![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Hamit Egüz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/01/2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11/01/2011 Saat 00:24 |
Selamlar,
ilkokuldayken bikaçtane model yapmy?ly?ym vardy uçaklara olan merakym sebebiyle,aradan 11 yyl geçtikten sonra revellin a6e-intruder modeliyle tekrar bi deneme yapayym demi?tim ama sonuç çok iç açycy de?ildi.E?imin babasynyn hediyesi olarak aldy?ym modeller sayesinde 7 yyl sonra tekrar model uçak ate?i sardy yeniden.Yki üretim yaptym bir adet 1/72Concorde bir adetde Eurocopter ürettim ve yapym montaj ve tesviyede kendimi yava? yava? geli?tiriyorum ,enamel boyalar ve fyrça vasytasy ile boyadym fakat sonuç pek içi açycy de?il. Bu sebeple bir airbrush kiti ve komprasör almayy planlyyorum. Gözüme kestirdi?im bir model var ama buradan bir e-bay linki payla?mam do?rumu bu a?amada bilemedi?im için linki atmadym. Tecrübeli arkada?laryma sorularym ?unlar, *Elimde 50 taneye yakyn yepyeni revell marka enamel boya var bu boyalary airbrush için inceltip kullanabilirmiyim? *Almak istedi?im airbrush kitinin linkini burdan veya uygun dü?ecek bir ?ekilde siz tecrübeli arkada?larla payla?yp fikir edinmek istemekteyim,mümükünmüdür? *Revell,tamiya,italeri vs. bu kit üretici markalardan hangisini kullanmak daha avantajlydyr? ?imdiden ilgilenip,zaman ayyryp fikir verenlere te?ekkür ederim. Düzenleyen Hamit Egüz - 11/01/2011 Saat 00:26 |
|
:))
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba Hamit Bey, modelcilige dondugunuze sevindim, herkes uretim surecinde
hele ki yeni baslamissa sorunlar yasiyor ancak yilmamak ve uzerine gitmek gerek... Sevkinizi hemen kaybetmeyin, bozarak ilerleme kaydediliyor malum. Oncelikle Revell marka enamel boyalar kesinlikle airbrush icin uygundur ve guzel sonuc verir. Sentetik yada selulozik tinerle atmanizi oneririm. airbrush konusunda deneyiminiz sanirim hic yok. Badger, Paasche, Iwata gibi markalarin butcenize uygun double injection modelleri modelcilik icin gayet uygundur, siz satin almak istediginiz modeli paylasirsaniz daha net onerilerde bulunabiliriz. Maket markalari icinse kesinle bir oneri yoktur. Her markanin iyi ve kotu modeli mutlaka vardir. Hatta iyi maketlerin bile uzun yillar uretilmesinden sonra kalip eskimesi sonucu giderek kotulestigi gorulur. Bu durumda yapilacak tek sey yapmak istediginiz modele once karar verip daha sonra hangi firmada uygun maketi olduguna bakmaniz. Bunun icin sitede ki makaleler kisminda ve linkler kisminda bircok yurtdisi kaynakli siteden yararlanabilirsiniz. Iyi modeller. Düzenleyen nezih - 11/01/2011 Saat 02:33 |
|
![]() |
|
Hamit Egüz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/01/2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Yeniden selamlar,
Nezih bey ilginize te?ekküe ederim.Airbrushda iki alternatifim var birincisi ikinci el komprasör ve syfyr tabancalar: komprasör : http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/airbrush-kompressor-mit-pistole-und-dvd/18111511 tabanca: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230561335539&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_3413wt_989 veyahutta komple a?a?ydaki set : http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370351088254&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_5879wt_1139 site almanya e-bay. Ben burda ikamet ediyorum zaten, umarym sizin için almanca olmasynyn çok bir zorlu?u olmaz, tahminimce zaten teknik terimleri rahatlykla anlarsynyz. Merak etti?im di?er bi konuda mesela 3lü bi tabanca seti alycam diyelim setin içinde 0,3-0,35-0,5 lik üc i?ne ve 3ml,5 ml ve 13ml'lik birer boya haznesi geliyo...3 farkly i?ne ihtiyacmydyr yoksa biraz lüks mü olur? Te?ekkürler...iyi geceler. Düzenleyen Hamit Egüz - 11/01/2011 Saat 20:06 |
|
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Hamit Bey, oncelikle Almanya fiyatlari olduca makul, paylastiginiz ilk linkte ki kompresor gayet sessiz
ve maket icin uygun bir kompresordur. Ayrica 2. linkte ki airbrush seti de makul gorunuyor. Airbrush'a yeni baslayan biri gayet uygun bir kombinasyon olacaktir. 3. setin kompresoru ilkine nazaran biraz daha ses cikartan bir kompresor ayrica sette ki airbrushlar bana pek kullanisli gelmedi. 3lu igne setlerinin luks bir durumu yok acikcasi ve de size asiri birsey de katmayacaktir maket yaparken. 0.3mmlik bir uc ile her cesit modeli rahatlikla boyar, yerterince iyi bir boya kivami ve basic tuttursaniz da her cesit kamuflaji atabilirsiniz. Kisacasi fiyatlari gorunce zaten coktan edinmis olmaniz gerekirdi diye dusunuyorum :) Zaman icinde maket yaptikca gelistiginizi farkettikce cok daha iyi airbrushlar tabiki edinirsiniz. Su asamada bu paylastiklariniz isiniz fazlasiyla gorecektir. Iyi modeller Düzenleyen nezih - 12/01/2011 Saat 00:25 |
|
![]() |
|
nezih
![]() ![]() ![]() |
http://www.germanairbrush.com/infinity126543.html
Bu arada Alman mali bu airbrush, basta resim ve illustrasyon yapan biri olarak su ana kadar gordugum, gelmis egecmis en iyi airbrush diyebilirim. Elimde 1 adet mevcut ve artik baska bir airbrush almayi pek dusunmuyorum. Aklinizda bulunsun, size biraz ileri duzey kalacaktir ilk asamada, bakimi ve kullanimi biraz hassas ve normal airbrush fiyatlarini dusunursek biraz pahali. Ancak Alman mali olmasi sebebiyle ucuz temin edebilirsiniz diye dusunuyorum. Selamlar Düzenleyen nezih - 12/01/2011 Saat 00:37 |
|
![]() |
|
Hamit Egüz
![]() ![]() ![]() |
Nezih bey,
infinitylere baktym ama biraz tuzlu ?uan benim için 200euro civarynda...ama ilk gördü?ümüz kiti komprasörle beraber 50 euroya aldym,yaryn satycy getirecek. Ama üzücü olan ?u ki en azyndan 1 ay sadece izleyebebilcem teçhizaty. Ne yazyk ki per?embe sabahy elimi kyrdy?ym için ameliyat olmak durumundayym, ama olsun çabuk iyile?mem için bir bahanem daha oldu :))) ilginize tekrar te?ekkür ederim, irtibatta kalmak dile?iyle :) |
|
|
|
![]() |
|
nezih
![]() ![]() ![]() |
Gecmi? olsun.
|
|
![]() |
|
Hamit Egüz
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim :)
|
|
|
|
![]() |
|
Hamit Egüz
![]() ![]() ![]() |
Nezih Bey komprasör ve airbrush tabancalarym biraz önce elime ula?ty. Yalnyz sürpriz olan satycy arkada? bana ekstradan bi double action tabanca daha hediye etti, i?in güzel tarafy sadece 50 euroya komprasör ve birisi Badger Crescendo 175-2m ve digerinin markasyny bilmedi?im,iki tabanca sahibi oldum. :))
|
|
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle ho?geldiniz,
Sonrasynda geçmi? olsun, çabuk iyile?in... En sonrasynda, memleketimizde model malzemelerinin temini konusunda binbir dertler ya?arken, ertesi gün gelen koliler, içinden çykan hediyeler... :) Biz aly?yk de?iliz, anlatmayynyz, içimize oturtmayynyz :) Sevgiler |
|
![]() |
|
nezih
![]() ![]() ![]() |
Hayirli olsun cok iyi bir fiyat bence.
Bir an evvel sagliginiza kavusunuz umarim ve keyfini cikarirsiniz. Selamlar |
|
![]() |
|
Hamit Egüz
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Erhntly,
yeni ba?layanyn ?ansy my desek, yoksa aranyza katylmamyn bir meyvasy my desek bence iyimser olalym :))) |
|
|
|
![]() |
|
Hamit Egüz
![]() ![]() ![]() |
Hymmmmm....allaha ?üjkür ameliyatym burdaki sert ky? ?artlarynda dü?üp orasyny burasyny kyranlaryn acil durumu sebebiyle 12 gün ertelendi, ama benim son kararym enkaz modelcisi olmak,benden ba?ka bi?ey olmaz sanyrym :O
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |