Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Nereye yazaca?ymy bilemedim ama... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 303
Alıntı lterlemez Cevaplabullet Konu: Nereye yazaca?ymy bilemedim ama...
    Gönderim Zamanı: 24/11/2009 Saat 18:45
Elektronik (pdf) bir dergi çykartmayy dü?ünür müydük?

Bir an aklyma geldi, acaba çok mu abarttym? Yada çok mu erken yada ne gerek var my? Bu kadar ko?u?turma arasynda kim, nasyl, nerde u?ra?acak, kim yönetecek, kim yönlendirecek mi?
Adriano Guisebbe Lentini
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/11/2009 Saat 23:45
Ne kadar geri dönü?ü olur ki? Bu kadar yazylyp çiziliyor, kimse yazylanlary çizilenleri okurmu? gibi de?il. Üstünde farkly sitelerde üzerine bir sürü yazy yazylmy? konulary sorup sonra "o yazylanlary okumak zorunda de?ilim" ?eklinde üste çykan çok. Di?er taraftan "laf olsun beri gelsin" diyerek yapylan i?lere çamur atyp eksi yönde habire ele?tirecek insanlar da cabasy. Sanmyyorum ki u?ra?ylyp emek verilecek bir elektronik dergiye tepki farkly olsun.

"Ya niye hemen olumsuz dü?ünüyorsun?" diye soracak olursanyz, gerek Türk sitelerinde gerek yabancy sitelerde bir ?eyler yapmaya çaly?tym. Kyyaslamak istemem, ancak yabancy sitelerde te?vik ve yardym görürken burada bana olan dönü?ler ancak "Sen ilgi ve ?efkate mi muhtaçsyn kalkmy? her yere yazy yazyyorsun", "Sen kimsin ki böyle bir ?ey hazyrlamy?syn, ben bilmemkaç senelik modelciyim senden iyi bilirim", "Dünkü çocuk akyl ö?retiyor", "O kadar eziksin ki ortaya maymun olmu?sun, ?ak?aklasynlar diye çyrpynyyorsun" ?eklindeydi. Ynceleme-makale için insana bunu reva görüyorlarsa kimbilir dergi için kim ne dü?ünür... Verilecek emeklere de?ecek mi?
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/11/2009 Saat 23:51
Muze bulteni gibi arkasinda kesintilerle de olsa 18-19 yillik bir gecmisi ve iyi-kotu isleyen bir kulup organizasyonu olan bir yayin bile dogru durust cikarilamazken oturup elektronik ortamda dahi olsa boyle bir dergi cikarabilmenin cok zor oldugunu dusunuyorum. Yine de boyle bir caba olursa tipki yillardir muze bultenine yaptigim gibi katkida bulunmaya calisirim.
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/11/2009 Saat 11:50
Profesyonel i?i gazetecilik olan bir insan olarak ?unlary söyleyebilirim:
Hobi i?i gönüllülük esasyna dayanyr. Ama gönüllülükte süreli bir yayyn için profesyonellik ister:
a. Yazynyn tam tarihinde verilmesi
b. Editörün isteklerine uyulmasy
c. Yapylan düzeltmelere itiraz edilmemesi
d. Çaba göstererek, fikir üreterek katkyda bulunmasy gerekir.

Madem konuyu açtyn, içimi de dökeyim:

Bülten konusunda elimizi ta?yn altyna Özkan Üner'le koydum. Eski ba?kanlarymyzdan Sülayman Bey güzel bir röportaj verdi. Onur Kurç, Özkan Üner, Arkut Yüksel ve Tayfun Ya?ar yazy yazdy. Tasarym ve profil çizimlerinde Özkan'yn büyük eme?i oldu. Ama katylym bu kadardy.

Ykinci bültende ise Kür?ad sa?olsun çok çetrefelli bir konu olan Türk Havacyly?y'nda taa Amerika'dan güzel bir yazy yazdy. Bizleri destekledi. Ama çykartamadyk bülteni. Yönetim de?i?ti falan filan...

Ylk sayy sonrasynda destekleyenlerin hepsinden güzel mesajlar geldi. Ama beklerdik ki herkes bir ?eyler söylesin. Ele?tirsin, katkyda bulunsun.

"Onlaryn yapty?y hiç bir ?eyi be?enmem" yakla?ymy beni üzdü. Yapylan her makete sayfalar dolusu yorum yapanlar bu konuda hiç bir ?ey demedi. Zaten bu ki?iler sonrasynda "Bülten çykmayacaktyr, gerek de yoktur" diye bir karar aldylar. Kendileri bilir.

Bülten hazyrlamak, yazy yazmak, "entellektüel" bir i?tir. Kanymca maket yapmak kadar kutsaldyr, önemlidir. Herkes konu?ur, anlatyr, ama önemli olan bunlaryn yazyya dökülmesi, tarihte bir iz byrakylmasydyr. Okumayan ara?tyrmayan, yanly? ?eyler yapar.

Bakarsynyz operasyondaki bir uçak paslanmy? duruyordur. Eskitmesi hatalydyr, ters yöndedir. Olmayan parçalar uçak üzerindedir. Forslary yanly?tyr, ini? takymlary yamuktur.

Sonra da a?lar: "Döküman bulamadyk da" A?lamayacaksyn. Ara?tyracaksyn, payla?acaksyn, yazy yazacaksyn!

Neyse... Her türlü olumsuzlu?a ra?men yine de bir ?eyler yapmak, üretmek zorundayyz.

Selamlar, iyi modeller
Tolga ÖZBEK

IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/11/2009 Saat 12:16
Ahanda konu kapandy galiba :P
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
onurku
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 440
Alıntı onurku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/11/2009 Saat 14:47
Bir ?eyler üretmek konusunda Tolga Abi'ye tamamen katylyyorum. Kaldy ki uzun yyllar modelcilerin kaynak olarak kullanabilece?i bir eser koymak gerçekten önemli bir konu. Belki de o modeli yapmaktan önemli ve gerekli bir konu. Sonuçta hepimiz halen türk uça?y yaparken arada syrada da olsa eski bültenlere bakyyoruz. Son çykan bültende de katkym oldu?u için gerçekten çok mutluyum. Bu gibi çaly?malaryn devam etmesi için de elimden geleni her zaman yaparym, önemli olan modelcilikte kalycy bir?eyler byrakabilmektir. Zaten kysyr ve art niyetli dü?üncelerle hareket edilip yapylan çaly?malara burun büküldü?ü için ayrylmadyk my ordan?
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 303
Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/12/2009 Saat 20:39
Konuyu açarak, sonra unutarak ve son olarak birden, durup dururken (canymyn alakasyz konularla sykyldy?y bir anda) aklyma gelmesiyle tekrar bakty?ym bu konu ba?ly?ynda tarty?ylanlar, bence, sadece bu konuda de?il Güzel Ülke'mdeki her konunun bir problemdir. Ve galiba daima, sadece Ystanbul'a gitti?imde bulabildi?im, 14$ bayylyp aldy?ym ve gypta ile okudu?um yabancy dergiyle kendimi avutaca?ym. Bunun dy?ynda, olurda böyle dü?ünceyle yola çykylmak istenirse her ne kadar tecrübesiz bir modelci olsamda elimden gelen yardymy esirgemeyece?i söylemek isterim.
Adriano Guisebbe Lentini
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04