![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31/08/2010 Saat 00:09 |
Selamlar, biraz mesgul ediyorum forumu bu aralar. 1/48 Tuaf F-16D yapmayi planliyorum. Blok 50 tercihim ancak daha eski bloklar da olabilir. Hangi kit sizce en uygunu?
- Kineticin blok 50 kiti oldukca iyi ve makul fiyatta ancak burun kismi cok problemli (ciddi bir sekil hatasi var). Duzeltmekle de ugrasmak istemiyorum. Yeni cikan Kinetic F-16'larda bu durumu duzelttiler diye bir sey okudum ama bunun bizde olmayan blok 52 ve daha ustu icin mi yaptilar bilmiyorum. Burun duzeltilmisse de hangi kutuda yeni, hangisinde eski burun oldugunu nasil soyleyebilirim acaba? - Kinetic olmazsa geriye bir tek Hasegawa kaliyor. Eski bir kalip ve modeli bulmasi biraz zor galiba. Percin detayi da hic yok zannederim. Ayrica blok 50 degil zannederim bu kit. Sizce en uygun model hangisi olur? Muhimmat cok onemli degil, seklin dogrulugu ve detaylar daha onemli benim icin. Son olarak, biz de bu yeni bloklardan (52+) yakinda aliyor muyuz bilginiz var mi? Oyle bir durumda tipleri hic hosuma gitmese de biraz bekleyip bu yeni ucaklardan yapmayi dusunecegim. Bu sorularin disinda konuyla iliskili verebileceginiz her turlu bilgiye/fikre de acigim. Cok tesekkurler! |
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Ucuncu bir ihtimal de Hasegawa'nin blok 52 kitinden blok 50 yapmak. Hasegawanin 52 icin gordugum kadariyla verilen parcalari resin halinde. Acaba diyorum kitin geri kalani blok 50 yapmak icin yeterli midir o durumda? Eger bu mumkunse zannederim bu ihtimal en iyisi olacak.
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
http://www.hlj.com/product/HSG09352
Hasegawada Block 50 olarak da var. Hasegawalar ?eklen do?ru maketler olsalarda detay olarak Tamiyanyn biraz gerisinde kaldyklarynyda kabul etmek gerekir. Ben yakyn bir zamanda tamiyanyn DJ modelini çykarmasyny bekliyorum.Aceleniz yoksa biraz daha sabretmekte fayda var. |
|
![]() |
|
levburkara
![]() ![]() ![]() |
Tesekkur ederim Idris Bey. Zannederim Hasegawa'da karar kildim. Simdi bu modeli bulmak var. Tamiya konusunda bir duyumunuz var mi yoksa tahmin mi ediyorsunuz F-16D'nin cikisini?
|
|
![]() |
|
elyesa84
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
![]() ![]() ![]() |
levent bey ben ebay dan hasegawa f-16 dj block 50 1/48 ölçek kitini aldym amerikadan 33 dolar bence güzel bir maket yalnyz eksiler var onlaryda kendiniz yapabilirsiniz ben ?imdi bu maketin yapym a?amasyndayym tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
1. Biraz aftermarket ürünler kullanarak hase veya kinetic'ten alabilirsiniz bence. E?er 1/32 dü?ünürseniz academy'nin F-16I Sufa kiti biraz aftermarket biraz sabyr ile güzel bir blok 52+ olabilir.
2.blok 52+ alyyoruz. |
|
161...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: levburkara
Tesekkur ederim Idris Bey. Zannederim Hasegawa'da karar kildim. Simdi bu modeli bulmak var. Tamiya konusunda bir duyumunuz var mi yoksa tahmin mi ediyorsunuz F-16D'nin cikisini? Sadece tahmin. |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiyanyn kalyplamasyndan yola çykarak hala D modelini beklemekteyim ?ahsen ben de.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
levburkara
![]() ![]() ![]() |
Herkese cok tesekkurler. Biraz hevesimi kaybeder gibi oldum simdi. Bir de Tamiya filan denince... F-18 bittikten sonra belki bir C modeli dusunebilirim. Yoksa sirada Tuaf F-4e gozukuyor.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |