![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
hsöylemez
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05/05/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 20:55 |
Türkiye'ye gelen ilk F-16'yy yapmaya karar verdim..
Kitimiz Tamiya'nyn 101 nolu kiti.. ![]() Oldu olucak ini? takymlary detay setinede kyydym.. ![]() Pek belli olmuyor eklenen metal parçalar, orasy biraz kary?yk oldu?u için.. Renkli hortum v.s. gelince ?enlenir umarym.. ![]() Kanopiyi kapayly yapmaya karar verdim.., Açyk yapycak setlerin kanopi tutma ve tyrnaklary kalmady elimde, böylece göze batmaz.. ![]() Arka tekerlekler tamamen siyah.. |
|
![]() |
|
hsöylemez
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05/05/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Tesfiye detaylaryn ufak tefek yerlerini hallettikten sonra,
Öngölgeleme yaptym.. Gerçi uçak yeni o yyllarda , boyarken biraz toparlaryz.. ![]() ![]() Kanopiye aldyrmayym tamiya yede?ini verdi?i için, bu ?ekilde kullandym.. Asyl kanopiler gelince eklenicek.. |
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
Modelin refaranslardaki fotosunda , radomun uçundaki anten,
Kyrmyzy gibi bordo .. Renklere gelince tüm boyalar modelmaster.. Hepsinin kodlary do?ru sanyrym (ton hatasy yoksa) , çok aradym bu boyalary sa?olsun Müco ne var ne yoksa almy?.. ![]() Tüm boya i?lemi bittikten sonra x-22 atyldy.. Alt tarafay kurumady?y için fotograflyyamadym.. ![]() Gölgelemeyi biraz az tuttum özellikle , henüz uçak tam göreve ba?lamady.. |
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ?imdi kanopi altyndaki rescue-kurtar decallerine gelince ekledim , Çünkü bayraklaryn oldu?u bölüm buraya denk geliyor ve alttaki tüm uyary yazylary yarymda olsa mevcut.. ![]() Herkeze iyi modeller.. |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Türkiye'ye gelen veya Türkiye'de üretilen ilk F-16'yy yapyyorsanyz kaynak olarak basty?ynyz foto?rafy kullanmady?ynyzy umuyorum.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Hakan Bey merhaba, Öncelikle güzel proje ve elinize sa?lyk. Yalnyz bana göre gölgelemeler biraz fazla olmu? gibi. Özellikle gövde altyndakiler. Gerçi artyk ön gölgeleme standart bir uygulama haline geldi. Kanymca her uçakta yapylmasy da uygun de?il. Modellere güzel bir görüntü verdi?i a?ikar ama özellikle referans foto?rafyndan yola çykylarak yapylan modellerde daha dikkat edilebilir. Bu foto?rafy büyük halinde airliners.net'te de inceledim. Bence araba gibi dümdüz bir rengi var. Üs gezilerinde bakym yapan görevlilerin ellirinde sprey boya, yypranan yerlerin (özellikle kapaklardaki vida vs) üzerine boya atmalaryny görmü?tüm ki bunlar genelde panellerin etraflaryydy. Veya metal yorgunlu?u olan yerlerde de bu gibi görüntüler olu?makta ama bu uçakta bunlar yok gibi. Fabrikadan çykmy? syfyr bir uçak. Modelin geneli bence çok güzel olmu? o yüzden e?er gerçekçi olmasyny istesem ben bu uça?y aktif olarak uçan filolarymyzdan biri yapardym.
|
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
Uyarynyz için te?ükürler , Ufuk bey..
Modeli bu ?ekilde yapmamyn amacy , aslynda kitin hava aly?ynyn block 30 'lara uygun olmasyydy.. Pra?ütlü kuyruk kysmyda gelince kinetic'ten alynma.. Olurmu , olmaz derken bu fikir geldi aklyma.. Referans fotosuna gelince, Sadece bu fotoyu bulabilmi?tim.. Ancak modelin di?er foto?raflaryda mevcut. Sa? taraftanda..Buna ilaveten uça?y o zaman yakyndan görme fyrsaty bulan arakada?larlada görü?tük.. Kimi fotoda 391 nosu dahi yok.. Yalnyz o ki?ilere özel foto?raflar oldu?u için payla?amyyorum..Decali bu ?ekilde üretildi.. Ynternetteki çizimlere gelince , kanopi altyndaki bayrak sayylary bile farkly.. Gövdenin sadece sol tarafynda bayrak grubu var.. Görsel ve fotorafla teyit edildi.. Bu model için yardymyny aldy?ym modelci abilerim ve arkada?lara te?ekkür ederim..Özellikle referanslar için.. |
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: onurku
Hakan Bey merhaba, Öncelikle güzel proje ve elinize sa?lyk. Yalnyz bana göre gölgelemeler biraz fazla olmu? gibi. Özellikle gövde altyndakiler. Gerçi artyk ön gölgeleme standart bir uygulama haline geldi. Kanymca her uçakta yapylmasy da uygun de?il. Modellere güzel bir görüntü verdi?i a?ikar ama özellikle referans foto?rafyndan yola çykylarak yapylan modellerde daha dikkat edilebilir. Bu foto?rafy büyük halinde airliners.net'te de inceledim. Bence araba gibi dümdüz bir rengi var. Üs gezilerinde bakym yapan görevlilerin ellirinde sprey boya, yypranan yerlerin (özellikle kapaklardaki vida vs) üzerine boya atmalaryny görmü?tüm ki bunlar genelde panellerin etraflaryydy. Veya metal yorgunlu?u olan yerlerde de bu gibi görüntüler olu?makta ama bu uçakta bunlar yok gibi. Fabrikadan çykmy? syfyr bir uçak. Modelin geneli bence çok güzel olmu? o yüzden e?er gerçekçi olmasyny istesem ben bu uça?y aktif olarak uçan filolarymyzdan biri yapardym. Evet boya konusunda haklysynyz.. Üst tarafta gölgelemeyi azaltym.. Alt kysmada o kadar takylmyyorum.. Modeli bu ?ekilde bitirmeyi dü?ünüyorum.. Fark edilmemi? ben ilave edeyim.. Kanopi altyndaki boya geçi? acysy hataly.. ![]() Bir modelci bir abimin uyarysyyla düzeltildi. Amaç modelden zevk almak ve en az hatalysyny üretmek.. Uyarylarynyz ve fikirleriniz için te?eür ederim.. |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: hsöylemez
Amaç modelden zevk almak ve en az hatalysyny üretmek.. Havaalyklarynyn yanyndaki y?yklaryn de?i?tirilip eski tip kullanylmasy lâzym derim. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: copilot_clumsy Haklysynyz , orda bir yanly?lyk yapmy?ym ,düzelticem mutlaka..
Amaç modelden zevk almak ve en az hatalysyny üretmek.. Havaalyklarynyn yanyndaki y?yklaryn de?i?tirilip eski tip kullanylmasy lâzym derim. Te?ekkürler.. |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Uyarynyz için te?ükürler , Ufuk bey.. Modeli bu ?ekilde yapmamyn amacy , aslynda kitin hava aly?ynyn block 30 'lara uygun olmasyydy.. Pra?ütlü kuyruk kysmyda gelince kinetic'ten alynma.. Olurmu , olmaz derken bu fikir geldi aklyma.. Referans fotosuna gelince, Sadece bu fotoyu bulabilmi?tim.. Ancak modelin di?er foto?raflaryda mevcut. Sa? taraftanda..Buna ilaveten uça?y o zaman yakyndan görme fyrsaty bulan arakada?larlada görü?tük.. Kimi fotoda 391 nosu dahi yok.. Yalnyz o ki?ilere özel foto?raflar oldu?u için payla?amyyorum..Decali bu ?ekilde üretildi.. Ynternetteki çizimlere gelince , kanopi altyndaki bayrak sayylary bile farkly.. Gövdenin sadece sol tarafynda bayrak grubu var.. Görsel ve fotorafla teyit edildi.. Bu model için yardymyny aldy?ym modelci abilerim ve arkada?lara te?ekkür ederim..Özellikle referanslar için.. Hakan bey bir yanly? anla?ylma olmu? olabilir kaynak konusundaki yorumumda gördü?üm kadaryyla. Foto?rafyny basty?ynyz uçak 87-0020 numaraly TAI üretimi, foto?rafyn çekildi?i yer Le Bourget, tarihi de 1989 Airliners.net'teki notlara istinaden. Bu uçak ilk parti Blok 30'laryn içinde ama ne Türkiye'de üretilen ilk uçak, ne de uçarak memlekete gelip teslim edilen ilk uçak. Burada üretilen ilk uça?yn kuyruk numarasy 86-0068, Peace Onyx I kapsamynda Amerika'dan gelen ilk iki uça?yn ise numaralary 86-0066 ve 86-0067. Referanslarynyzda ciddi bir kary?yklyk oldu?unu dü?ünüyorum keza buraya gelen ilk uçakta da buna benzer bir boyama mevcut, farky bayrak grubunun do?ru hatyrlyyorsam kare olup namlu çyky?yndan geride, kuyruk yazysynyn da formatynyn de?i?ik olmasy. Dolayysyyla benzer boyamada birden fazla uçak mevcut olmasy sanyrym bu kary?ykly?a sebebiyet vermi? durumda. Çok emin olmamakla beraber yapmaya niyetlendi?iniz ilk F-16'nyn, Yzzet Çelikoba'nyn Ye?ilköy Havacylyk Müzesinde sergilenen 1/32'lik modelinin yansytty?y uçak oldu?unu söyleyebilirim. |
|
Ares
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
Dolayysyyla benzer boyamada birden fazla uçak mevcut olmasy sanyrym bu kary?ykly?a sebebiyet vermi? durumda. Çok emin olmamakla beraber yapmaya niyetlendi?iniz ilk F-16'nyn, Yzzet Çelikoba'nyn Ye?ilköy Havacylyk Müzesinde sergilenen 1/32'lik modelinin yansytty?y uçak oldu?unu söyleyebilirim. Tüm dediklerinize katylyyorum.. Yapmak istedi?im model, ilk referans resmine benziyor diyebiliriz.. ?öyle söylüyeyim bu uça?yn Türkiye'de çekilmi? fotograflary var.. Tabibi o fotolarada kendileride uça?yn önünde poz vermi?.. O sebepten dolayy yayynlamyyorum.. Ben o fotonun içinde yer alsaydym sorun yoktu tabiki.. Bu tip referanslar , di?er uçaklar ve helicopterler içinde geçerli.. Yayynlyyamady?ym bir yy?yn foto?raf var malesef.. Yzzet beyin, modelini gördüm evet.. Ama aynysy de?il benzeri diyelim.. Kuyruk nosuna gelince , ?u anda tam olarak söylemek mümkün de?il.Uzun bir zaman var arada.. Bu model hakkynda birçok ?ey söylenebilir.. Çünkü foto?raflar birbirinden farkly malesef.. Yaryn bile bir foto çykabilir ortaya.. Hepsi tarty?maya açyk açykcasy.. Decal i?ini bitirdim kysa sürede yayynlyyaca?ym.. Te?ekkürler.. |
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
Ve decal i?i bitti ..
Yeni yapty?ym decallari henüz verliklemedim.. Özellikle Kuyruk decali iki parça, yazy karekteri gölgeli oldu?u için. Bu decali benim için hatrymy kyrmadan basan Taryk Soylu'ya çok te?ekkür ederim.. ![]() Kanopinin altyndaki bayraklar sadece , gövdenin sol tarfynda mevcut.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hsöylemez
![]() ![]() ![]() |
Buda genel görünü?..
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ares
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
Dolayysyyla benzer boyamada birden fazla uçak mevcut olmasy sanyrym bu kary?ykly?a sebebiyet vermi? durumda. Çok emin olmamakla beraber yapmaya niyetlendi?iniz ilk F-16'nyn, Yzzet Çelikoba'nyn Ye?ilköy Havacylyk Müzesinde sergilenen 1/32'lik modelinin yansytty?y uçak oldu?unu söyleyebilirim. Tüm dediklerinize katylyyorum.. Yapmak istedi?im model, ilk referans resmine benziyor diyebiliriz.. ?öyle söylüyeyim bu uça?yn Türkiye'de çekilmi? fotograflary var.. Tabibi o fotolarada kendileride uça?yn önünde poz vermi?.. O sebepten dolayy yayynlamyyorum.. Ben o fotonun içinde yer alsaydym sorun yoktu tabiki.. Bu tip referanslar , di?er uçaklar ve helicopterler içinde geçerli.. Yayynlyyamady?ym bir yy?yn foto?raf var malesef.. Yzzet beyin, modelini gördüm evet.. Ama aynysy de?il benzeri diyelim.. Kuyruk nosuna gelince , ?u anda tam olarak söylemek mümkün de?il.Uzun bir zaman var arada.. Bu model hakkynda birçok ?ey söylenebilir.. Çünkü foto?raflar birbirinden farkly malesef.. Yaryn bile bir foto çykabilir ortaya.. Hepsi tarty?maya açyk açykcasy.. Decal i?ini bitirdim kysa sürede yayynlyyaca?ym.. Te?ekkürler.. Hakan bey, tarty?maya açyk söyleminize bazy açylardan katylmam mümkün de?il keza döküman ve maket arasyndaki fark çok ciddi. Öncelikle bu ba?ly?a basty?ynyz ilk airliners.net kaynakly foto?raf ilk Türk F-16'syna ait de?il. Basmy? oldu?unuz foto?raf Peace Onyx I kapsamynda TAI fabrikasyndan çykan 87-0020 numaraly Block 30E F-16C. Foto?raf Rafale, Buran ve Myria'nyn ilk görücüye çykty?y, Su-27'nin çakyldy?y 1989 Le Bourget Air Show'daki 391 numaraly tek katylymcymyz olan bu uça?a ait ki kendisi o tarihte envantere gireli henüz iki ay olmu?. Basmy? oldu?unuz foto?rafta da açykça görüldü?ü üzere Block 30E'lerin hepsinde olan büyük hava aly?yna sahip bu uçak, sizin modelinizde ise küçük hava aly?y var. Bazy foto?raflarda 391 numarasynyn olmady?yny söylemi?siniz; sebebi o numaranyn yalnyzca fuar alanynda tanytlama amaçly kullanylmasy ve modeldeki gri amarillo fontunun aksine deforme (daha dar, yüksek ve oransyz) edilmi? bir font olup siyah sticker dan mamul olmasy. Burundaki pitot tübündeyse sanyrym Remove Before Flight kaplamasynyn bordo rengi sizi yanyltmy? keza bu uça?yn di?er bütün foto?raflarynda pitot normal olmasy gereken renkte. Do?ru motoru takyp en azyndan durumu yary yaryya kurtarabilirsiniz diyece?im ama hava aly?ynyn ?u noktadan sonra tadilaty imkansyza yakyn oldu?u için problem gene çözülmeyecek. Do?ru model olsun ?eklinde bir mottonuz var ise son opsiyonunuz ba?tan uça?y Block 30B'lerimizden biri halinde dekallemek hazyr son kat verni?i atmamy?ken. Düzenleyen Ares - 16/09/2010 Saat 19:39 |
|
Ares
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Uça?yn kanatlarynda, hücum kenary tarafynda, o dönem "bira kutusu" diye tabir edilen zymbyrtylardan var my? Elinizdeki foto?rafta olmady?y gözüküyorsa maketten küçük bir byçak operasyonuyla kaldyrmak gerekebilir.
Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Bir de vernik atmadan önce sulu çykartmayy söküp (ya da yeni sulu çykartma) kamufle çizgisinin biraz geriye kaydyrylmasynda fayda olaca?y kanaatindeyim...
Not: Ki?isel bir ricam olacakty, ulu orta diye lütfen alynmayyn ancak dikkatimi çeken bir dilbilgisi hatasyny belirtmek isterim. Maalesef gereksiz ve umursamaz ki?isel kaprisler sebebiyle yer etmi? olan "decal" kelimesinin türkçemizde telaffuzunun yanly? yazylmasy sebebi ile sanki dekal dermi? gibi yer etmesi sonucu helikopter kelimesi de artyk yanly? yazylmaya ba?lanmy?. Lütfen bu tür konularda biraz daha dikkatli olalym. Anlyy?ynyz için ?imdiden te?ekkürler. C harfi her zaman ce olarak telaffuz edilir, hiçbir zaman ke olarak de?il. Orjinalini yazan: hsöylemez
Bu tip referanslar , di?er uçaklar ve helicopterler içinde geçerli.. |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
sozgen70
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() ![]() ![]() |
Hava aly?y olarak geni? mi, yoksa dar olany my kullandynyz? Kuyruk numaralary 86-0262'den büyük olan Block 30'larda geni? inlet kullanylmasy gerekiyor. Kullandy?ynyz kit Block 25/32 oldu?u için içinden sadece dar inlet çykmy? oldu?undan korkuyorum.
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |