![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Gecko
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 19/10/2006 Konum: Çanakkale Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() Konu: Uçakların dış detaylarıGönderim Zamanı: 19/10/2006 Saat 23:41 |
|
Merhabalar, ben model yapımına yeni başladım. Şimdiye kadar sadece iki uçak yaptım ve dış detayları ben boyadıkça belirsizleşiyor. Bu forumda gördüğüm kadarıyla primer boya yapıldıktan sonra bu detay kısımları siyah boya ile boyanıyor. ve diğer boyalar bu işlemden sonra uygulanıyor. ben boyamayı tamiya nın fırçaları ile akrilik boyayı % 70 alkol le seyrelterek yapıyorum. Bu dış detayları belirginleştirmek için yapmam gereken başka birşey varmı? koyu renk boya altında bu detaylar neredeyse kayboluyor. Tamiya nın 1/48 kitlerini yapıyorum.
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 01:03 |
|
yağlı boya sürüp sonra silerek detayları belirginleştirebilirsiniz....
|
|
|
|
|
Gecko
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 19/10/2006 Konum: Çanakkale Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 02:52 |
|
boyama bittikten sonra mı öncemi? ayrıca boya bittikten sonra vernik yapıyorum. boyama bittikten sonra yağlıyoya yapıp verniği öyle uygulasam daha iyi bir sonuç olur mu? Ayrıca öneriniz için çok teşekkürler.
Düzenleyen Gecko |
|
|
|
|
oy61
Üye
Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 04:36 |
|
Benim tekniğim şöyle. Boyama bittikten sonra parlak vernik atıyorum sonra decalleri yapıştırıp tekrar parlak vernik atıyorum. Bu aşamada modelin eskitmesi ve panel çizgilerinin belirginleştirilmesine yarayan yıkama(wash) işlemine geçiyorum. Wash işleminde istenilen renkte yağlı boya ile kirlettiğim sentetik tineri ince bir fırça vasıtasıyla panellerin içine tatbik ediyorum. Kapiler çekim etkisi ile ince olan kirli tiner karışımı panel çizgisi boyunca ilerliyor.
Birde şu linki inceleyin. |
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
|
|
|
Muratti
Üye
Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 05:25 |
|
Akrilik fırçayla pek iyi netice vermez bana göre... Sonuçlardan memnun musunuz ?? <:oS
|
|
|
|
|
Gecko
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 17:14 |
|
Akrilik boya biçok yerde fırça ile iyi sonuç vermez diyor ama ben sonuçları çok kötü bulmadım. en kısa zamanda fotoğrafları çekip eklemeyi istiyorum.
ben model yapımında daha yeni olduğum için bazı şeyleri tam olarak bilmiyorum ancak panellerden ziyade benim sıkıntım perçinlerin kaybolması (yani şu uçak üzerindeki küçük kabartıların pek görülmemesi) bu forumda bi arkadaş boyamaya geçmeden o kısımları tamiya x1 ile boyadığını yazmıştı. Yinede vernik sonrası yağlıboya tekniğini bir deneyeyim. Sonucu buraya yazarım. yardımlarınız için teşekkürler, başka önerileri olan varsa bekliyorum. |
|
|
|
|
Muratti
Üye
Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 18:36 |
|
Çok güzel; sizden öğrenmek isterim fırça tekniğinizi çünkü akrilikle tanışalı beri kendisiyle pek iyi geçinemiyoruz ve büyükçe bir akrilik renk stokum var. Fırça ile kullanmayı öğrenirsem hiç değilse heba olmazlar.
Bu arada her ne kadar maketçilikte yeniyim diyorsanız da ucuz kitler üzerinde rescribing ve riveting denemenizi önerebilirim. Ben de o konularda acemiyim ve oldukça riskli sayılabilecek işlemler ama bantlama yardımıyla hata payı minimuma indirgeniyor. Not : hiç bir sitede yazmıyor ama ben kendime göre şu tekniği geliştirdim : eski bir 0.7 otomatik kurşunkalem kullanıyorum. (hatta detay vereyim : markası "Tombo" ve kromajlı gövde) bunu bir nescafe kupası dolusu gerçekten kaynar suya daldırıp 1-2 dakika bekletiyorum sonra o sıcak ucu bir bezle çabucak, 1-2 darbede kurutup perçin izinin üstüne dikkatlice bastırıyorum. Basıncı tarif etmek için mesela "bir flap veya aileron parçasını yapışması için ne kadar bastırırsanız o kadar" diyebilirim. 0.7 uç perçinin etrafını birazcık dairesel şekilde bastırıyor ve plastik ucun içine doğru azıcık kabardığı için perçin efekti bayağı bir artıyor. Şu an için çok ultra başarılı sonuçlar aldığımı söylemem mümkün değil ama işe yaradığı kesin. Rescribingi ise eski bir Xacto 11 numara ucu zımpara ile iyice körleterek elde ettiğim kendimden doğaçlama bir araçla denedim. Uç sadece körelmekle kalmayıp hafiften yamulduğu için fena sonuç vermiyor. Profesyonelden çok çok uzak ama benim gibi bir acemi amatöre göre oldukça tatminkar. Panel farkı ortaya çıkınca perçinler de belirginleşiyor. Bir de arasına wash ekleyince o çizgiler "aha bak burada perçin de var yakından bak" diyorlar... Kolay gelsin; saygılar... |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 21:16 |
|
0.5 kalem ucunu zımpara ile keskinleştirip o işi yapmaya çalışırsamız çektiğiniz sıkıntı azalıp sonuca daha çabuk ulaşırsınız.
Saygılarımla, |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
Muratti
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 21:44 |
|
Orjinalini yazan: copilot_clumsy
0.5 kalem ucunu zımpara ile keskinleştirip o işi yapmaya çalışırsamız çektiğiniz sıkıntı azalıp sonuca daha çabuk ulaşırsınız. Saygılarımla, Vaayy demek doğru yoldayım. E aklın yolu birmiş... Deneyeceğim teşekkürler... :) |
|
|
|
|
Gecko
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 20/10/2006 Saat 21:45 |
|
Muratti verdiğin yanıtlar ve yöntemler için çok teşekkür ederim. tarifin detaylı olmuş çok sağol, detay tarif etmeyince işler bazen karışabiliyor. şimdi 7 uçak siparişi daha verdim. bunlardan 4 tanesi 1/72 deneme yapmak için. Bu arada sabahtan beri bir iki yer de daha okudum, rapido mürekkebi de işe yarıyormuş onu da deniyecem.
Boyama ya gelince akrilik ile yaptığım boyamalarda hiç fırça lekesi göremedim. belki gözümden kaçan yer vardır. ben akrilik boyayı %96'lık etil alkol ile 2 boya 1 hacim alkol karıştırarak inceltip 2 ya da 3 kat sürüyorum. boyamalar arasında 1 yada 2 saat bırakıyordum bu da yanlış mış en az 1 gün bırakmam lazımmış. Zamanla öğrenecem sanırım. Bu arada primer boya hiç kullanmadım, onunda siparişini verdim bir de öyle deneyecem. Eğer el yeteneğinize güveniyorsanız ve benim gibi airbrush lara para yatıramıyorsanız fırça ile yapmaktan başka çare yok. O nedenle ben fırça tekniğimi gliştirmeye çalışacam. |
|
|
|
|
Blackbird
Üye
Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 02:27 |
|
fırça tekniği...:D
inceltmeniz çok iyi valla işi kavramışsınız (kendimi çok büyük hissettim yanlış anlamayın nacizane:) ) ben tarifi yapacaktım ama gerek kalmamış murat abi anlatmış ben de faydalanırım anlattıklarından eheh:D Teşekkürler murat abi:D.Saygılar ve başarılar dilerim fotoğrafları bekliyoruz:D Düzenleyen Blackbird |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|