![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Güncellemenin iyisi kötüsü olmaz derlermi? :)
Alynan mesafe geçen süreyle kyyaslandy?ynda oldukça kysyr kaldy.Son durum ise i?te böyle Kamo sonrasynda ya?ly boya uygulamasy yapyldy.RLM 71 için Yellow Orche 2/3 ve Prussian Blue 1/3 kullandym.Daha koyu olan RLM70 için ise oranlary tersine çevirerek Yellow Orche 1/3 ve Prussian Blue 2/3 kullanarak tonlama yapmaya çaly?tym. Sonuç a?a?ydaki gibi ; ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Sona do?ru yakla?yrken , dekallerin basym tarihlerini , beyaz kroslaryn sararmy? olmalaryny ve Hasegawa olmalaryny gözönüne alarak kullanmamaya karar verdim.Zaten her anlamda tecrübe çaly?masy haline gelen bu kitte ?ablon çykartmaya karar verdim.Dekali referans alarak olu?turdu?um ?ablonu detay çizgilerine uyarak hizalamaya çaly?tym.
Y?te sonuç ; ![]() ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Sona do?ru yakla?yrken , artyk tek tek dekal ve vernik a?amalryny anlatmadan eskitmeye giriyoruz.AFV ruhuyla uçak eskitince ortaya melez bir model çykabiliyor.Bahanemiz ise Rus cephesinde görev yapan bir filoya ait olmasy.Kir,çamur,ya?,toz,toprak v.s.
Her modelde yeni bir teknik , yöntem denemenin verdi?i keyifi bu sefer MYG pigmentleti ile ya?adym.Sonuç baya ?a?yrtycy ve adamlar kesinlikle her kuru?una kadar paralaryny hak ediyorlar. Ya?ly boya ile yapylabilen pek çok a?amayy bendeniz denemi? ve becerememi? oldu?umdan bir de pigment deneyeyim dedim...Bazy küçük kazalar da ders oldu tabiki. ![]() ![]() Daha önce kullanmayanalar için ?öyle bir uyaryda bulunmak da isterim.MYG pigmentlerini Akrilik resin ile mix leyip çamur yapmak istedi?inizde elinizde , daha do?rusu fyrçanyzyn ucunda gerçekten çamurumsu bir malzeme elde ediyorsunuz.Kuruma süresi çok kysa oldu?undan bu mixi hemen modele uygulamanyz gerekmekte.Akrilik resin kullanymyny gösteren videolarda adamlar rahat rahat fyrça darbelerini "TANK" laryn üzerine çekinmeden uygulayabiliyorlar.Fakat bizim uçak yüzeyleri boya ve vernik katmany olarak çok daha ince bir fini?e sahip olduklaryndan ince tabaka her an kalkabilme tehlikesi içerebiliyor.Kysacasy siz çamuru lastik veya uça?yn ba?ka yerlerine uygulamaya çaly?yken akrilik resin uça?a de?il ama uça?yn üzerindeki boya fyrçaya yapy?abiliyor ve bunu malesef önceden uygulanmy? olan vernik de engelleyemiyor.Olasy hasary en aza indirebilmek için önceden herhangi bir tonda kuru pigment ile fixleyip akabinde akrilik resini uygulamak daha kolay bir kullanym imkany sa?lyyor. Biliyorum çok detaya girdim ama ba?ka modelci arkada?lar en azyndan bu a?amada ma?dur olmasynlar. ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
?u imza olsun artyk 2.
Tekerlerde o kadar topak çamur varsa illa motor kaputunun altynada bir?eyler syçramy?tyr (fyryl fyryl dönüyor teker dedi?in nesne sonuçta) Kanopi rayyna vesaireye metalik eskitme gelecek mi ve egzoslaryn içine bir ?ekil yapacak mysyn boyasal olarak? Kanat üstü soldurmalary güzel olmu? ama Arkutvari yeni panele taze boya ?ekli olsa misal bir iki yerde daha da ?yk olabilir detay bazynda boyama. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Yni? takymynyn yuvalarynyn çevrelerinde bir miktar tabiki çamur yaptym ama acaba a?yryya kaçarmy diye dü?ünüp az miktarda byraktym , geri dönü?ü olmasyna imkan yok çünkü.Bu fotolardan sonra egzoslarda boyandy zati ama halen uça?yn di?er yerleri de dahil olmak üzere herhangi bir metal eskimesine henüz el atmadym (senin tavsiye etti?in Tamiyanyn Krom'unu bekliyorum)
En son söyledi?in yöntem hakkynda bir bilgim yok , anlady?ym kadaryyla parça de?i?imi yüzünden yeniden boyanmy? daha diri renkli panel boyamasyny tavsiye ediyorsun.Gövde altynda deneyebilirim aslynda... |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel duruyor, bayramda getirseydin ke?ke myncyklardyk. :) Bu arada imza 2 olsun artyk konusuna da katylyyorum.
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Getircektim da Mr.Arkut da sa?yny solunu myncyklar my diye tyrstym :(
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |