Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/72 T-2 Buckeye (Revell/Matchbox) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/01/2010 Saat 19:19
Orjinalini yazan: KaanX

3 senelik gaz kaça?yndan sonra yapacak ba?ka kit mi bulamadyn karde?im :)

Sen kaçan gazy hesap et artyk :D

?aka bir yana elde yaptyklarymy boyadyktan sonra devam etmeye karar verece?im. Zira modelcilikte yeni bir Ajdar Anyk dalgasy yaratmak istemiyorum :D

Düzenleyen Holy Diver - 13/01/2010 Saat 21:00

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/01/2010 Saat 21:22
Kabaca boyadyktan sonra yapylan incelemeden devam karary çykty :D

Kuyruktaki hareketli parçalary kestim.

Maketin geneline uygulayaca?ym yöntemi bunlardan biri üzerinde denedim.

Folyo parlady?y için bir türlü düzgün foto alamadym. Ancak perçinler tam istedi?im gibi oldu. Ayny parça üzerinde bulunan di?er hareketli parçayy kesmedim, sadece ona hareket sa?layan küçük kolu eski bir PE parçasyndan yaptym.

Egzos çyky?lary kapaly verilmi?, oralary delip tra?ladym. Bir ihtimal içi görünürse diye yine tornado kitinden iki parça daha yürüttüm :)

Bunlar dy?ynda zympara, ini? takymlary, flaplar vs. devam ediyor.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2010 Saat 17:51
Elevatörleri kesip, folyo kaplayyp, perçin açtyktan sonra üzerinde olmasy gereken hidrolik kolu yaptym.

Hazyr kuyruk bölgesiyle ilgilenirken gözüme takylan ?u kysmy da elden geçirdim.

Tam detayyny gösteren bir ?eyler bulamasam da böyle bir ?eydir diyerek delip, tesviyesini yaptym. Sonra içindeki lambayy ?effaf parçalardan imal edip yerine yapy?tyrdym. Bu bölgenin bütün i?leri bitti?inde asetat kaplanyp çerçevesi çekilecek.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2010 Saat 17:56
Hazyr ?effaflara dalmy?ken yakyt tanklarynyn önündeki lambalary da aradan çykarayym dedim. Mum ate?inde yumu?atty?ym ?effaf plastik parçalaryna yakyt tanklaryny bastyrmak suretiyle ?öyle bir ?eyler yaptym.

Yakyt tanklarynyn ön kysmyny kesip, detay fotolaryndan dikizleyebildi?im kadaryyla lamba ve altly?yny yaptym. Olmasy gereken yere yapy?tyrdym.

Bitince ?öyle bir ?eye benzeyecek.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2010 Saat 17:57
Son olarak egzos çyky?laryny fyrça sapyna sardy?ym kalyn alüminyum folyo ile yaptym.

IP
gertunc
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 73
Alıntı gertunc Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2010 Saat 20:34
Bu çaly?ma, ana sayfadaki "Sözlük" içeri?ine olasy "Kiti döve döve adam etmek" ba?ly?yna örnek te?kil etmektedir.
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/01/2010 Saat 21:29
Güre?ti?imiz muhakkak ancak kimin dayak yedi?i ?üpheli :D
Gövdeyi kapatty?ym gece ya?anan uyum sorunlary yüzünden ki bunu ya?amamak için orayy köpükle doldurmu?, saçma sapan eziyet çekmi?tim. O ana kadar sorunsuz kapanan gövde problem yaratynca delirip, onarylmayacak kadar bozmak pahasyna gövdeyi kapattym. Tam bu noktada Ufuk'un fantom tacizlerine daha fazla dayanamayarak bu makedi kutuya kaldyrmaya karar verdim. Ortaly?y toplarken kesinlikle bir daha elimi sürmeyece?imi anlayynca öyle veya böyle bitireyim diyerek hyzla giri?tim tekrar...

Genel tesviyesi bitti, folyo kapladym, sol kanadyn detaylaryny açtym, lambasy bilmem nesi derken ?imdilik bu halde.

Esasynda bu gece folyo i?i bitecekti ama folyo bitti :) Artyk yaryna devam

IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 385
Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/01/2010 Saat 18:04
Merhabalar ;
Konu maketçilik dersi gibi. Ellerinize sa?lyk. Bir ?ey dikkatimi çekti. ?u an Airfix A4 Skyhawk yapyyorum ve gövde ile alt kanatlardaki bazy de?i?iklikler hariç geri kalan kalyp ve parçalar ayny. Her ikiside ingiliz markasy ve ayny kalyplary kullanmy?lar.
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/02/2010 Saat 01:50
Hangi A-4 bu,A-4D1 Skyhawk my
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/02/2010 Saat 15:29
Orjinalini yazan: idris

Hangi A-4 bu,A-4D1 Skyhawk my

Evet idris bey. Hatta linki a?a?yda. Gövdede hava giri?leri ile egzost çyky?y, kanatlarda da kanadyn alt parçasy ( kanatlar 2 parça ) hariç model ayny. Hatta kuyruk kanatlary ile tekerleklerine kadar. ?u an yapyyorum. Hani macun sorunu ya?yyordum ya.. Y?te bu modelde mr. white macunu kullanyyorum. Bu arada maketin sonuncusunu ben almy?ym sanki.

http://www.hobbytime.com.tr/web/detay.asp?UK=AF00022&ID=25&TID=164&SID=375&MARKA=AIRFIX

IP
Nahit
Üye
Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı Nahit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/02/2010 Saat 17:32
?unu belirtmeliyim ki T-2 Buckeye ile A-4D1(yada A-4A)Skyhawk birbiriyle uzaktan yakyndan alakaly uçaklar de?ildirler. Kary?yklyk olmasyn.
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/02/2010 Saat 17:46
Orjinalini yazan: Nahit

?unu belirtmeliyim ki T-2 Buckeye ile A-4D1(yada A-4A)Skyhawk birbiriyle uzaktan yakyndan alakaly uçaklar de?ildirler. Kary?yklyk olmasyn.

Do?ru uçaklar alakasyz, ancak maketi yapan airfix ile matcbox ayny ülkenin üreticileriydi, o sebeple kalyplarda karde?lik yapmy?lar.

Ancak konuyu açayym ( konu sahibine saygysyzlyk yapmak istemem, yanly? anla?ylmasyn )....

T-2 çift ki?ilik, A4 tek ki?ilik, hava giri?leride farkly, gerçeklerinde teknik açydanda farklary vardyr muhakkak ama i? modellemeye gelince esasen gövde hatlary ayny ( tek - çift ki?ilik olmasyndan dolayy kanopi devamy kuyru?a farkly açydan gidiyor do?asy gere?i ), kuyrukta ayny, bir tek kuyrukta egzost çyky?lary farkly ve gövdenin bu farklaryny esasen gövde çizgisi ayny olan kalyba uygulamy?lar, kuyruk ayny gibi oldu?u için kuyruk kanatlarynyn oldu?u çerçeve ayry kalyplandy?yndan aynysyny, tekerleklerin bulundu?u çerçevede aynysy, (kanatlarda üst alt ayry kalyplanmy?ty), onlarynda alt üst olayy ayny, biraz farkly olmak kaydyyla makedi tamamlamy?lar. Basit bir örnek.. Kuyruk kanatlary ayny, gövdeye geçme kysymlary bile birinde tek, kar?ysyndakinde çift, bulunduklary çerçevedeki syralamalary bile ayny hatta...

Maketi yapan rahmi bey daha iyi cevaplar, bence parça sayylary bile aynydyr ( 29 parça veya bilemedin 30 )

( Yokki karde?im bir foto?raf makinem.. ?ip ?ak çekeyim ?u resimleri. Sinir oldum derdimi anlataca?ym anlatamyyorum )

Düzenleyen Bary? Can - 02/02/2010 Saat 17:58
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/02/2010 Saat 20:28
Elimdeki 1/72 ölçekli çizimlerle Matchbox Buckeye neredeyse syfyra syfyr örtü?mekte. Bu durumda A-4 kiti kökünden yanly? diyebiliriz :) Siz yine de dikkatle bakyn Buckeye incelemelerine. Ben de pek ihtimal vermiyorum ayny parçalary kullanacaklaryna.

IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2010 Saat 01:37

IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2010 Saat 09:49
Y?te cep telefonumla sabah çekti?im resim. Konu o kadar aklymda kalmy?ki sanki rüyamda görmü? gibi sabah kalkar kalkmaz maketi macundan sonra tesviye edip yykadyktan sonra koydu?um kaloriferin üzerinden masaya alyp hemen bahsetti?im parçalarla resimledim..

Rahmi bey sizdeki A4 plany ile bendeki makedin gövde hatlarynyn örtü?medi?ini görmü?sünüzdür. Bendeki makette kanopi arkasy düz devam ediyor, sizin planlarda kambur devam ediyor ( nasyl deniyorsa artykyn ), kuyrukda bariz farkly, kuyru?un gövde üzerinde kalan kysmy ne kadar farkly de?il mi ?, bir de siz maketi yapty?ynyz için hemen anlayacaksynyz, kuyru?a takty?ynyz kanatlaryn biri tek ba?lantyly, kar?yty ( galiba sa?da kalan ) çift ba?lantyly ve kar?ylykly gelmeyecek hizalarda, 2 kanatta kuyru?a monte edildi?inde 2 ba?lantynyn arasyna giren di?er tek ba?lanty ile bir hat olu?turacak ?ekilde kanatlardy ve ayry bir çerçevedeydiler de?il mi ? Normal kanatlarda üstlü altly 2 parça ( tabii A4 delta kanat formunda o ayry ama zaten kanadyn bir olmady?yna vurgu yapmy?tym ), özellikle tekerleklere ait çerçeveyide resime ekledim, onlarda da ayny çerçeve kullanylmy? sizin yapym a?amalary resimlerde gözüküyor....

Demek daha öncede yazdy?ym gibi gövdede ana hatlar ayny oldu?u için, çift ki?ilik kanopiden dolayy olu?an do?al farklylyk ve hava giri?ini saymazsak, bir de egzost aslynda temel olarak gövde ayny, kuyruk kanatlary ile tekerlek grubu direkt ayny kalyplar, e?er sizin makette pilot koltu?u ve pilot fügürü varsa onlarda herhalde aynydyr airfix ile.
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2010 Saat 11:01
Uçaklardan pek anlamam ama o syrttaki kamburluk A-4'ün alt modelleri arasyndaki bir fark olmasyn? Erken modeller (burada D-1) ile daha geç modeller (örnek D-5) arasynda mesela?..Kuyruk da...
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2010 Saat 11:54
Orjinalini yazan: Lt von Witzland

Uçaklardan pek anlamam ama o syrttaki kamburluk A-4'ün alt modelleri arasyndaki bir fark olmasyn? Erken modeller (burada D-1) ile daha geç modeller (örnek D-5) arasynda mesela?..Kuyruk da...

Hummm.. Olabilir. Ancak esasen maketin üretim detaylary hakkynda rahmi bey elindeki kalyplary ve parçalary bir kyyaslasyn da tekrar konusuna dönsün. ?u an konusunu istemeyerek de?i?tirmi? gibi hissetmeye ba?ladym. Affetsin beni. Biz heykeltra? gibi dandirik bir maketi nasyl düzeltti?ini izleyelim.
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2010 Saat 19:15
Bary? bey bende a-4 ile ilgili herhangi bir çizim yok. Ben sadece Buckeye hatasyza yakyn kalyplanmy? demek istemi?tim. Yani bu durumda a-4 kitine ayny parçalary koymu?larsa ya bir hata olmu?tur veya kit toptan yanly?tyr. Gördü?üm kadaryyla sizin çerçeveler çok farkly. Kalyp, yapysy geregi onun kanadyny buna ekleyelim, ?unun kuyru?unu bunun ?u kalybyna koyalym ?eklinde yap-boz türü ?eyler de?il, o nedenle böyle bir al takke ver külah yapylmasy imkansyz. Ayryca iki uçak elma ve armut kadar de?il, elma ile zürafa kadar farkly :) Muhtemelen sizin aldy?ynyz kutuda bir yanly?lyk vardyr.
Diyelim ve bu konuyu noktalayalym artyk.

IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04