![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
erhan köküöz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 251 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20/01/2010 Saat 14:51 |
Maket Italeri, 2654 kutu numaraly 1/48 ölçek F-16A. Yçe detay ve detay seviyesi oldukça iyi. Çapak yok denecek kadar az, kalyp itici izleri de iyi saklanmy?.
![]() Kutudan büyük boy yslak çykartma çykyyor. Islak çykartmalara göre Belçika – Amerika – Ytalya – Venezuela – Hollanda olmak üzere 5 ayry uçak modellenebiliyor. ![]() Venezuela ve Hollanda uçaklarynda dikey stabilize yslak çykartma olarak verilmi?. Ancak J-248 ça?ry numaraly, gri kamuflajly Hollanda uça?ynyn orijinalinde okçu kyzyn bir gö?sü çyplak. Anla?ylan Ytalyan sansür kurulu izin vermemi? ki onlarda kyzy kapatmy?lar. Venezuela uça?ynyn dikey stabilizesindeki motif bana göre daha gösteri?li. Hem de uçak 3 renk kamuflajly. Ben de Venezuela uça?yny yapmaya karar verdim. |
|
![]() |
|
erhan köküöz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 251 |
![]() ![]() ![]() |
0220 kuyruk numaraly Venezuela F-16A blok 15’in foto?raflary:
![]() ![]() Uça?yn renkleri oldukça solmu?. Maketi boyarken renklerin soluk olmasyna dikkat etmek gerekecek. |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
Her zaman oldu?u gibi önce kokpitten ba?ladym. Kanopiyi kapaly yapaca?ym için pek fazla u?ra?madym. Aslynda gerek koltuk, gerekse alet panelleri koyu gri olmasyna kar?yn foto?raflary güne? y?y?ynda çekti?im için oldukça açyk, sanki boyanmamy? gibi çykmy?. Koltu?a kemer falan yapmak için hiç kasmadym. Kokpite sadece bir hava hortumu yerle?tirdim.
![]() ![]() Bu arada foto?rafy eklerken fark ettim uça?yn levyesini de yerine yapy?tyrmamy?ym :( |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
Dikey stabilize ile birlikte para?üt yuvasy da tek parça yslak çykartma ile kaplanyyor. Bu kadar büyük ve girintili çykyntyly yere yslak çykartmanyn nasyl uygulanabilece?ini görmek için dikey stabilizeyi topladym ve yslak çykartmayy uyarladym. Gerek Italerinin yslak çykartmalarynyn kaliteli olmasy, gerekse Mikro set/sol karde?lerin yardymy ile yslak çykartma çok güzel oturdu. Sadece paneller de?il, perçin izleri bile gayet belirgin.
![]() ![]() Yyi maketler ve esen kalyn. |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
Yapym a?amalarynda bir de?i?iklik oldu. Sn. Ayhan Toplu’nun elinde bulunan True details’in rezin koltu?unu vermesi ile maketin koltu?u emekliye ayyryldy. Yeni koltu?un boyanmasy, tonlandyrylmasy derken sonuç:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
Koltu?u kokpit tabanyna yerle?tirdim.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Foto?raflar çok kötü çykmy?. Nasyl böyle oldu anlayamadym. Yeni çekti?im foto?raflar bunlardan da kötü. Sanyrym böyle devam edece?im. Artyk kysa sürede gövdeyi kapatyrym. ?imdilik herkese kolay gelsin. |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Koltuk boynuzlarynyn a?a?yya bakmasy gerekmez mi?
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
True Detalis'in koltu?unda sensörler yoktu. maketin koltu?undakini kesip yapy?tyrmayy denedim. Meretin boyu 1.5 mm kadar. Biri yapy?ty, ikincisi cymbyzyn ucundan fyrlady gitti. Çerçeveden çekerek yapmaya çaly?tym. Tam ölçü tutmady ve biraz da yukary bakty (soldaki). En son kanopiyi takarken, sanyrym kanopinin ucu falan dokunmu?. Gene gitti. Kanopi de yapy?ty?y için müdahale ?ansym kalmady. Özetle uçak tek sensörlü.
Maketin patlady?y yer. Makineli topun üstünü gövdeden ayry kapak ?eklinde vermi?. Kapak küçük, yuva büyük. Valleo ile halledebilirmiyim diye denedim. Kapatmady. Asyl facia kanopide. Sabit olan arka kanopiyi ön kanopi çerçevesine oturtursanyz a?a?yda ha?metli bir bo?luk kalyyor. ![]() Sa? tarafta da ayny bo?luk söz konusu. Bu bo?luklary ön kanopinin hareketini engellemeyecek ?ekilde kapatmak u s t a laryn harcy. Bo?lu?u bir ?ekilde dolduraca?ym ama kanopi kapaly olacak. ![]() |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
Maketin patlady?y üçüncü nokta, gövde radon birle?imi. Radonun üstünde, iç kysymdaki tyrnaklary referans alyp oturtmaya kalkarsanyz üst tarafta yakla?yk 1 mm’lik bir kot farky ortaya çykyyor. Tyrnaklary bo? verip radomu en uygun pozisyonda yapy?tyrdy?ynyzda üst ve sa? tarafy hemen hemen syfyrlayabiliyorsunuz. Alt ve sol tarafta 1 mm’den daha az bir kot farky olu?uyor.
![]() ![]() ![]() ?imdilik ben makete, maket bana bakyyor. Neyi nasyl yapabilece?imizi dü?ünüyoruz. Bu konuda her türlü öneri ve yardyma açy?ym ve ?imdiden te?ekkür ederim. Esen kalyn. |
|
![]() |
|
erhan köküöz
![]() ![]() ![]() |
Pardon, radom olacak
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Parçayy tam göremiyorum, lakin aklyma ?öyle bir çare geliyor:
Belki burun parçasyny kesip araya plastik levha koyarak biraz geni?letmek mümkün olabilir. Burun parçasyny boyuna kesip ikiye ya da dörde ayyryn. Gövde yanlary ile hemyüz olup olmady?yny test edin. Daha sonra da burun parçasyny gövde parçasyna hemyüz olacak ?ekilde yapy?tyryp, burundaki araly?y macun zympara ediverin. Gövde parçasynyn ön kysmy zympara ile detay kaybyna u?rayabilir, dikkat... Düzenleyen onge - 25/01/2010 Saat 15:27 |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
Radomu söküp, berisinde kalan bölgeyi zympara blo?u ile biraz tesfiye edttikten sonra , kaybolan detaylary yeniden açmanyzy öneririm. Kanopi altynda ki sorunlu bölgeyi ,otomobil çelik macunu ile ( az miktar kullanarak ) doldurup tesfiye ettikten sonra, hiç zorlamadan - bastyrmadan scriber ile detay açmak bence uygun olur.
Kolay gelsin! Bitince yakyndan görürüz in?allah. |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Benim ba?yma buna benzer bir durum gelmysty.Radomu sokup elma gyby enlemesyne ykyye bolup , ust ve alt parcalary strene sheette yenyden kaynatmakty yaptygym.boylece capy daha genyslemys byr radom elde edebylyrsynyz
saygylarymla |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |