Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: metalik boyayy fyrça ile kullanmak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Burak
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 17:33
hava tüpleri daha pahalyya gelicek.bi tüp heralde 10 civary vardy.hava tüpü sadece kaba saba i? yapmak için uygun.ince çaly?yrken bir tüp bir preshade bile çykarmaz.

kompresör bu i?i iyi yapabilmek için ?art,100ytlye almy?tym ben benimkini.halada gitsem bu civardyr pazarlykla alynyr.

iyi bir airbrushta o civarda.yani 250 civaryna maksimum halledilir ama bu size hem zaman kazandyrycak hem i? daha iyi olacak ayryca "malzemdende büyük oranda kazandyryyor kesinlikle".
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 17:39
Orjinalini yazan: phantom80

tavsiyeleriniz için te?ekkürler.hobbytime'da ara?tyrma yapyyorum aztec'in boya tabancalary var.bunlar nasyl kullanylyyor.kompresör ?art mydyr..?

ben aztek kullanyyorum yani idare eder ama badger (yaygyn oldu?u için bagder dedim,benzeri bi alette olabilir) almak daha mantykly.aztekin kolay temizlendi?i hikayesi vardyr,aztek aslynda hiç temizlenemez.o plastik memenin içinde kalan kalyr.zamany gelincede çöpe atylyp masraf yapylyr.bu handikap yüzünden bazy boyalary temizlemek çok zor oluyor ve akabinde yapylan i?ide batyryyor.

aztek hem pahaly hemde badgera göre tercih edilmemesi gereken bir ab bence.
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 17:43

peki boya tabancalaryny hava tüpleri ile kullansam.çünkü kompresörler a?yry pahaly geldi bana...

Hava tüpüyle kullanmak bence efektif bir yakla?ym de?il.Hava tüpleride uzun süre kullanylacak çapta ürünler de?il.Her seferinde tüp almanyz gerekecek.Bence ucuz yollu bir kompresör edine bilirsiniz.
Pitasada 200-400-YTL fiyat araly?ynda kompresörler mevcut.Hem bir sefer alacaksynyz ve süreklili?i olacak.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 21:31
Hava tüpü, aynen yazyldy?y gibi kysa soluklu bir çözüm olabilir. Ancak, birincisi kullanymy verimsizdir, ikincisi de maliyeti yüksektir. Hava tüpünün içindeki hava azaldykça basyncy dü?er ve size az basynç verir, i? ortasyndayken de basyncy bitip sizi ortada byrakabilir. Boya tabancanyzy temizlerken de hava tüpüne ihtiyaç duyaca?ynyzy dü?ünürsek bence almak iyice pahaly ve anlamsyz hale geliyor.

Tavsiye edebilece?im bir seçenek, ikinci el boya tabancasy takip etmek ve kompresör için de uygun ve ekonomik çözüm aramak.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2007 Saat 22:15
emre karde?im bu iknci eli nereden ve nasyl takip edebilirim?ayryca komresör i?i nasyl ekonomik çözümlenir bilemiyorum.benim gibi 657 ye tabi bi ö?retmen için 300-400 hatta 500 milyonlar çok para..bu konuda yardym ederseniz sevinirim.selamlar saygylar..

Düzenleyen phantom80 - 29/04/2007 Saat 22:19
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/04/2007 Saat 03:35
ben etrafymy bi ara?tyrayym haber vereyim.orayada otobüsle göndertiveririz olmady.endi?elenme abi bu kadar hallolur.
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2007 Saat 20:53
Daha evvel bahsetmi?tim ama fyrçaya en iyi alternatif sünger ile boyamak. Süngeri tavsiye en küçük gözenekleri olan sünger. (Makyaj süngerleri 1 numara) boyaya bandyryp yüzeye bandyrarak boyamak. Fyrçaya göre ?a?yrtycy sonuçlar alacaksynyz.
Sevgiler.

Ercan
ex copilot.
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2007 Saat 20:55
ercan a?abey bu haber beni çok heyecanlandyrdy.bu süngerleri nereden bulabiliriz.
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2007 Saat 20:57
unutuyordum.öyle veya böyle püskürtme sisitemine geçi? yapaca?ym.bunun incelikleri boya tabancasyny kullanym tekniklerini nasyl ö?renebilirim.özellikle çift renk kamuflaj için..selamlr saygylar
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2007 Saat 21:10

bunun incelikleri boya tabancasyny kullanym tekniklerini nasyl ö?renebilirim.

Deneye deneye.
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/05/2007 Saat 22:02
güzel tavsiye:) te?ekkür ederim.selamlar saygylar...
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/05/2007 Saat 08:07
Makyaj süngeri çevrenizdeki bir kadyndan elde edebilece?iniz gibi ( önce iltifat etme zorunlulu?u vardyr ) veya bir kozmetik satan yerden alabilirsiniz. Ucuz bi?eydir. Oldukça yo?un neredeyse gözeneksiz. Boyanyzy iyice çalkaladyktan sonra süngeri boyaya bandyryp makete uygulayabilirsin. Bir ?eyi damgalar gibi. Fyrça ile sürmek vs gibi de?il. Ylk an boyada noktacyklar olsada bir kaç sn sonra yok olacaklardyr. Boya kyvamy ?i?eden çykty?y hali yeterli oluyor. Biraz antremanla fyrçaya nazaran iyi sonuçlar alaca?ynyza eminim. Kolay gele.
ex copilot.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma