Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/48 TBF-1C Avenger - Accurate Miniatures Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Konu: 1/48 TBF-1C Avenger - Accurate Miniatures
    Gönderim Zamanı: 27/02/2011 Saat 00:28
190'y kenara aldyktan sonra hemen bu makede giri?tim. Esasynda elimde bulunan TBM-3'ü TBF-1C'ye çevirecektim ancak tadilat gözümde büyüyünce TBF aramaya ba?ladym. Sa? olsun Ydris, bulunmasy zor olan bu makedi kysa bir süre içinde temin etmemde yardymcy oldu. Atlantikte uçup, u-boat kovalamy?, gri beyaz kamuflajly bir Avenger yapmakty niyetim. Gerçi sonradan TBM-3'lerin de bu görevde kullanyldy?y bilgisine ula?tym. Elimdeki TBM-3 bir gece avcysyydy ve bulunmasy daha da zordu, isabet oldu, onu da ayryca büyük bir zevkle yapaca?ym. An itibariyle Accurate Miniatures'in web sitesine de eri?im kapaly. Ha kapandy, kapanacak derken firma kapandy sanyrym tümüyle :(

Girizgahtan sonra gelelim kutu içeri?ine. 1996 tarihli maket, istisnalar hariç olmak kaydyyla, ?imdiye kadar yapty?ym pek çok "iyi" makede rahmet okutacak seviyede detayly ve mükemmel bir montaj süreci ya?atacak ?ekilde tasarlanmy?. Zaten her AMI paketinde denk geldi?im "Gururla Kore'de basylmy?tyr" gibi ibareler bu pakette de bolca var. Yapym kitapçy?y oldukça detayly olmakla beraber, fazla güvenip kontrolsüz ilerlerseniz saç ba? yoldurtma potansiyeline sahip. Elimdeki di?er avenger ile kyyaslayynca tuhaf bazy durumlar tespit ettim. Sanyrym kalyptan sorunlu ayrylan bir kopya bana denk geldi, ufak tefek ?eyler pek sorun yaratmady i?in do?rusu.

Esasynda bir kez bitirmi?tim, ancak bilgi kirlili?i yüzünden komple interior green boyady?ym kokpiti, bronze greene çevirmek zorunda kaldym. Basit gibi görünse de i?lemin sonuna do?ru yarym hazne dolusu boyayy makedin üstüne dökünce, pek çok ?eyi ba?tan boyamak zorunda kaldym. Montaj öncesi son durum. Kemerler yine ev yapymy, daha bir ton yvyr zyvyr takylacak, düzeltmeler var. Mesela alt kapaktan görülecek ?ekilde kalyp atym izleri kalyyor, bazy boya ta?malary var bunlar düzeltilecek...

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/02/2011 Saat 00:30
Tüm parçalary kitapçy?yn da tavsiye etti?i gibi sol gövde yarysy üzerinde yapy?tyryp, gövdenin sa? yarysyny kuru montajla kontrol ederek bir sonraki a?amaya geçiyorum. Büyük bir kysmy bittikten sonra durum

Bu da en son yapty?ym kuru montaj, bu kadar çok parçaya ra?men birle?me inanylmaz. Macunsuz bitecek gibi.

Son kez de boyutlary hakkynda fikir vermesi açysyndan, ayny ölçek 190 ile yanyana.

Sanyrym bunu da yapy?tyrdyktan sonra 190'a geçece?im.

IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/02/2011 Saat 04:47
Ylki oldukça iyiydi, bu onu da geçecek gibi gözüküyor, eline sa?lyk:)
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 01:55
kokpit yan duvarlaryny hangi yöntemle yaptynyz ? ve nasyl mümkünse kysaca de?inirseniz
te?ekkürler
Rivet Making Academy
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 09:03
Gökçe Bey, kemerler dy?ynda tek bir detay bile eklemedim. Kutudan çykty?y gibi yapyyorum.

IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 10:20
pardon yaa dü?ündü?ümü sormamy?ym;
asyl sormak istedi?im ya?ly boya ile mi gölgelendirdiniz yoksa hazyr wash ürünlerinden mi kullandynyz
Rivet Making Academy
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 10:44
Tümüyle ya?ly boya kullandym. Nette tonlama/soldurma yapylmy? avenger kokpiti örneklerini görmekten gyna gelmi?ti, o yüzden bir kaç ayry tondan olu?an, basit bir ya?ly boya yykama yaptym. Ba?ka bir ?ey yok üzerinde.

IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 11:21
yanlzy yapym planyndaki step by step tadyndaki anlatymlara hasta oldum , daha önce görmemi?tim böyle bir yönlendirme
Rivet Making Academy
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 11:41
Grafik anlatym dili zayyf olsa da kesinlikle çok iyi hazyrlanmy?. Ayryca uça?yn yüklemesi, boyamasy ile ilgili detaylara da yer vermi?ler. "Yüklü yapacaksanyz tekerleklere binen baskyyy canladyrmak için biraz zymparalayabilirsiniz" gibi nazik öneriler de cabasy.

IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 16:56
Gökçe, Accurate Miniatures dedi?inde duracaksyn. Yyllar önce yapty?ym B-25'in tady hala dama?ymda. Bu kadar güzel maket yapan ?irket ne yazyk ki sonrasynda batty hatyrlady?ym kadaryyla :(
Model gayet iyi gidiyor. Ben de mi yapsam bir tane acaba?
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 19:52
peki kalyplaryny devam ettiren fima kim acaba nihayetinde ürünleri halen yeni kutulanmy? gibi raflarda bulmak mümkün olabiliyor
Rivet Making Academy
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 20:37
Italeri'de Accurate Miniatures kalybyndan üretilmi? Dauntless ve Sturmovik var bildi?im kadaryyla ama ba?ka kalyplary alyp üreten firma var my ki?
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 20:39
B-25, Dauntless ve Avenger'lary Italeri satyyor. Tabii dekali, kanopi maskeleri, pe takviyeleri hariç, yakla?yk olarak ayny fiyata.

Tolga senin Avenger hangisi ?

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04