Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Tiger Ausf E | |
Yazar | Mesaj |
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Konu: Tiger Ausf E Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 23:41 |
Efendim günlerden birgün bizim 505. Ağır panzer Birliğine cepheye haraket emri gelmiş. Velhasıl bizim tanklardan birisini de o sırada yeni namlu takılıyormuş. Adamlar namluyu takıyoruz biraz bekleyin demişler. Eh tabii dinleyen mi var. Neyse bizim tankçılarda namluyu yerine oturtmuşlar boyamaya fırsat kalmadan doğru cepheye hareket etmişler. Tabii bu sırada bizim o gıcır gıcır namluda biraz kararıvermiş. :)
Şaka bir yana aşağıdaki gördüğünüz bir konsepte rastladım. Doğruluk payı var mıdır bilmiyorum. Ama hoşuma gitti ve böyle yaptım. Velhasıl bu kit de zaten yarımdı. Canım Italeri ne de güzel detaylar vermişler. Gerek dış kısım olsun gerek taret içi olsun. Neyse böylece bitiriverdik. Ancak paletler hayli sorunluydu. Zaten söküm sırasında bazıları kırılıverdi. Kırılanların yerine de tarete takılacak olanları ekledim. Idris abinin de yol göstermesi sayesinde sağolsun paletlerin üstünden de gelmiş oldum. Taretteki yedek paletler ise tamiyadan. Onları da sağolsun Tarık abiden (Torabora) temin ettim. Yan zırhları filan eğip bükmekle vakit kaybetmek istemedim. Yalnız göreceğiz üzere arkadaki kriko ile üst kısımda olması gereken MG eksik. Şimdilik böyle bırakmayı düşünüyorum. İleri de yer imkanım olursa bir dioramada değerlendireceğim. http://img141.imageshack.us/my.php?image=tiger7mp2.jpg http://img141.imageshack.us/my.php?image=tiger8ya1.jpg Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 23:44 |
Ellerine Sağlık Kardeş.
Ufaktanda yürür aksama kir , pastel falan uygularsan hareketlilik kazandırırsın diye düşünüyorum... Özellikle namlusuyla değişik bir çalişma olmuş... |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 00:34 |
Mg hiç sorun değil ama bi de Mg ring olması lazım orada.
Sende var mı o parça? |
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 00:50 |
Orjinalini yazan: heydrich
Ellerine Sağlık Kardeş. Ufaktanda yürür aksama kir , pastel falan uygularsan hareketlilik kazandırırsın diye düşünüyorum... Özellikle namlusuyla değişik bir çalişma olmuş... Aynen katılıyorum. Gayet iyi olmuş eline ve emeğine sağlık. Böyle araçları dioramalarda görmek isteriz... |
|
ex copilot.
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 00:52 |
Orjinalini yazan: İdris
Mg hiç sorun değil ama bi de Mg ring olması lazım orada. Sende var mı o parça? Evet haklısın. Yok abi maalesef. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
Farhad
Üye Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 01:38 |
Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Zimmerit kitin üzerindemi geldi? Çok güzel gözüküyor. Tabi mg ring'i bulabilireseniz görüntü tamamlanacak.
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 04:49 |
Kitin kendisinden. Tiger yapacaklara Italerinin bu kiti tavsiye olunur.
|
|
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 05:59 |
Eline saglik Aygun astin kendini...
|
|
Sweat saves blood!
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 08:07 |
Emre ye bi sor bakiim onda var mıymış.Rus yaptığı şu ölçek azmanı tamiyadan çıkar belki.
Birde tankın sağını solunu eskittikten sonra o Mg ring i cillop,boyalı bırakırsan yuh olsun sana. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 19:30 |
Aferin Aygün, bende kenarda yatan bir aleti daha şenlendirmişsin (hoş aslında İdris abide yatan bir alet desek daha doğru, ondan alıp tek çivi çakmamıştım).
Bana gelen parçaları komple verdim, bende buna ait MG ring yok, ama doğru hatırlıyorsam Rus'a çevirdiğim Tamiya'nın MGsini ve dolayısıyla ringi takmadım, bana yarın falan hatırlat cumartesi ulaştırayım sana. İstersen MGyi de getireyim, yalnız hem çok ölçek dışı (1/32 ne de olsa) hem de benimki kutudan kırık çıkmıştı atmış olabilirim... Valla tekrar tebrik ediyorum, paletleri falan da cillop olmuş, hala yıkamadan biraz fazla kızıl-kahve tona kaydığını düşünsem de bu resimlerde o kadar göz rahatsız etmiyor. Sana verdiğim diğer 2. el Tiger'ı da Fasbata sokacak mısın? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 19:34 |
Evet onu panzer grey boyamayı düşünüyorum.
|
|
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 19:37 |
Eksiği var mı onun?
Afrika da olabiliyorsa yeşil yapsana :) (Gerçi sanırım tropikal olmaya uygun değil) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 19:44 |
Eline saglik, gayet güzel olmus ;)
Orjinalini yazan: Emroglan
Eksiği var mı onun? Afrika da olabiliyorsa yeşil yapsana :) (Gerçi sanırım tropikal olmaya uygun değil) Hehe, hala Afrikada Sari Tiger´lar da olduguna inanmiyorsun sanirim :) |
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 20:51 |
Aslında evet Africa Corps olarak düşünebilirim. Bir eksiği yok fakat fazlası var. Paletlerde iplik ve zımba teli :)
Düzenleyen ardeth |
|
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 20:51 |
Yeşili daha bulunmaz nimet o bakımdan. Sarı Tiger İtalya'da var, sarısı değişik doğuda batıda var, var Allah var.
Tunus kedileri toplamda kaç tane ki... :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
idris
Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 00:15 |
Afrikadaki Tigerlerin kendilerine has özellikleri var.
Zaten özel olarak ayrı maketleri çıktı.Başka bi Tiger alıp çevirmek lüzumsuz zahmet olur. |
|
BoMBaCi
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 85 |
Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 03:19 |
Orjinalini yazan: ardeth
Orjinalini yazan: İdris
Mg hiç sorun değil ama bi de Mg ring olması lazım orada. Sende var mı o parça? Evet haklısın. Yok abi maalesef. Eğer Tamiyadaki Ring uyarsa, fazla var bir tane... verebilirim... |
|
BoMBaCi
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 85 |
Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 03:21 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Yeşili daha bulunmaz nimet o bakımdan. Sarı Tiger İtalya'da var, sarısı değişik doğuda batıda var, var Allah var. Tunus kedileri toplamda kaç tane ki... :) Afrika da Late Version yok... |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |