![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
Blackbird
Üye
Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 23:53 |
|
Bir kaç ufacıcık maskeleme hatası dışında oldukça güzel gözüküyor.Sonunda eskitme uygularsanız çok güzel olur :D
Başarılar ve saygılar |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 20:20 |
|
Bu arada birşey sormak istiyorum. Vernik attığım Rufe kirli bir görünüme sahip oldu (Sanırım tozlanmış ve benim bunu düşünememiş olmam). Normal vernik kullanmamdan da olabilir mi? Özellikle tavsiye edilen bir vernik markası var mı? Temizlediğim kısımlarda da biraz renk değişimi oluyor gibi geldi çünkü (Esk.'de güzel maket malzemesi (çimen, varil vb.) satan yer var mı?)... Birde force'lar kabarcık yapmaya başladı. Tavsiyele ve bilgileriniz için teşekkür ederim.
Düzenleyen lterlemez |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 22:21 |
|
Ben de rufe yapıyorum şansa bak :D
Verniği atma mesafenize de bağlı olabilir.Ben uzakan attığımda bu sorunu yaşamıştım.25-30 cm den atın.Dediğiniz gibi tozlandığı için de olabilir.Verniği atmadan önce güzelce temizleyin ve toz tüy vs bırakmayacak bir bezle silin.Eğer yağlı boya eskitme falan yapacaksanız parlak vernik atmanız daha iyi olur. |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/11/2006 Saat 00:15 |
|
Selam, verniği fırça ile atıyorum. Teknik nedenlerden henüz otomasyona geçemedim.
|
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 20/11/2006 Saat 03:09 |
|
vışşş!! Ya bırakın fırçayı sprey atın :D
|
|
|
|
|
ejdersozen
Üye
Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/11/2006 Saat 03:17 |
|
Airbrush kullanmaya başlayana kadar Duplicolor'un mat ve parlak vernikleri var. Her ikisi de işini görür. Koçtaş vs. gibi yerlerde vardır. 30 cm den birkaç saniye sıktınmı işlem tamam.
|
|
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/11/2006 Saat 11:34 |
|
Orjinalini yazan: lterlemez
Vernik attığım Rufe kirli bir görünüme sahip oldu (Sanırım tozlanmış ve benim bunu düşünememiş olmam). Normal vernik kullanmamdan da olabilir mi? Özellikle tavsiye edilen bir vernik markası var mı? Temizlediğim kısımlarda da biraz renk değişimi oluyor gibi geldi çünkü (Esk.'de güzel maket malzemesi (çimen, varil vb.) satan yer var mı?)... Birde force'lar kabarcık yapmaya başladı. Tavsiyele ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz "normal vernik" nedir acaba? Fırçayla sürdüğünüz sürece her marka vernik sorun çıkartabilir. Sarı vernikler zamanla sararma yapar ama ton değişimi olması durumu (renk değil) her vernikleme sonrasında normaldir. |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 20/11/2006 Saat 20:55 |
|
Bahsettiğim vernik herhangi bir kırtasiyede satılan vernik...
|
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 21/11/2006 Saat 06:46 |
|
Marka?
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 21/11/2006 Saat 06:54 |
|
Kapağında Monopol yazıyor ama...
|
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 21/11/2006 Saat 07:13 |
|
O ürün hakkında bir bilgim yok.
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22/11/2006 Saat 02:46 |
|
Yav siz bırakın fırça ile verniklemeyi.O kullandığınız markayı küçük ahşap objeler için satıyorlar.İdris bey e katılıyorum.Fırça ile attığınız sürece sorun yaşayabilirsiniz.Gelin bizi dinleyin siz :D
|
|
|
|
|
jet x
Üye
Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
![]() Gönderim Zamanı: 22/11/2006 Saat 04:42 |
|
Kiti boyarken kullandığın boyalar akrilikse ve senin kullandığın vernik sentetik bazlı ise boyanın renginde değişmeler ve kirlenmeler oluşabilir ;çünkü bazen bu iki malzeme birbirleriyle reaksiyona girer ,verniği atarken boyanın iyice kurumasını bekle ,diğer arkadaşlarında belirttiği gibi sprey akrilik verniği kullanman çok daha doğru olur
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22/11/2006 Saat 09:03 |
|
Peki tavsiye ettiğiniz, Tamiya'nın XF21'i (yanlış değilse, alıp almamaktada kararsız kalmıştım da) mi? Birde La-7 pervanesinde başıma küçük bir olay geldi: Pervane uçları sarı renkte ve metalik görünmü yerleri boyarken nerden değdiyse bu noktalardan birinede deymiş. Metalik rengim ENAMEL, sarı rengim ise akrilik. Tekrar sarı atarken sarının bir kısmı kalıp şeklinde kalktı ve tekrar boyarken bir kalınlaştı (Enamel akrilik karışımımı, böyle birşeyler okduğumu hatırlıyorum ama nerde okuduğumu ve neden olduğunu hatırlamıyorum.). Bunun sebebi nedir? Sormamın sebebi bu iki tip boyayı kuruduktan sonra sürüldüğü malzemeden temizlemenin mümkün olup olmadığını da öğrenmek.
Düzenleyen lterlemez |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22/11/2006 Saat 09:33 |
|
Xf-21 mat vernik değil.Akrilik alacaksanız Gunzede var mat vernik.
Biraz alkol yardımıyla enamelin üzerindeki akrilik boyayı alabilirdiniz. Kuruduktan sonra (24 saat) enamelin üzerine akrilik (veya tersi)atabilirsiniz. Hidrolik fren yağı her boyayı söker. |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 24/11/2006 Saat 00:29 |
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
Blackbird
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 24/11/2006 Saat 02:46 |
|
çok şık olmuş da bu arkadaşı eskitin biraz:D
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 02/12/2006 Saat 06:59 |
|
Merhabalar,
Dekal aşamasına geldim. Bu dekal üstüne dekal yerleştirme modelcilikte yeni moda mı? Rufe'da da vardı, La-7'de minnacık decalin üstüne ondan daha küçük dekal yerleştiriliyor. Canım çıktı düzgün yerleştireyim diye. Bu arada, elimden geldiğince, zemin yaptım. Klasik kare beton zemin yapmaya çalıştım. İşallah beğenir siniz? Saygılarımla. NOT: Bu arada farkettiyseniz, resimlerden bir tanesi gözükmüyor. İki kere upload etmeme rağmen (imageshack) resim yine kayboluyor. Fikri olan var mı? Düzenleyen lterlemez |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
| << Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|