Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: P-47(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 253
bullet Gönderim Zamanı: 08/09/2010 Saat 13:51
amacynyz saldyrmaksa buna imkan vermeyece?im. söylediklerimin ve yaptyklarymyn sonuna kadar arkasyndayym. bu konuda ba?ka açyklamayada gerek duymuyorum.
bakkal amca hase vormiii!!!
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
bullet Gönderim Zamanı: 12/09/2010 Saat 16:42
Orjinalini yazan: çevikbir

ayny decalle yapylan modellerden biri...

http://i26.photobucket.com/albums/c102/pilotcuk/DSC03315.jpg

beyaz konusunda Joly Rogers do?ru açyklamayy yapmy?.
Çizimlernde USA Nose Art kitabyndaki çizimlerden faydalanylarak yapyldy. elbette Sn.Ufuk Aydyner sayesinde böyle bir uçakdan ve seriden haberimiz oldu.
eksik diyebilirsiniz ama bu kötü oldu?u manasyna gelmez.
neticede berbet denilen kitlerden neler yapan modelciler var.her ?ey yetene?e ba?ly de?i?ir.

Burada dekal kalitesi tarty?ylyyorken örnek olarak basty?ynyz foto?rafta de?il dekal modelin kendi renkleri bile zar zor seçiliyor.

1- Ayny dekalleri ben de kullanmaya çaly?tym. Modelcilik tecrübem herhalde 30 seneyi geçmi?tir. Sonuç beni tatmin etmedi ve modelcili?in henüz ba?ynda olan arkada?aymyzla ayny kelimeleri sarf ettim "Dekaller berbatmy?"

2- "Yeteneksizlikle suçlama" ve "HD komedisi" (çözünürlük de yazylsyn o zaman) konusunda Ufuk Bey'in yazdyklarynyn altyna imzamy atarym.

3- Beyaz basky tahmin etti?iniz kadar zor bir olay de?il. Galeri bölümünde ya da bazy müzelerde kendi dekallerini çizip, evinde basan arkada?laryn modellerini görebilirsiniz. En kötü ihtimal transparan de?il de beyaz dekal ka?ydy kullanylyr.

Ayny felsefeye devam...

Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
Melih
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
bullet Gönderim Zamanı: 12/09/2010 Saat 18:49
Peki meyve veren a?aç ne zaman ta?lanmamaya ba?lanycak ??
Kimse zorla bir ?ey aldyrtmyyor be?enmiyorsan alma!
git kendin bas!
yada ba?kasyndan al!
Köstek olmak için elenizden geleni yapyyorsunuz !
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 12/09/2010 Saat 20:16
Hem hobicilerin syrtyndan para kazanmaya çaly?acaksyn, hem de malyny satyn almy? yeni bir modelci arkada?y "beceriksizlik"le suçlayacak kadar ileri gideceksin. Yemezler karde?im.

Ortada a?aç da yok meyve de....
Hakan Yalcinkaya
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 12/09/2010 Saat 21:02
Rahatsyz edici üslubum için modelsitesi forumundan özür dilerim ancak arkada?(lar) ba?ka lisan bilmiyor anlady?ym kadaryyla.....
Hakan Yalcinkaya
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
bullet Gönderim Zamanı: 12/09/2010 Saat 23:12
Bu forum benim modelcilik için üye oldu?um ilk forum.uzun zamandyr yazmyyorum,yakla?yk 20 model yaptym fakat kendimce bi sebepten dolayy foruma yazmyyorum..Kysacasy yapylan i?leri be?enerek takip eden acemi bi modelciyim.Amacym kimsenin vaukatly?yny yapmak de?il..Saldyrmak polemik yapmak da de?il..Taryk bey ile forumlardan ve de telefon aracyly?y ile tany?yryz..Diyece?im tek ?ey var.Bu arkada?ymzyn decal kalitesi belki ho?a gitmeyebilir,belki basym tekni?inde problem vardyr.Ama üretti?i decaller pek çok modelcinin yarasyna merhem olmu?tur.Ben yurt dy?yndan decal getirtmiyorum,kendim de basamyyorum.Fakat taryk beye bi telefon ile istedi?im decali hazyrlatyyorum ve de ?imdiye de?in bi tanesi hariç hiç ücret ödemedim kendisine.Misal geçen sene kasym ayynda bi f-84f yaptym.Burun ve kuyruktaki siyah numaralar yoktu ve onlar olmaz ise model bitmiyordu.sa?olsun bir telefonla fazlasy ile bu numaralary basyp yollady.veya yarym kalmy? bi viscount projem için hiç ü?enmeden decal hazyrlayyp yollady..Daha pek çok örne?i var bunun.Kysacasy kendi eme?i ile -bana göre kaliteli- decaller üretip piyasaya sürüyor.Ben be?eniyorum ve de alyyorum.be?enmeyen kullanmaz ve de almaz..Saygylarymla...
IP
Melih
Yeni Üye
Yeni Üye

bullet Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 00:05
Orjinalini yazan: Clio172

Hem hobicilerin syrtyndan para kazanmaya çaly?acaksyn, hem de malyny satyn almy? yeni bir modelci arkada?y "beceriksizlik"le suçlayacak kadar ileri gideceksin. Yemezler karde?im.

Ortada a?aç da yok meyve de....

Son cümleniz oldukça güldürdü beni..:)

Taryk abinin hobicilerin syrtyndan para kazandy?y falan yok tabi her?eyin bir bedeli var eme?inin kar?yly?yny alyyor.

Ülkemizde modelcilik camiasyndaki önemli bo?lu?u doldurmaya çaly?yyor ki ba?aryyorda..

Ayryca tek i?i decal üretmek de?il bugüne kadar sadece decal üretmek ile u?ra?saydy babibi decal ?uan daha farkly bir yerde olurdu

Ayryca decalleride oldukça kaliteli..
Tabi diyorsanyz dandik bu decaller birde siz basyn sizinkileri görelim :)

bu arada babibi decal yurtdysyndan bile artyk sipari? almaya ba?lamy? ise demek ki herkesin bir bildi?i var ki babibi decalden alyyor

buda yabancy bir arkada?ymyzyn yorumu

"There were some questions about these decals a few days back, so I ordered some. The cost was very reasonable, and they arrived in the USA today - less than seven days from the time they were shipped from Turkey. Very impressive service, very professional but friendly.
The decals themselves are very crisply printed on a white solid-clear decal sheet/ Colors are opaque and quite bright. These aren't LU sophisticated, in that there are no "detailing decals" like baggage door outlines or vents. Babibi assumes these are available on a kit decal or as a generic aftermarket set. Tri-color stripes for one decal were printed as simply straight lines, while on the model they need to curve around the nose and tail below the fuselage center line. There were no printed instructions in English, but photos of the subjects are available on Airliners.net. Two of my four sets had black windows and emergency exit outlines, and two did not.
I am impressed by their decal layout. The Istanbul 737-400 sheet has two different title fonts/sizes and two different styles of tail logos. The Pegasus Avea decal for their logo-jet 737-500 has those delightful children and the green banner-towing byplane printed very clearly with a wide range of colors. Very Nice!
All in all, I'm very pleased and anxious to try them on a model. Not for the pure beginner, perhaps, but providing the essentials for some interesting and unusual subjects."

Gerry Cole - DEN

Rahatsyz edici üslubum için modelsitesi forumundan özür dilerim ancak arkada?(lar) ba?ka lisan bilmiyor anlady?ym kadaryyla...

Bakyn biz ne de güzel insan gibi konu?uyoruz sizin kendi normal konu?manyz öyle ise bizide sizin dilinizden konu?mak zorunda byraktyrmayyn :)

IP
jarjarbinks
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 268
bullet Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 00:41
Uslubunuz ba?tan beri kadyn programlaryny aratmayan seviyede yykycy ele?tiri yapmak veya oturdu?unuz yerden ahkam kesmek hiçbirimizin i?ine yaramaz.E?er ürününüzü be?enmemi?sem be?enmemi?imdir.Burda amaç bu hobiyle ilgili yeni ?eyler ö?renmek ve bilgi payla?mak lütfen sitenin synyrlaryny zorlamayyn
sayyn melih bey ve cevikbir bey dolayly olarak hakaret etmek,a?a?ylamak sizi üstün kylmaz,yapan nasyl yapyyor felsefesiyle ilerleme katedemzsiniz,bari bana engel olmayyn
saygylar

Düzenleyen jarjarbinks - 13/09/2010 Saat 00:51
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
IP
Melih
Yeni Üye
Yeni Üye

bullet Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 01:00
Orjinalini yazan: jarjarbinks

Uslubunuz ba?tan beri kadyn programlaryny aratmayan seviyede yykycy ele?tiri yapmak veya oturdu?unuz yerden ahkam kesmek hiçbirimizin i?ine yaramaz.E?er ürününüzü be?enmemi?sem be?enmemi?imdir.Burda amaç bu hobiyle ilgili yeni ?eyler ö?renmek ve bilgi payla?mak lütfen sitenin synyrlaryny zorlamayyn
sayyn melih bey ve cevikbir bey dolayly olarak hakaret etmek,a?a?ylamak sizi üstün kylmaz,yapan nasyl yapyyor felsefesiyle ilerleme katedemzsiniz,bari bana engel olmayyn
saygylar

Kusura bakmayyn sizin konunuza baltalamy? olduk biraz ancak benim yapan nasyl yapyyor gibi bir mantalitem yok kimseyede hakaret etmiyorum .Sadece burda kötülenen babibi decal hakkynda fikirlerimi belirttim
saygylar
IP
jarjarbinks
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 01:12
Orjinalini yazan: Melih

Bakyn biz ne de güzel insan gibi konu?uyoruz sizin kendi normal konu?manyz öyle ise bizide sizin dilinizden konu?mak zorunda byraktyrmayyn :)

Orjinalini yazan: Melih

Kusura bakmayyn sizin konunuza baltalamy? olduk biraz ancak benim yapan nasyl yapyyor gibi bir mantalitem yok kimseyede hakaret etmiyorum .Sadece burda kötülenen babibi decal hakkynda fikirlerimi belirttim
saygylar

Ben burda hakaret dy?ynda bir?ey göremiyorum kusura bakmayyn.Taryk abinize olan sevginiz beni pek ilgilendirmiyor açykçasy,ben dekaller olmamy? diyorum sadece e?er birinin alaca?y varsa yinede alyr ben sadece amatör bir modelci olarak be?enmedim bundan ötesi bence yok hatta olsa bile getirilmemeli.
IP
jarjarbinks
Üye
Üye
Simge

bullet Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 01:20

IP
Melih
Yeni Üye
Yeni Üye

bullet Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 01:21

Rahatsyz edici üslubum için modelsitesi forumundan özür dilerim ancak arkada?(lar) ba?ka lisan bilmiyor anlady?ym kadaryyla.....

Peki burda hakaret yok mu sizce ?
Neyse konuyu uzatmak istemiyorum bir önceki son mesajymdy siz cevap atty?ynyz sürece bana cevap hakky do?aca?y için yazmaya devam edece?im..
Yyi geceler..
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
bullet Gönderim Zamanı: 13/09/2010 Saat 04:23
08/09/2010 tarihinde saat 13:51'de atylan mesaja istinaden cevap yazmayyp gelen rica üzerine düzeltme ve özür beklememin üzerinden be? gün geçmi?ken olayyn alevlenmesi üzerine yazma zorunlulu?unda hissediyorum.

Öncelikle konu ile bir önceki mesajymda tamamen teknik olarak bazy noktalara parmak basmy?ken amacy saldyry olarak alyp anlamsyz bir savunma ihtiyacy hissetmek yazylanlarynyn öncelikle anla?ylamady?yny göstermekte. Tekrar açmak gerekirse konuyu;

1- Ortada bir talep var (Türk dekalleri konusu)
2- Bu talebi kar?ylamak için amaçly amatör ?artlarda üretilen ticari bir ürün var.
3- Bu ürünün pazarlanmasynda tüketiciyi yanly? yönlendirme mevcut.

Ylk iki madde için söylenebilecek yegane ?ey elinize sa?lyk olabilir. Ama üçüncü kalem i?in içine girince olayyn rengi de?i?mekte.

Satylan ürün satyldy?y mecra dahilindeki tanymynda tüketiciyi tamamen yanly? yönlendirmekte olup bahsetti?i vaatleri yerine getirememekle kalmayyp kavram karma?asy yaratmakta.

Yyice açmak gerekirse;

Linkinde görülebilece?i üzere (ekran görüntüsü bir önceki mesajymda mevcut) belirtilen özellikler;

ÜRÜN ÖZELLYKLERY 1/32 ölçek
Ytaleri,Revell .Tamiya ve Academy marka kitlere uygun
Yüksek kalitede çözünürlük HD QUALITY
Microsol ve microset ile uyumlu
2009 yylyna ait dizayn
Ürün Kodu: DBT-01125

?eklinde belirtilmi?..

Revell harici yukarydaki firmalarda 1/32lik P-47 yok ilk olarak,

HD tanym olarak bir hareketli görüntü formatydyr, baskyyla uzaktan yakyndan alakasy yoktur. Matbaa tadynda baskylarda ki profesyonel dekal üreticilerinin de kullandy?y yöntemlerde basky çözünülürlü?ü 300 dpi civaryndadyr (dergiden gazeteye 200 ile 305 arasy oynar). Monitörlerin gösterebildi?i dpi ise sadece 72 olup, görüntü HD bile olsa 72 dpi dyr sonuç, dolayysyyla HD basky yapmak e?ittir manavdan elmayy metrekare hesaby almaktyr, dolayysyyla tamamen yanly? bir tanymdyr.

2009 yylyna ait dizayn sözüne gelirsek. Nose art'yn dizayny yani tasarymy ilk çizene ait olup senesi 1940laryn ilk yarysyndyr. Ona bakyp üretilen dekal bir dizayn de?il reprodüksiyondur. Dekal konusunda dizayna örnek istiyorsanyz 1/48 YF-19 ba?ly?yma bakynyz. Tamamen kendi içindeki mantyk dahilinde olmayan bir ?emaya yönelik bir dekal dizaynydyr kendisi. Bu maddeye istinaden rica ederim dizayn nedir ne de?ildir diye polemi?e girmeyiniz keza Güzel Sanatlar Fakültesinde lisans düzeyinde bunun dersini veriyorum.

23/02/1995 tarihinde kabul edilmi? 4077 numaraly kanunun 4ncü maddesine göre (Resmi Gazete Tarihi: 08/03/1995, Yayymlandy?y Resmi Gazete Sayysy: 22221) bahsi geçen ticari ürün;
Ambalajynda, etiketinde, tanytma ve kullanma kylavuzunda ya da reklam ve ilânlarynda yer alan veya satycy tarafyndan bildirilen veya standardynda veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteli?i etkileyen niceli?ine aykyry olan ya da tahsis veya kullanym amacy bakymyndan de?erini veya tüketicinin ondan bekledi?i faydalary azaltan veya ortadan kaldyran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayyply mal olarak kabul edilir.

Tüketici memnuniyetine bir örnek vermek gerekirse misal Trumpeter firmasy 3 mm kysalyk ve profilde yapylmy? bir hata yüzünden ilk üretmi? oldu?u 1/32lik F-4F Wildcat kitini a?yr maddi zarara ra?men komple piyasadan çekti. A?a?y yukary kalburüstü bütün site ve dergilerde bu hatalardan bahsedilmesine kar?yn tek bir firma yetkilisi kalkyp yapan yapyyor modelci de?il misiniz siz ?eklinde bir yakla?ymda bulunmady.

Melih bey populist üslubunuz forum ?artlaryna uymamakta, ayny çizgide devam ederse üyeli?iniz sonlandyrylacak. Bunun yanysyra basmy? oldu?unuz ingilizce mesajy bir defa da okumanyzy tavsiye ederim, kalite konusunda ba?tan beri söylediklerimize antitez olabilecek bir kelam içermemekte, ki ilk defa kullanacak biri olsam ?ahsen o review dan sonra çok muhtaç kalsam bile acaba diyebilece?im bir ifade var (beyaz ka?yda basylmy? olmasy, ana dekaller haricinde ba?ka set olmadan model bitiremeyecek olmam, bir araba dekalden puzzle gibi tek dekal ortaya çykarmaya çaly?mam vs vs).

Siz basyn da görelim fazla iddialy bir çyky? olmu?, sonuçta maliyeti, teknolojisi belli atla deve olmayan bir i? ve neticede belli konulara saplanmy? modelciler son 7-8 senedir kendi dekallerini basyyorlar, Özkan Türker, Kaan Gök ve ?ahsym ilk aklyma gelen örnekler.

Konunun uzayyp daha kyrycy noktalara gitmemesi için ba?ly?y kilitliyorum, özel mesaj sistemi herkese açyktyr.

Düzenleyen Ares - 13/09/2010 Saat 04:25
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04