![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık buda muhteşem olmuş.Bu arada konu hakkında bilgi veren herkeze de teşekkür etmek isterim.
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Sayın F4-E, yapımı oldukça zor bir modeli hakkını vererek imal ettiğiniz için tebrikler
![]() ![]() Cihaz konusunda benim bildiğim (kaynak veremiyeceğim, demans herhalde ![]() Saygılar. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Mörser Karl ve saz arkadaşları zaten kendi başlarına hareket etmek üzere tasarlanmış.
Burada bahsedilen "Leopold" ve türevleri ise 1.dünya savaşından beri kullanılagelen demiryolu topları. Lokomotifler olmadan hareket edemezler. Silahın arkasında bulunan küçük makine sadece manevraya yarar. Mesafe kaydedecek miktarda yakıt taşımak için yer bile yok dikkat ettiyseniz. Yakıt,atımlar için mermi,personel için bölme(vagon)vs vs trenin geri kalanını oluşturur. O zavallı manevra motoru o kadar yükle parça pinçik olurdu. |
|
![]() |
|
relicks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 150 |
![]() ![]() ![]() |
bu konuyu okuduğumda şu geritepme mevzusu aklıma fena takılmıştı.
hafta sonu discovery de veya nationalda (ikisindede aynı anda ikinci dünya savaşıyla ilgili belgesel vardı) orda gördüğüm kadarıyla hiçbi tepme söz konusu değildi. hatta hareket halindeyken top atabildi. |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Emin misiniz?? Bu tür araclarin (Eisenbahngeschützeler, ki cesitli caplarda 10-15 tane varlar)) pek etkili olamamasinin nedeni, kullanim ve kurulum zorluklari.. Yani bir noktaya getirilen Top monte edilmek dumunda (yani atisa hazir hale getirlmek..), ki bunun icinde büyük bir is ve makina gücü gerekmekte.. Gerekirse ayrintili bilgi verebilirim..
|
|
![]() |
|
relicks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 150 |
![]() ![]() ![]() |
ben sadece gördüğüm görüntüyü söylüyorum. tekrar yakalayabilirsem belgeseli görüntüyü kaydederim.
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Benim bildiğimde kurulumları bayağı uzun sürüyor ve hareket halinde ateş etmiyorlar. Zaten tepme kuvveti karşısında bağlı olan vagonlar filan başka bir trene çarpmış gibi bir etkiye maruz kalırlardıki ben çok yavaş hızla ilerleyen bir trenin başka bir trene çarpması ile oluşan etkiyi bizzat trenin içinde yaşadım. Tepmenin 150 metre filan olduğunu bende sanmıyorum ki Barkın beyde belirtmiş.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Atıştan evvel kurulan genellikle top değil demiryolu.Konuyu biraz açayım.
Dora hariç hemen hepsi tek parça.Dora aşırı büyük olduğundan atışa hazır hale getirmek birhayli sürüyor.İkinci bir hat inşa edip topu 2 hat üzerinde kuruyorlar. Diğerleri tek parça ve atışa hazır halde ancak yapıları gereği namlular sadece yukarı-aşşağı oynayabilir.Sağa-sola çeviremezsiniz. Bu durumu şöyle çözmüşler.Düz giden demiryolunun bir noktasında çoklu bir makas sistemi kurulur.Top bu makastan faydalanarak yay gibi eğik kurulan diğer hatlara geçebilir.Yan yana kurulan birkaç kavisli demiryolu hattı aleti olduğu gibi (tıpkı viraj alan bir araba gibi)döndürür.Bu dönüşler sayesinde namlu sağa-sola çevrilmiş olur.İşte uzun süren şey bu demiryolu hatlarının inşaası. Arkadaki manevra lokomotifi ise aleti bu yayların üstünde hareket ettirmeye yarıyor. Geri tepme ise topun açısına göre değişir.Namlu 45-50 derece yukarıya bakarken geri tepme aşşağı olacağından daha azdır.10-15 derece yatık vaziyette daha fazla geri tepme olur ama menzil kısalır.Buda topun uzun menzilden vurma özelliğinden faydalanamamak demektirki o şekilde kullanıldığını pek sanmıyorum. Hedefe yaklaşması kendini hedef haline getireceğinden uzaktan atışı tercih ettikleri kanaatindeyim. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |