Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Minikler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Konu: Minikler
    Gönderim Zamanı: 03/03/2010 Saat 00:09
Bu aralar 1/144 jet modelleri fazlasyyla ilgimi çekiyor. Özellikle kysa zamanda souçlandyrabilmesi beni cezbetti. Revell'in F-14'ünü yaptym, detaylary ve decal kalitesi oldukça tatminkardy. Ancak devamynda Academy'nin modelini aldym ve ayny detay kalitesini bulamadym. Hatta decal ve i?çilik berbatty! Direkt çöp!
Birde Dragon modelleri var bunlar nasyldyr? 1/144 ölçekte iyi detaya sahip ba?ka markalar veya modeller varmydyr?

Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
z_g_h
Üye
Üye

Gönderilenler: 273
Alıntı z_g_h Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2010 Saat 06:45
Revellin 144 ölçekli f-14a , f-14d , f18 , f117 - garrier modellerini yaptym hem decal hem detay olarak harikalardy. Bunlary el aly?tyrma diye yapmy?tym. Sonrasynda biraz tecrübe artynca daha temiz yaparym diye airfix marka 5 tane uçak aldym netten kargo geldikten bikaç saat sonra çöpü boylamy?lardy.
IP
volkanist
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı volkanist Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2010 Saat 08:52
Trumpeter 1/144 f/86 yapmy?tym. detaylar revelden daha iyi. ama malesef türkiyede bulmak zor. Türkiyede bulabilsem Me-262yi kaçyrmam
ich bin haynın maynın
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2010 Saat 20:39
Revell'in yeni seri 1/144leri çok güzel ve detaylylar. Dragondada yeni seri olan F/A-18E,F bende olupta detay seviyesi yine çok güzel olan bir kit. Volkan beye ek olarak Trumpeterin yeni çykartty?y F/A-22 de çok güzel. Bunlar dy?ynda Japon üreticilerde 1/144 üzerine yo?unla?an firmalar var fakat onlarla ilgili pek bilgim yok.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/03/2010 Saat 14:36
Bu konu daha önce de ufak çaply geçmi?ti, ben yine de bir özet geçeyim. Özet 3 sayfa olabilir o ayry:} Academy'nin bütün 1/144 serisi Arii'den çalma olup onlar da esasen LS firmasynyn tekrar basym kalyplarydyr; hiç biri be? para etmez. Zira 5TL civaryndalardy sanyrym:} Bir tek B-58'i hakkynda bilgim yok, o alynabilir bir kit olabilir. Revell alyrken çok dikkat etmek lazym keza bazy uçaklaryn hem eski hem de yeni kalyplary ayny anda piyasada olabiliyor. Örne?in F-14'ün iki ayry kalyby ortalykta. Tophatters olan kiti almayyn, görürseniz mahalle de?i?tirin. Ayny ?ekilde Tornadosu da iki ayry kalyptyr. Ynei kalyp tam bir ba?yapyt iken eskisi korku filmi gibidir. Dragon'un komik bir durumu var. 20 senelik kalyplary ysytyp ysytyp yayyyor, uçaklar gayet zayyf detayly olmalaryna ramen bitirdi?iniz zaman inanylmaz derecede do?ru görünüyor. Revell'de bazy modeller ise aksine çok güzel detayly ama güdük. Trumpeter'yn F-86 bildi?im kadaryyla Monochrome isimli bir Japon birmasynyn kalyby, çok detayly olduklaryny foto?raflardan görmü?tüm. Platz ise jetlerde alyp yürümü? halde. Pervaneli modeller ise Sweet ve Platz arasyndaki kalite rekabetinin enfes sonuçlary ile ilerliyor. Jetlere bir yandan Pit-Road da girdi ancak henüz elime geçirip bakamadym ama Saab Draken'i pek tatminkar duruyor. Burak bey, 144'e girmi?ken konu de?i?tirmenizin özel bir sebebi var my? Zira Revell'in gayet ho? helikopterleri var. Tabii bir kysmyny bulana a?kolsun. Örne?in CH-53 ve Chinook'unun sadece kutu resimlerini gördüm. Öte yandan Sweet'in efsane olmu? Sea King kitleri, Platz'yn pek ho? S.70 Blackhawk serileri var. 1/144 kitler için en güzel kaynaklardan biri HLJ. Tavsiye olunur.
Consume Ergo Sum
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/03/2010 Saat 00:45
Merhaba,

Öncelikler bilgilerinizi payla?ty?ynyz için çok te?ekkür ederim.
Helikopterlere olan a?kym bitmedi aslynda, sadece biraz yava?ladym zira bizim o?lan 3.5 ya?yna geldi ve artyk ortalarda 1/48 helikopter detay setleri vs byrakmaya gelmiyor :) Birde tabi zaman meselesi var. Helikopter modellerinde iyice detaya girmeye çaly?ty?ym için modelin ba?ynda uzun saatler geçirmem gerekiyor ki bu aralar fazlasyyla lüks. (Sanyyorum model yapan çoluk çocuk sahiplerinin genel sorunudur) O yüzden çerez tadynda bir tepsi alanynda çaly?manyzy sa?layacak 1/144 jetler, helikopterler ve 1/72 AFV'ler bu ara fena halde ilgimi çekiyor. Ak?amlary yatmaya yakyn kitap okur gibi 15 - 20dk u?ra?yp ortadan kaldyryyorum çok iyi oluyor.
Helikopterlerden bekleyen sürüyle model var. Daha da gördükçe alyyorum. Bir helikopter sto?u oldu evde felaket :) ama doymak yok almaya devam modundayym :)

Bu arada birde 1/48 F/A-18F yapaca?ym arada, çok be?eniyorum bu uça?y :))

Herkese iyi moldeller

Burak Özdil
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
sbayar
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 189
Alıntı sbayar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2010 Saat 09:14
Merhaba.
144 Revell F-5E ve Tornado yaptym. F-5E biraz zayyfty detay olarak ama Tornado çok güzeldi.
Bir kaç arkada?ymdan dragon 144'lerin çok iyi oldu?u haberini almy?tym fakat hiç yakyndan görme veya foto?rafyny görme ?ansym olmady.

http://i7.photobucket.com/albums/y297/s_bayar/Tornado%20ECR%20-%20144%20-%20Revell/IMG_2229.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y297/s_bayar/Tornado%20ECR%20-%20144%20-%20Revell/IMG_2230.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y297/s_bayar/Tornado%20ECR%20-%20144%20-%20Revell/IMG_2231.jpg

http://i7.photobucket.com/albums/y297/s_bayar/Tornado%20ECR%20-%20144%20-%20Revell/IMG_2222.jpg
Sertaç Bayar
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2010 Saat 16:49
1
2
3