![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Konu: Türk Hava Kuvvetleri Spit Mk.1Gönderim Zamanı: 10/09/2006 Saat 23:39 |
|
Merhabalar,
Türk Hava Kuvvetleri Supermarine Spitfire Mark 1 yapmak istiyorum, elimdeki kit 1/48 Tamiya Mark 1 kiti. Birincisi, bu uçak için referans resimleri vs. olan arkadaşların benimle paylaşması mümkün olabilir mi? İkincisi, Tamiya'nın kitinde yapılması gereken tadilatlar, genel olarak Türk uçağına çevirirken dikkat etmem gereken noktalar nedir? (Ufuk'un galeriye koyduğunda üstteki ayna ile ilgili bir not var mesela) Üçüncüsü, boyama konusunda... Bizde uygulanan kamuflaj şeması A mı B mi, ikisinin tam farkı nedir, bizdekilerin altları siyah mı değil mi? Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Herkese iyi modeller, |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 10/09/2006 Saat 23:54 |
|
altları siyah
kanopide ayna yok dolayısıyla kanopideki boşluğu kapatmak lazım. makinelilerin namlusuna dikkat etmek lazım. ayını kalın yapmak lazım hatta uçları sivri değil o kadar da. benimki adresteki makete de bakabilirsin ay-yıldız kombinasyonu için fena değildir. kamufle keskin geçişli. resimlerde ayna filan duruyorda sonradan düzelttiydim ancak maket şu an annemin evinde :( umarım yararı olur. saygılarımla, Düzenleyen clumsy |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Gönderim Zamanı: 11/09/2006 Saat 00:01 |
|
"Ayçöreğini" maskeyle mi yapıyoruz bu arada?
Keskin geçiş kamuflaj için direk şablona uygun maskeyi gövde üzerine mi? Makinelilerin namlusu derken? |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 11/09/2006 Saat 00:06 |
|
plastik şablonu kesip öyle boyamıştım şeffaf dekal kağıdı üzerine, yıldızı da pm f-5 maketinden çıkan amerikan forlarından kesmiştim.
kutudan ne çıktığını tam hatırlamıyorum ama eğer uygunsa kes kağıdı koy üzerine boya :) namlular konusunu yanlış hatırlıyor olabilirim sen olduğu gibin bırak, ben yanlışlıkla gözükmüyor diye kesmiştimde sonra yapıştırdım ıydı neydi saygılarımla, |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
Muratti
Üye
Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() Gönderim Zamanı: 11/09/2006 Saat 04:36 |
|
Bende birkaç resmi olacaktı... Bulur bulmaz scan ediyorum...
Güzel proje... Kolay gelsin. |
|
|
|
|
KursadA
Üye
Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() Gönderim Zamanı: 12/09/2006 Saat 02:27 |
|
Benimmkisi de burada, kuyruktaki ay yildizi nasil yaptigimi da anlatmistim diye animsiyorum:
http://www.aircraftresourcecenter.com/Fea1/401-500/Fea468_Sp itfire_Albayrak/Fea468.htm |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 12/09/2006 Saat 09:28 |
|
bugün makedi alıp Ufuk'a götürdüm.
kanatlarda makineli tüfenklerin namluları kanat içinde kalıyor, yahni kutudan çıkan namluları kesmekte faide var. aslında yaptığım uçağın resmi vardı ancak arşiv çalınan bilgisayarın içinde kaldığından mütevellit (ya da her neyse) ancak denileceklerim var sayılır amma ve lakin güvenebilirsin :) saygılarımla, |
|
|
-Sorumluuu...
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 12/09/2006 Saat 09:41 |
|
Galiba bizde 2 adet spit 1 kullanılmış.
Biri "A" diğeri "B" boyama şeması galiba. |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|