![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
nazilli
Üye
Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 210 |
![]() Konu: P-400 AiracobraGönderim Zamanı: 09/01/2007 Saat 14:38 |
|
Herkese merhaba,
Sevgili dostum Zafer'in (Fireman) hediyesi olan bu kiti yapmaya ba?alayaly 3 gün oldu, sizinle payla?mak istedim, böylece daha iyi bir maket çykarabileyim. P-400, P-39 uçaklarynyn daha geli?mi? versiyonu. Amerika bu uçaklary Pasifik cephesinde kullanmy?, ba?ta Yngilizlerede vermi?ler ama Yngilizler be?enmemi?ler. P-39'u en çok kullananlar Ruslar olmu?. P-400 denmesinin sebebi hyzy 400 mil oldu?u için. Uça?yn motoru pilotun arkasyna gövdenin ortasyna yerle?tirilmi?, uça?yn a?yrlyk merkezinde oynayarak manevra kabiliyetini artyrmaya çaly?my?lar, ama aly?ylmy? pervaneli uçaklary dü?ündü?ümüzde bize garip geliyor. Hasegawa marka kit Hasegawa mühendislerinin son ürünü sanyrym, i?te kutusu
![]() Düzenleyen nazilli - 09/01/2007 Saat 14:50 |
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
nazilli
Üye
Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 210 |
![]() Gönderim Zamanı: 09/01/2007 Saat 14:43 |
|
Uçaktaki tek problemli bölge ini? takymlary kapaklarynyn iç kysmyndaki kalyptan çykarylyrken olu?an izler, onlaryda macunlayyp zymaparladym.
Uça?yn kokipiti bir hayli detayly herhangi bir detay setine gerek duyulmadan yapylabilir. Ben kokpiti toparladym, sadece Eduard kemer ekledim. Kokpiti zinc-chromat ile boyadym, göstergeleride yapym klavuzundaki renklere göre boyadym
|
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
nazilli
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 09/01/2007 Saat 14:48 |
|
Decallerimiz bunlar. Ben büyük köpek baly?y a?yzly olany yapaca?ym.
Son olarak gövdeyi kapadym, ön kysymda bo?luk var oradan a?yrlyklar eklenip tamammen kapanacak. Kitin birle?im yerleri çok güzel hiç macun kullanmadym, sadece kanatlaryn ön kysmyyla gövdenin birl?eti?i yerde ufak bir macun i?i vardy, o kadar.
|
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() Gönderim Zamanı: 09/01/2007 Saat 16:53 |
|
Abi çok güzel olmu? eline sa?lyk :D
Kokpiti biraz ya?ly boya ile eskitmeyi dü?ünürmüsün ? |
|
|
|
|
FIREMAN
Üye
Kayıt Tarihi: 14/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 307 |
![]() Gönderim Zamanı: 09/01/2007 Saat 20:27 |
|
Eee kanka...ellerine sa?lyk verdi?im hediyenin usta ellerde heba olmady?yny görmemek ne güzel!In?allah bana verdi?in yylba?y hediyesi me109K-4 te en az bunun kadar güzel olur! :-D
|
|
|
The black sheep among all white ones..
|
|
|
|
|
nazilli
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 10/01/2007 Saat 16:00 |
|
Saol Dostum ne demek elimizden geleni yapyyoruz. Sen o K-4'ün hakkyny verirsin hiç merak etme.
Sevgili Blackbird, eskitme konusunda kokpit detayy fazla bulamady?ym için çok fazla eskitme yapmak istemedim, sadece biraz silver boya ile metal görüntüsü verdim o kadar. Sevgili dostlar ve usta abilerim bir problemim var, ben bu kanopiyi ne yapaca?ym nasyl halledece?im bilemedim kanopinin ön kysmy maketle tam oturmady sa?a çeksem solu, sola çeksem sa?y açykta kalyyor, böyle bir durumda ne yapylabilir?
|
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
Rahmi K.
Admin Group
+ + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() Gönderim Zamanı: 10/01/2007 Saat 16:31 |
|
Gary Wickham abi tam ortalamy?. Yapym a?amasyn bölümünde görülüyor bkz:http://www.scalespot.com/onthebench/p400/p400_build.htm
Bu da bitmi?i http://www.scalespot.com/gallery/aircraft/p400/p400.htm |
|
|
|
|
nazilli
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 11/01/2007 Saat 08:48 |
|
Sa?olun Rahmi Bey bu link çok iyi oldu ama kanopi, sa? tarafyndan bakyldy?ynda, oturmamay? gözüküyor acaba gerçek uçakta camla gövdenin birle?ti?i yerde böyle bir çykynty my var?
|
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
nazilli
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22/01/2007 Saat 14:58 |
|
Yary?ma heyecanyny ya?ayyp bitirdikten sonra modelime tekrar döndüm, ilk olarak pre-shading i?lemi:
sonrasynda modelin altyny boyama i?lemi: % 70 Tamiya Light blue, % 30 Sky grey. kary?ymy ilk önce denedim ba?ka bir yerde göz karary tutuncaya kadar renklerde ekleme yaptym.
Modelin üst kysmy Model master Dark earth ile boyandy, sonrasynda bir miktar beyaz boya ilave edilerek, pasifikte bolca güne?lenmi? olan uça?ymyzyn panel içleri biraz açyldy. Sonrasynda dark green rengini atmak için patafix ile kamufle çizgileri belirlendi
|
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
nazilli
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22/01/2007 Saat 15:02 |
|
p-400'ümüz Tamiya dark green ile boyanarak kamufle i?lemimiz noktalandy. Kanat uçlary bu ak?am beyaza boyanacak.
|
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
migjagger2
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 18/01/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() Gönderim Zamanı: 22/01/2007 Saat 15:04 |
|
kamo çok güzel olmu? tebrikler bitmi?ini de görmek isteriz
|
|
|
|
|
Viperman
Üye
Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() Gönderim Zamanı: 22/01/2007 Saat 22:00 |
|
+1
|
|
|
|
|
nazilli
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 24/01/2007 Saat 11:14 |
|
Parlak vernik atym sonrasy decaller yerle?tirildi. Decaller Microsol sayesinde çok iyi sonuç verdi. Bu ak?am eskimeye girecek.
|
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
nazilli
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 24/01/2007 Saat 11:18 |
|
Bu da alttan resmi.
Sevgili dostlar ve usta abilerim. Genelde hep Avrupa sahnesindeki uçaklary yapty?ymdan, eskitme için kullandy?ym bazy renkler vardy. Peki pasifik bölgesi için uçaklarda ne gibi eskitme renkleri kullanaca?yz. Kum rengi gibi renkler olabilir mi acaba diyorum? Kolay gelsin herkese |
|
|
It is clear to take off!
|
|
|
|
|
FIREMAN
Üye
Kayıt Tarihi: 14/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 307 |
![]() Gönderim Zamanı: 24/01/2007 Saat 12:19 |
|
verdi?im maketin byrak heba olmak,süper olmasyny gözya?laryyla seyrediyorum! :-D
ellerine sa?lyk karde?im,yaryn ak?am in?allah görü?mek dile?iyle.. |
|
|
The black sheep among all white ones..
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|