![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
phantom80
Üye
Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() Konu: metalik boyayy fyrça ile kullanmakGönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 13:59 |
|
arkada?lar merhaba..montajyna ba?layaca?ym p-51 d için silver metallik boya kullanycam.tamiyanyn.ama fyrça ile hiç bu tür boya kullanmadym.ne yapmam gerekir.ne tavsiye edersiniz.
|
|
|
|
|
gokhaneren
Üye
Kayıt Tarihi: 26/02/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 14:54 |
|
Selamlar sevgili phantom80;
Ben de senin gibi boyalary fyrça ile tatbik ediyorum.Bahsetti?in metalik boyayy en son büyük yüzey olarak bu F-4 ümde kuyruk kysmynda uyguladym.Fyrça izi de çok az kaldy. Ayryca revell in metali?ini kullanmy?tym yanly? hatyrlamyyorsam.Çok fazla inceltip 3 kat attym fyrça ile,bence yaparsyn dene...
|
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 16:44 |
|
Tüm gövdeye uygulanacaksa, fyrça izi byrakacaktyr. Üstteki örnek resimde de fyrça izleri belirgin. Siz bütün uça?y boyady?ynyzda iyice belirginle?ecektir diye dü?ünüyorum. Metalik boyalaryn pis tarafy, en ufak hatayy bile çok rahat belli etmeleri.
Ben derim ki P-51 yapacaksanyz imkanynyz varsa Olive Drab'e dönün. Yine de fyrçayla uygulanan teknik varsa duymak isterim, benim de cahil oldu?um bir konu. |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
phantom80
Üye
Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 17:00 |
|
makedim ne yazyk ki d mustang.ve metalik boyama ?emaly.sprey boya kullanacaktym ba?ka sefer dedim kendi kendime.in?allah bu i?in uzmany olmu? a?abeylerimiz bu konuda yardym ederler..selamlar saygylar:)
|
|
|
|
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 17:34 |
|
tamiya enamel alüminyum boyayy terebentin ya da neft ya?y ile inceltmek yardymcy olabilir. boyanyn kurumasy uzun sürer dikkat.
saygylarymla, |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
gokhaneren
Üye
Kayıt Tarihi: 26/02/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 18:53 |
|
Orjinalini yazan: Emroglan
Üstteki örnek resimde de fyrça izleri belirgin. Selamlar,kuyruk kysmynda ki gri kysymlardan bahsediyorsanyz e?er onlar fyrça izleri de?il,kuru pastelin uçu? yönüne orantyly olan çizgileri. E?er bunu dy?ynda ba?ka bir yerde fyrça izi varsa tekrar gösterirseniz ben de görmek ve hatalarymy düzeltmek isterim... Sevgiler... |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 20:56 |
|
Gri kysmyn üstündeki metalik kysymda uça?yn uçu? yönünde fyrça izleri görüyorum. Özellikle perçinlerin arka kysymlarynda ve en sa? biti? kysymlarynda belirgin.
Tabii bunlar fyrça izi de?il de yine sizin pastel eskitmenizse, uça?yn canlysyny görmeden yorum yapmak benim e?ekli?im olur ayry konu... Öyleyse affola. |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
|
Blackbird
Üye
Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 22:01 |
|
Abi onlar pastel eskitmesi :) (direk daldym yalnyz!)
Metalik boyada revellin enamellerini kullandyydym.Ynceltirken ayary tutturursanyz fyrça izi minimumda kalyr. |
|
|
|
|
Atilla Güç
Üye
Kayıt Tarihi: 30/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 22:21 |
|
Geçen gün Mr.MetalColor'un 218 numaraly Alüminyum rengini fyrça ile kullandym. Mig-3'ün motor aksamyny boyadym. Gördü?üm kadaryyla hiç fyrça izi kalmady. Oldukça da kapatycy. Kyvamy ince zaten ama ben bir miktar tiner kattym gene de. Revell ve Humbroll'ün metalik renklerinde göze batan küçük parçacyklar yok. Oldukça düzgün bir boya. Belki de iyi sonuç almak sadece beceri ve tecrübe de?il de malzeme bulabilme imkanlaryna da ba?lydyr. Buna malzeme edinebilme tecrübesi diyebiliriz :)
|
|
|
|
|
gokhaneren
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 28/04/2007 Saat 22:55 |
|
Az önce baktym gözden geçirdim,o bölgedeki içeri detay olan panel çizgilerini doldurmak için kullandy?ym kalitesiz ya?ly boya ve bol terebentini kulak kary?tyrycy ile çekme sonucu olu?an lekelnmeler onlar.
Üstüne de pamukla sürdü?üm kuru pastel lekesi de var. Boya temiz görünüyor... |
|
|
|
|
phantom80
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 08:33 |
|
elimde tamiyanyn chrome silveri var bunun için tavsiyeleriniz ne olababilir
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 13:21 |
|
Akrilik di mi ?
Ynceltmeden kullanyn fyrçanyza azar azar alyp yüzeye uygulayyn derim.Yüzey büyükse illa ki fyrça izi kalacaktyr ama... Düzenleyen Blackbird - 29/04/2007 Saat 13:22 |
|
|
|
|
phantom80
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 14:37 |
|
enamel...iki günden beri academy p-40 e yi boyamaya çaly?yyorum.olive drab.onda bile ne kadar dikkat edersem edeyim iz kalyyor.bu dürüm beni yava? yava? boya tabancasyna yöneltiyor ..
|
|
|
|
|
gokhaneren
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 14:39 |
|
Bence sabyrla ve ince katlarla,ayryca kesik uçlu yumu?ak fyrçalarla boyamayy gerçekle?tirebilirsiniz.
|
|
|
|
|
jacko
Üye
Kayıt Tarihi: 12/09/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 208 |
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 15:17 |
|
Benim görü?üm metalik renklerde enamel boya kullanmanyn daha iyi bir sonuç verece?i yönünde revellin enamel boyalary a?yry kyvamly geldi bana humbrol bu i? için iyi. aslynda birde dupli colorun spray boyasy var ama tüm yüzeyde nasyl durur bilmiyorum crome rengini kullanmy?tym çok iyi sonuç aldym ancak uzun bir süre el de?memek gerekiyor yoksa kararma oluyor |
|
|
|
|
phantom80
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 15:19 |
|
tavsiyeleriniz için te?ekkürler.hobbytime'da ara?tyrma yapyyorum aztec'in boya tabancalary var.bunlar nasyl kullanylyyor.kompresör ?art mydyr..?
|
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 16:42 |
|
Kompresör boya tabancasy için ?arttyr. Çünkü tabanca kompresörün sa?lady?y basynç sayesinde çaly?yr. Hatta öyle ki bence iyi bir kompresör alynacak sonuçta tabanca kadar belirleyici olabilir.
Kullanmasy basit, kompresör ve tabancayy bir hortumla ba?lyyorsunuz. Kompresörü açyp istedi?iniz basyncy ayarlyyorsunuz, o deposuna bu basynçta havayy syky?tyrarak depoluyor. Sonra da bu syky?tyrylmy? havayla tabancanyn haznesindeki boyayy püskürtüyorsunuz. Basynç ne kadar fazlaysa, boyanyn çyky? hyzy o kadar fazla oluyor, biz zaten hassas çaly?ty?ymyz için çok yüksek basynç gerekmemekte. Yalnyz uyarayym, tabanca+kompresör ikilisi için iyi bir bütçe ayyrmanyz gerek. Alaca?ynyz sonucun malzemenin üstünlü?ü ile do?ru orantyly olaca?yny unutmayyn. |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
|
phantom80
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 17:00 |
|
peki boya tabancalaryny hava tüpleri ile kullansam.çünkü kompresörler a?yry pahaly geldi bana...
|
|
|
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|