![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 5 |
Yazar | Mesaj |
teomanK
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
![]() ![]() ![]() |
Sayın Ceki bey güzel çalışmanızdan dolayı tebriklerimi sunuyorum. Modeliniz çok şık oldu. Diğer modelci arkadaşların gösterdiği ilgi de çok iyi oldu. Daha nice böyle güzel modeller yapmanız dileklerimle.
|
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
Abiler, arkadaşlar.
Uçak gazım hazır yerindeyken, Bir diğer yarım kalmış model olan B-25 e de son noktayı vermeye karar verdim. Modeli, İHMPMUK müze sergisine götürdüğümde, sayın Mehmet Şekercioğlu, renginin çok koyu kaldığını söylemişti. Hakikaten de renk çok koyu idi. Tonlamalar da kolay seçilemiyordu. Bu sebepten modelin rengini açmak adına, panel aralarına buff ile girdim. Ancak, buff bu uçak üzerinde çok açık kaldığından, sonuç tam bir rezalet oldu. Bu sebepten dolayı, modeli decalleri kanopileri üzerindeyken neredeyse baştan aşşağı yeniden boyadım. Düşük basınç olayının faydaları. Bu seferki tonlamalarda, Rahmi Abi'nin verdiği taktikleri de dikkate alarak, sadece panel aralarını açmadım. 4,5 farklı yeşil, olive drab tonunu, ufak çizgiler halinde modelin tümüne yaymaya baktım. Sonuçta modelin rengi koyu yeşilden, hafif Kahve rengi tonlu bir renge döndü. Kumaş yüzey olacak yerlerin rengini hafif açtım. Aynı şekilde burundaki dekallere de çok hafif bir tonlama yaptım. Ne dense alet resimlerde koyu çıkmakta ısrar ediyor. Sırada egzos isleri ve anten çekmek var. Eklemem gerektiğini düşündüğünüz şeyler varsa, bekliyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Egzos ve silahların isleri yapıldı. Gergiler çekildi. Biraz da decallerin üzerinden smokla geçtim. Böylece bu arkadaş da bitti. Geçmiş olsun.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Bunlarda son resimler.
![]() ![]() ![]() Herkese bol üretimli günler. |
|
|
|
![]() |
|
jet x
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
![]() ![]() ![]() |
Mükemmel olmuş ellerinize sağlık
|
|
![]() |
|
shaw
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
![]() ![]() ![]() |
Çok güzel gerçekten Ellerine sağlık Ceki ;)
|
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
great job!!! well done...
|
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel ve temiz bir işçilik çıkarmışsın. Ellerine sağlık.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
CErginbas
![]() ![]() ![]() |
Sağolun arkadaşlar. Bu arkadaşı da temiz toparliyim dedim. Halbuki bu da donanma uçağı, boya dökülmesinin kralı olması lazım. Boya dökülmesi denedim ancak, göze çok battığı için, terbentinle sildim hepsini. Böyle temiz kalsın bu da.
|
|
|
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sağlık ceki abi.burundaki topların eskitmesine bittim...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 5 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |