![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24/03/2010 Saat 16:54 |
Merhabalar ?u anda u?ra?ty?ym kitden bahsetmek istedim.
Maket Testors'un. 1/32 ölçek. 65cm civary. Detay yok diyebilirim. Kutudan çykty?y gibi yaparsanyz son derece basit. Kalyplaryn oturmama problemleri hariç tabiki. Ciddi derecede kalyp hatalary var. Üst gövde alt gövdeden 3-4mm kadar uzun. Gövdeyi biraz e?imli yapy?tyrarak bu sorunu halletmek mümkün. Göze problemli gibi görünmüyor. Tabi kesip biçerek de halletmek mümkün. Onun haricinde açyklary doldurmak için plastik parçalara kadar denemem oldu :) üstünüde yapy?tyrycy ve macunla tesviyeledim. Resimlerde gördü?ünüz tüm detaylary kendim yaptym. ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Yni? takym yuvalary...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Silah yuvalary
![]() ![]() Detaylandyrma genel görünüm... ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Yni? takymlary
![]() Gövde alty ![]() Kapaly verilen nozzle içlerinin detaylandyrylmasy ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Gövdenin görünümü
![]() ![]() ![]() En son burda kaldym. Tüm aralyklary doldurdum ve macunlayyp byraktym. Bu ak?am yada yaryn tesviye ile devam edece?im. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
lterlemez
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() ![]() ![]() |
Bence kasten yapmy?lar, becerikli ellerinizin halledece?ini biliyorlarmy?.
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Çok te?ekkürler Levent bey.
|
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Çaly?mama, dikey stabilizenin macunlanmasy ve tesviyesi, hava alyklarynyn macunlanmasy ve tesviyesi ile devam ediyorum. Bunlar boyaya geçmeden önceki son bir kaç adym.
Her zamanki gibi hava alyklarynyn gövdeye birle?im yerlerinde de baya?y açyklar olu?tu. Bunlary biraz yapy?kanla biraz da macunla doldurmaya çaly?matym. Bir de arada seviye farklary olu?tu tabi. Bu farklary da maket byça?y ile plasti?i adeta yontarak :) indirmeye çaly?tym. Dikey kanatlaryn macunlanmasy. Dy?a açyly olduklary için tyrnak törpüsünün ince ucu ile macunlamaya çaly?tym. Astar atynca durum net olarak ortay açykacak. ![]() ![]() Hava aly?ynyn iç kysmyndaki parçayy yapy?tyryp macunladym. Ardyndan aly?y gövdeye montajlayyp seviye farkyny kalyn bir zympara ile syfyrladym. ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
He he, kolay gelsin.
Gencecik çocu?un esnafta bozulup küfür sarrafy olmasy gibi sende bozulmu?sundur herhalde :) Bu kadar soruna ben dayanamayyp torpil ba?layyp patlatyrdym uça?y. Yyi ki 1/48 ölçek de?il. Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
:) evet yaa allahtan 32 ölçek'de bitince güzel duracak diye dü?ünüyorum hep zaten. 48 olsa bu kadar u?ra?mazdym herhalde... ;)
|
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Macunu çek, alkolle temizle diyece?im ama aralyklar o kadar geni? ki çokomastik silikon anca kapatyr :)
Güzel gidiyor. Tolga |
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
:) hakikaten Tolga yaa. O bo?luklary gördü?ümde bende ?a?yrmy?tym ne tür bir dolgu malzemesi kullansam diye :)))
Bende bazy yerlerde ne yaptym biliyormusun? :) Önce Humbrol'ün yapy?tyrycysyyla yapy?tyrdym. Bo?luklary da yapy?tyrycyyla doldurdum. Tam kurumadan kalyn zympara ile zymparaladym. Olu?an plastik tozlaryny yapy?tyrycynyn üzerine yerle?tirdim :)) Sonra da kuruyunca macunlama.. ;) Düzenleyen sbayar - 02/04/2010 Saat 09:00 |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Dün ak?am nihayet boya i?ine giri?mi? bulundum :) Astar boyayy atarak macun hatalaryny i?aretledim. Bu ak?am o hatalary düzeltip boyama i?ine devam edece?im.
![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
YF-22'min son hali. Dün ak?am boyama i?lemi bitti. Bu ak?am nozzle üzerinde biraz daha çaly?yp vernikleme a?amasyna geçece?im.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
YF-22 sonunda bitti arkada?lar.
Y?te foto?raflar. ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |