![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
purdey
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26/03/2011 Saat 16:08 |
AIMS tarafyndan yakynlarda saty?a sunulan mistel 2 setini aldym ve daha sonra bu konudaki en kapsamly kitaby temin ettim. Evvelce almy? oldu?um L'arsenal frmasynyn A4 setindeki bazy parçalary kullanabilece?imi farkettim.Ju 88 in syrtyndaki daresel yün bulucu anten,kanat uçlary ve ana ini? takymy kapaklaryny resin kalitesi daha iyi oldu?u için bu setteki parçalarla de?i?tirece?im.Ayryca Ju 88 in motor kaportalarynyn ön kysymlary,BMW 801 motorlary, fan ve spinnerleri de Hasegawa fw190 kitininkilerle de?i?tirmeye karar verdim.
Kanymca AIMS bu konudaki bir bo?lu?u doldurmu?,Maket gerçekten büyük,a?yr. e?er yeti?tirebilirsem Ankara yary?masyna götürmek istiyorum.Fakat çok fazla i?i var bu tempo ile yeti?mesi pek mümkün de görünmüyor. Amatörce birkaç resim çektim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() son olarak kitabymyz. Yçerisinde AIMS in dekallerini verdi?i ve benim yapmayy dü?ündü?üm "kyrmyzy 12" nin güzel bir çizimi var. ![]() Ayryca sol gövde altyndaki access kapa?yny açyk olarak yapaca?ymdan bu kapak için çaly?tym fakat foto?rafyny eklemeyi unutmu?um. foto?raf makinesi ve zaman buldu?umda güncellemeye çaly?aca?ym. saygylarymla. Düzenleyen purdey - 26/03/2011 Saat 17:34 |
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Set cok detayli ve kaliteli gorunuyor, firmayi ilk kez duyuyorum bir incelemek lazim, ilginc bisiler daha cikabilir :) Bu arada 32 olcek Ju88 A4'un bitmisini daha gormemisken mistel halinde gormek de garip olacak :) eline saglik, kolay gelsin Suat Abi
Düzenleyen nezih - 26/03/2011 Saat 22:14 |
|
![]() |
|
purdey
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler Nezih.Firma (AIMS) özellikle Ju88 için detay setleri ve dekal üreten küçük bir firma.Ürünlerini de zaten kendisi satyyor.Yani maket üretmiyor. Bilinmemesi gayet do?al.Mistel hevesine kapylynca A4 yalan oldu. kalan çok kaliteli resin ve PE parçalaryny özellikle kokpit parçalaryny isteyene verebilirim.Nasyl olsa kokpitsiz Ju88 yapaca?yz.Bu arada Mistel2 kombinasyonu Fw190F-8 ve JU88G-1 den olu?uyor.Revell kitinin orijinali ise A-1 ve her iki model arasynda ba?ta motorlar olmak üzere da?lar kadar fark var.
simdilik ho?çakalynyz. |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Allah kolaylyk versin diyorum:) Yalnyz merak etti?im bir husus var, 2 uçak arty o kadar resinin (burun solid tek parçaysa i? daha da kritik bir noktaya gelecektir) ve metalin a?yrly?yny ta?yyacak my ini? takymlary? Kitin ini? takymlarynyn orjinalini bilmedi?im için sorasym geldi.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
Allah kolaylyk versin diyorum:) Yalnyz merak etti?im bir husus var, 2 uçak arty o kadar resinin (burun solid tek parçaysa i? daha da kritik bir noktaya gelecektir) ve metalin a?yrly?yny ta?yyacak my ini? takymlary? Kitin ini? takymlarynyn orjinalini bilmedi?im için sorasym geldi. Kutuyu inceledi?imde plastik oldu?unu hatyrlyyorum. |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares www.scaleaircraftconversions.com Bu firma Ju88 A4 icin beyaz metal inis takimi seti cikardi ve gayet kaliteli diyebilirim. Kitin kendi plastigi gayet saglam gozukse de yine uzun sure dayanikli olmasi icin metal tercih etmekte fayda bence.
Allah kolaylyk versin diyorum:) Yalnyz merak etti?im bir husus var, 2 uçak arty o kadar resinin (burun solid tek parçaysa i? daha da kritik bir noktaya gelecektir) ve metalin a?yrly?yny ta?yyacak my ini? takymlary? Kitin ini? takymlarynyn orjinalini bilmedi?im için sorasym geldi. |
|
![]() |
|
purdey
![]() ![]() ![]() |
Haklysynyz en yakyn öngörülebilir sorunlardan biri bu.Çözüme katkysy için ben Masif resin burun blo?unun içini olabildi?ince oyarak a?yrl?yny azaltmaya çaly?tym.Takip etti?im LSP forumlarynda ini? takym dikmelerinin a?yrly?y kaldyrabilece?inden bahsediliyor.fakat dikmelerin gövdeye ba?landy?y plasti?in güçlendirilmesi ?art.Yine de Ben Nezihin i?aret etti?i gibi Metal ini? takymy kullanmayy dü?ünüyorum.Di?er bir problem ise metal ba?lanty (craddle) dikmelerinin her iki uça?a nasyl ba?lanaca?y konusu.üstelik bunlar öngörülebilir problemler.yapym syrasynda ortaya çykacak yy?ynla sorun olaca?yna da eminim.Çözümü için syklykla yardymlarynyza ba?vuraca?ym.?imdiden te?ekkürler.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |