![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22/11/2009 Saat 19:23 |
Selamlar;
Biliyorsunuz, ba?lyktaki maket plastik modelcilik camiasyny büyük bir heyecanla ?evklendirdi ve her yerde hakkynda bir sürü söz söylenip yazylyyor. Geçen hafta bugün yine Bangkok^tayken ?ans eseri maketi buldum ve dü?ünmeden aldym. Maketin geni? de?erlendirmesini her yerde bulabilirsiniz. Dolayysyyla burada bo?una sizlerin zamanyny me?gûl etmek istemiyorum. Ancak yine de haber vermemin bir sebebi var; o da ?u: E?er maketle ilgili daha farkly konularda bilgi edinmek istiyorsanyz lütfen çekinmeden sorunuz. Belki yardymcy olabilece?im bir konu olur ve yararym dokunur. Hem böylece almadan önce içiniz rahat etmi? olur. Ayryca sanyrym yakyn zamanda maketin yapymyna da ba?layyp yapym a?amasyndaki deneyimlerimi de payla?my? olurum. Böylece nerede hata yapylmamasy gerekti?ini de görmü? oluruz. [Galiba ?ansyna buldum derken tanrylar beni kurban seçmi?:))) ] Yaryn ak?amüstü yola çykyyorum ve saly sabahy evde olaca?ym. Böylece sizlerde arada dü?ünüp sorularnyzy yöneltmeye ba?larsynyz. Ben de saly ö?lenden itibaren yardymcy olmaya çaly?yrym. Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Flaplaryny açsana diycem , muhtemelen açyktyr... hehe
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Herhangi bir tadilat yapmadan kutudan ciktigi gibi THvK yapmak mumkun mudur kiti?
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Flaplar açyk, hem de kanatüstündeki kapakçykta açyk çykyyor, heh hee :)
Maalesef kutudan çykty?y gibi Türk olmuyor. Bunun için kanatlaryn "e" kanadyna çevrilemsi gerekiyor en basitinden. Bir de yapylacak olan uça?yn eksozuna dikkat etmek gerek. Biz de hem normal hem de yuvarlak çyky?ly eksoz kullanylmy?. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
benim merak etti?im, kit içeri?ini incelemedim tam di?er sitelerde ama, photo etched parça çykyyor mu ve örne?in metal ini? takymy ve metal toplar var my içinde + içinden figür çykyyor mu çykyyorsa nasyldyr=)
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Figür var; iki adet. Biri ayakta, di?eri kokpitte oturur vaziyette. Kaliteleri yüksek.
Yni? takymlary plastik. Maalesef Tamiya' nyn çykarmy? oldu?u Zero bu konuda kat kat ileride. Ama yine de basit bir i?le ini?takymlary hem açyk hem kapaly yapylabiliyor. Ykisi için de parça var. Namlular yine plastik ancak detaylary çok çok iyi. Foto?raflary en kysa zamanda çekip basmaya çaly?yrym. Metal parçalar çykyyor, hem kokpit için, hem yvyr zyvyr için, hem de hareketli parçalar için. |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
Toughbeard
Moderator Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 405 |
![]() ![]() ![]() |
yap yap yap yap
|
|
![]() |
|
lterlemez
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() ![]() ![]() |
Merakla bekliyorum.
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: copilot_clumsy
Flaplar açyk, hem de kanatüstündeki kapakçykta açyk çykyyor, heh hee :) Maalesef kutudan çykty?y gibi Türk olmuyor. Bunun için kanatlaryn "e" kanadyna çevrilemsi gerekiyor en basitinden. Bir de yapylacak olan uça?yn eksozuna dikkat etmek gerek. Biz de hem normal hem de yuvarlak çyky?ly eksoz kullanylmy?. Tesekkurler bilgi icin Arkut... |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Valla bu gece Arkuttaki kiti inceleme imkanym oldu ve eminim ki üzerine çok ?eyler konu?ulabilir.Kysa bir gözlemleme ile bazy gariplikler fark ettim ;
Tamiya neden se ini? takymy dikmesini sol ve sa? olarak 2 parça vermi? (1 dikme için) , hatyrlady?ym kadaryyla içinden bir çubuk geçiyor.Belli ki bir amacy var ama yekpare verilebilecek pek çok parçayy ayry ayry vermeyi uygun görmü?... Syrf kontrol yüzeyleri olan kanatçyklar ve flaplar için ayry bir klastyr düzenlemi? ve parçalar üstlü altly birle?me ?eklinde dizayn edilmi? , dolayysyyla da asyl yüzeye iz çykmy? dünya kadar itici izi mevcut... Gunsight yakla?yk 5-6 parça gayet mükemmel bence. Ama gerçekten pek çok parçanyn , daha çok küçük parça olarak bölünmü? olmasy dü?ündürücü.... Düzenleyen gokce - 03/12/2009 Saat 22:43 |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
nezih
![]() ![]() ![]() |
Maketin çok parçalysy makbuldur gibi bir zihniyet var sanyrym üretim syrasynda, yapan ki?iye daha cok keyif vermek amaçlanmy? olabilir tabi...
Düzenleyen nezih - 03/12/2009 Saat 23:03 |
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Bana da öyle geldi mantalite olarak ama emin olun ki kiti görünce de bana hak verirsiniz bazy parçalar gereksiz yere multi halde verilmi? yada belki bi sebebi vardyr onu da modelin yapymyna ba?lady?ynda Arkuttan ö?renecez artyk yada daha önce ba?layanymyz olursa O arkada?tan...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
nezih
![]() ![]() ![]() |
Bende ayny fikirdeyim Gökçe, sebepleri vardyr belki dedi?in gibi ama biyerde keyif vermekten çykyp bunaltyyor boyle maketler...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: gokce
Tamiya neden se ini? takymy dikmesini sol ve sa? olarak 2 parça vermi? (1 dikme için) , hatyrlady?ym kadaryyla içinden bir çubuk geçiyor.Belli ki bir amacy var ama yekpare verilebilecek pek çok parçayy ayry ayry vermeyi uygun görmü?.... A?yrly?y ta?ysyn diye dikmeyi güçlendirmi?lerdir. Yçerden geçen parça metal midir acaba |
|
![]() |
|
nezih
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: idris
Orjinalini yazan: gokce
Tamiya neden se ini? takymy dikmesini sol ve sa? olarak 2 parça vermi? (1 dikme için) , hatyrlady?ym kadaryyla içinden bir çubuk geçiyor.Belli ki bir amacy var ama yekpare verilebilecek pek çok parçayy ayry ayry vermeyi uygun görmü?.... A?yrly?y ta?ysyn diye dikmeyi güçlendirmi?lerdir. Yçerden geçen parça metal midir acaba Evet teknik açydan sorun aydynlatyldy sanyrym :) |
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Evet yanly? hatyrlamyorsam metal ama kitin genel agyrlygyny dusunursek ne kadar gerek olur acaba neyse ileriki günlerde görecez... Haaa bu arada fiyatyna yeni dikkat ettim de biraz uçmu? amcalar....
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |