![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26/04/2010 Saat 10:07 |
Merhabalar
Yeni bir maket ile kar?ynyzdayym :) Bu seferki kit HvHO e?itim uça?y T-41. Minicraft'yn olan bu kit tamamyyle içe detay. Motor detayy da birlikte çykyyor kitin içinden. Kalyplar sorunsuz oturuyor. Çok az bir macun ve tesviye i?i ile bitirilebilir. Ylk i? olarak irtifa dümenlerini ve kapylaryny kestim. Kapylary açyk yapaca?ym. Yyllar öncesinde bu kiti gri renkli olarak yapmy?tym. (?u anda müzede sergilenen). Bunu beyaz renkli yapaca?ym. Elimde yeteri kadar kokpit foto?rafy yok :( Ar?ivinde olanlar varsa benimle payla?abilir mi acaba? Y?te foto?raflar... ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() |
Kapylary keserken...
![]() ![]() Kapy kollaryny keserek daha ince bir plastikle yenilerini açyk konumda yapaca?ym. http://i7.photobucket.com/albums/y297/s_bayar/T-41/IMG_2899.jpg ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Bu da yapmak istedi?im uçak :) ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Yardymlarynyzy özellikle kokpit foto?raflaryny payla?mak isteyenleri bekliyorum. :)
Sevgiler. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Ne yazyk ki elimde Hava Kuvvetleri'nin T-41'lerinin kokpit foto?raflary yok. Bir zamanlar yakyndan bakma fyrsatym olmu?tu. Ancak ?öyle bir ?ey yaparsan renk ve di?er detaylar açysyndan bir sorun ya?amayaca?yny dü?ünüyorum:
http://www.airliners.net/photo/Algoa-Flying-Club/Cessna-172/1651645/L/&sid=18086fc9e8d9e3b92b042cce2fba6c49 Onun dy?ynda foto?raflary iyice incelemeni tavsiye ederim. Uça?yn dy? görüntüsü olarak 172 serisiyle bazy de?i?ikliklere sahip. Örne?in T-41'lerin motorlary daha güçlü olan 182 serisi ile ayny. Bir de modeli nereden temin etti?ini ö?renebilirsem çok sevinirim... Kolay gelsin, Tolga |
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Bilgiler için te?ekkürler Tolga. Motoru kapaly yapaca?ym.
Onun haricinde bir daha incelerim fotolary. Modeli ITM'den Süleyman abi'den aldym. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
Sertaç
1-arka ini? takymlary de?i?ecek(ben in?aat çivisinden yaptym) 2-pervanedeki spiner yok 3-Covling de?i?ecek(içini bo?alt ve biraz daha yuvarlat altyny...)altdaki deli?i kapat 4-sol kanata lamba yap 5-kanat üstündeki pencereler kapanacak 6-kanat üstüne(sanyrym uça?y kaldyrmak için olsa gerek) 4 ad. kaldyrma halkasy yap 7-kokpit önüne 2 ad.tutma yeri var...telden yaptym 8-kanat üstündeki anteni yeniden yaparsan iyi olur 9-en önemlisi burnunu alabildi?i kadar saçma ile(veya ba?ka bir a?yrlyk malzemesi)doldurdum haberin olsun.Yoksa arkaya yatar model....... ![]() ![]() ![]() demekki kutudan çykty?y gibi olmuyormu? model:-) hadi kolay gelsin.... Düzenleyen F-4E - 26/04/2010 Saat 14:48 |
|
![]() |
|
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
egsozun yeride de?i?ecek....ben deldim ve pirinç boru ile yaptym egsozu....
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Offf bu kadar de?i?iklik de dü?ünmemi?tim hiç Yzzet abi :)
Naptyn yaaaa :) Pek kolay gelemeyecek gibi görünüyor :) Neyse azimle ve yylmadan yapaca?ym artyk. Çok te?ekkürler. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Yzzet abi uygulamaly olarak konuyu anlatmy? :)
Düzenleyen tozbek - 26/04/2010 Saat 13:47 |
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Yava? yava? ba?ladym makete. Dök?man toplarken aradan kapy kesme vs. i?lemleri ortadan çykarmy?tym. Koltuklarla beraber kite ba?lamy? oldum. Ylk olarak arka koltu?un kuma? gibi görünmesini sa?lamak için ince zympara ile kapladym. Sonrasynda HvHO'lunda kullanylmayan koltuk ba?lyklaryny kestim ve koltuklaryn kenarlaryny yuvarladym. Ardyndan da ilk koltu?un kemerlerini yaptym. Bu ak?am ikincisini de bitirip panellere geçmeyi planlyyorum. Y?te resimler.
Arka Koltuk ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Ön ve arka koltuklarynyn kafalyklarynyn kesilmesi ve kenarlarynyn yuvarlatylmasy.
![]() Ön koltuklaryn arkasynda kalyp bo?luklary ve izleri vardy. Macunla doldurmasy daha dertli ve zor olaca?y için oralary da kuma? görünümlü olmasy açysyndan yine ince zympara ile kapladym. ![]() Kemerlerin yapymy. ![]() Kemer tokasy için bu ak?am biraz daha u?ra?aca?ym. ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
tozbek
![]() ![]() ![]() |
Bizim T-41'lerde nasyl tam olarak bilmiyorum. Ama 172 serisinde omuz kemeri otomobillerde oldu?u gibi kapy tarafyndan alynyr. Yani jetler gibi üstten gelen omuz kemerleri yoktur.
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Selam Tolga. Evet öyleymi?. :( Foto?raflary inceledi?imde kemerlerin tavandan geldi?ini farkettim. Ama tek yönden mi geliyor yoksa sa?ly sollu mu geliyor onu çözemedim.
Te?ekkürler mesajyn için. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
tozbek
![]() ![]() ![]() |
Linkten de görebilece?in gibi, kemerin bel ba?lary uçulmady?y zaman foto?raftaki gibi konulur. Sol tarafta uçan (ö?renci) kemeri, kullanylmady?ynda pencerenin üst tarafyndaki bölüme yerle?tirir. Bence uça?yn üst tarafy kapaly oldu?u için bu tür detaya girmene gerek yok. Sa? taraftaki ö?retmen koltu?unda ise bu sa?daki kapy penceresinin üzerindedir.
http://www.howardaircraft.com/N73407-seats.jpg |
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Tolga kapylary açyk yapmak istedi?im için kestim. Dolayysyyla içi gözükecek. Kapylarda ki kol dayanaklary, tutacaklary hatta ön koltuklaryn arkasyndaki cepleri bile yapaca?ym. O yüzden kemerleri de yapabildi?im kadar yapmak istiyorum. :) Becerebilirsem ön camyn içinde telsiz kulaklyklarynyda yapmak istiyorum.
Resim için te?ekkürler bu arada. ;) |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Arta?tyrmalarymyn ardyndan koltuklary de?i?tirmeye karar verdim. Bazy T-41lerde koltuklara kyrmyzy postgeçirildi?ini görmü?tüm. (Benim yakyndan gördü?üm de böyle bir tane idi) Sonradan baktyklarymda ise bu tarz koltuk yoktu. Bende ilk ekledi?im foto?raflarda gördü?ünüz koltuklary yenileri gibi yapmy?tym.
Sonrasynda bundan vazgeçtim. ZAten üst kemerlerde hataly olmu?tu. Tavandan gelmeleri gerekiyordu. Bende biraz de?i?iklik yaparak koltuklary post görünümü vermek için kuma?la kaplayyp kyrmyzyya boyadym. Sonrasynda ince zymparadan kemerleri tekrar yaptym. Uçlaryna plastik parçalardan kemer tokaryny yapy?tyrdym. Üst kemerleri daha ilerde tavandan monte ederek yapaca?ym. Kemerlere bu ak?amlyk da biraz ekleme yapaca?ym. ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |