkat etmek gerekecek. Ornegin, K.K.K'nin(aslinda TSK'nin) helikopterlerinin hemen hepsinde ALQ-144 IR karistirici disco ball var. AH-1W'lerde(S-70-28D'lerdede MILDS sistemleri mevcut) Aselsan MILDS fuze ikaz sistemleri var. Birde son operasyon resimlerinde dikkatimi cekti, fuze ikaz sistemlerine ek olarak chaff/flare dispenserlerde degismis. Sanirim MIKES'in Ozisik sistemleri kullaniliyor. Guncel bir AH-1W fotosu elinize gecerse bu ufak detaylari mutlaka fark edersiniz...

Düzenleyen robust - 11/03/2008 Saat 10:30
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2008 Saat 11:40
Merhaba,

Evet son operasyonlarda kullanylan AH-1W resimlerini gördüm dedi?iniz gibi üzerinde birçok de?i?iklik var. Benim yapty?ym biraz modele ba?lady?ym zamana ait yani zamanyn gerisinde kaldym :)
Aslynda AH-1W'ler kullanyma girdi?inden beri oldukça de?i?iklik geçirmi?. Ylk modeller ABD'den alyndy?y gibi kullanylmy?, zamanla eksoz, nts ve dedi?iniz sistemler eklenmi? veya de?i?tirilmi?. Bu son da olmayacak gibi. Yeni bir alym yapylmasy planlanyyor, yeni gelecek modelleri merakla bekliyorum, acaba ?u an ABD deniz piyadelerinde kullanylan yatay eksoz konfigrasyonu ile mi gelecek diye...

IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/03/2008 Saat 13:59
Bugünkü gazetelerin internet sayfalalarynda haber dü?mü?. Sanyrym bizim ilave AH-1W'ler hikaye oldu. Daha ilginci ise Mang**** için asker yorumu.

Kobra alymy

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04