Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: PM D.XXI 1:72 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
erendiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı erendiz Cevaplabullet Konu: PM D.XXI 1:72
    Gönderim Zamanı: 23/10/2009 Saat 21:46
4. uçak ve toplamda 6. modelime ba?lamy? bulunuyorum arkada?lar. Yapmaya ba?lady?ym model bitti?inde Winter 1942 FAF Fr-157 olucak.(umuyorum)

- Fokker D.XXI -
Tarihçe

Fokker D.XXI avcy uça?y Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde kullanylmak üzere 1935 yylynda tasarlanmy?tyr. Zamany için ucuz, küçük, süratli ve saygy hak edecek performansta bir uçakty. Sava?yn ilk yyllarynda Finlandiya ve Hollanda hava kuvvetleri için öncü görevinde kullanylmy?tyr.

Fokker D.XXI, alçak, tek kanatly ve çelik kaplama gövdeye sahiptir. Fokker’yn standart üretim tecrübesine dayanarak kanatlary ah?aptan yapylmy?tyr. Uçak motor olarak Bristol Mercury ile donatylmy?ty. D. XXI daly?ta 700 km/h sürate ula?arak da dönemi için bir rekora imza atmy?tyr.

D.XXI’lerin bir kysmy 1936 yylynda Yspanya tarafyndan da kullanyldy. Teslimat Hollanda tarafyndan iptal edilmesine ra?men daha önceden yollanmy? 36 uçak 1940 yylynda Yspanya saflarynda Alman kuvvetlerine kar?y çarpy?my?tyr. D.XXI, Bf-109’a göre daha yava? ve hafif zyrhly olmasyna ra?men ilginç bir ?ekilde it dala?larynda oldukça ba?aryly olmu?tur.

D.XXI, Finlandiya Hava Kuvvetleri’nde daha uzun ve ba?aryly bir performans sergiledi. Bu dönemde Finlandiya uça?yn üretim lisansyna da sahip olan Finlandiya Rusya’ya kar?y Ky? Sava?y’nda (Winter War) etkili olarak bu uçaklary kullanmy?tyr. Sava?yn ilerleyen zamanlarynda boy göstermeye ba?layan yeni Rus uçaklary için D.XXI hafif kalkany ve vuru? gücü eksikli?inden dolayy yava? yava? kolay bir av haline gelmeye ba?ladylar.

D.XXI modeli; Danimarka, Finlandiya; Almanya, Hollanda ve Yspanya tarafyndan kullanylmy?tyr.

Kit içeri?i:

Devasa bo?luklar dolduruldu :)

Astar öncesi son durum:
http://img44.imageshack.us/img44/5959/dsc05310w.jpg

Konopi okadar rezalet bir haldeydiki inanyn bir tarafyndan bakyp di?er tarafyny göremiyorsunuz. Tüm kokpit ile ilgili hayallerimi yykty ve gördü?ünüz gibi hiç u?ra?madym kokpit kysmyyla. Pm modeller çykmayan gösterge tablosu yapymyndanda bi nebze yyrttym bu ?ekilde :)

Düzenleyen erendiz - 23/10/2009 Saat 21:46
IP
z_g_h
Üye
Üye

Gönderilenler: 273
Alıntı z_g_h Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2009 Saat 23:23
E?er canopiyi olmasy gereken hale getirmek istiyorsan 2000 kum zymparayla su altynda hiç bastyrmadan biraz zympara yaptyktan sonra tamiyanyn compound ürününü veya benzer ürünleri kullanarak pyryl pyryl yapabilirsin.
IP
erendiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı erendiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2009 Saat 23:33
****m aslynda ?u a?amadna sonra kanopi ile pek u?ra?makda istemiyorum. zaten gördü?ün gibi kokpit kysmy kapandy malesef :( ama bilgi için te?ekkür ederim mutlaka ileride i?ime yaryyacaktyr. bu uça?y belki ilk diaromamda kullanmayy dü?ünüyorum kazasyz belasyz bitirebilirsem.
IP
z_g_h
Üye
Üye

Alıntı z_g_h Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2009 Saat 23:36
Bu arada gördü?üm kadaryylan kanat gövde birle?imlerini halletmi?sin ama kanatlaryn alt üst parçalarynyn bir?elti?i yerlere dokunmamy?syn boyaya ba?lamadan oralaryda hallet bence.
IP
erendiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı erendiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2009 Saat 00:00
nasyl yani :S hangi kysym acaba bahsetti?iniz ?? kanat parçalarynyn birle?iminden bahsediyorsanyz orada bir açyklyk yokki? sadece tam uymuyordu bende o kysymlary zympara ile düzelttim. acaba fotoraftamy öyle çykty
IP
z_g_h
Üye
Üye

Alıntı z_g_h Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2009 Saat 07:41
Orjinalini yazan: erendiz

nasyl yani :S hangi kysym acaba bahsetti?iniz ?? kanat parçalarynyn birle?iminden bahsediyorsanyz orada bir açyklyk yokki? sadece tam uymuyordu bende o kysymlary zympara ile düzelttim. acaba fotoraftamy öyle çykty

Burayy diyorum belki resimden öyle gözüküyordur.

IP
erendiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı erendiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2009 Saat 13:21
bahsetti?iniz kysym açyklyktan ziyade kanat parçalarynyn tam oturmamasyndan do?an fazlalyk. uyary için te?ekkürler tekrar zymparalandy :)

Düzenleyen erendiz - 24/10/2009 Saat 13:22
IP
erendiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı erendiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/10/2009 Saat 21:29
boyama kabasy bitti. yine aklirik ve fyrça kullandym. bu sefer boyanycak alanlaryn küçüklü?ü ve çok ince fyrça kullanmak zorunda olmam sebebiyle yer yer aklirik boyadan kabaryklyklar ve fyrça izleri meydana geldi.bi çaresine bakmaya çaly?ycam artyk ( her türlü önerinizi bekliyorum). yan kysymdaki figürü elinden geldi?ince fyrça ile çizdim. ufak tefek rötu? i?lemleri sürücek...

IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/10/2009 Saat 08:27
13-14 ya?ymdayken yapty?ym bir makettir bu. geçenlerde elime geçti :) hey gidi günler...

fyrça ile boyamaya göre oldukça ho? gözüküyor. kanattaki çöküntü hala görünüyor ama. elinizde dolgu macunu varsa bu çöküntüyü kapatmanyz, uça?yn daha güzel durmasny sa?lar. e?er dolgu macununuz yoksa o çöküntünün etrafyny maske bandyyla çevirip dikkatlice japon yapy?tyrycysy ile doldurabilirsiniz. daha sonra japon kuruyunca ince bir zymparayla hafifçe zymparalamayy unutmayyn ama...hadi kolay gelsin...
161...
IP
erendiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı erendiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/10/2009 Saat 17:13
mümkünse i?aretlermisiniz acaba o bölgeyi??
IP
z_g_h
Üye
Üye

Alıntı z_g_h Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/10/2009 Saat 17:50
Arkada? benim i?aretleyip gösterdi?im yeri söylüyor beyaz boyamy?syn orayy ve hala problemli orasy.
IP
sozgen70
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 133
Alıntı sozgen70 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/11/2009 Saat 10:00
Bu uçaktan elinde fazla olup ta satmak ya da takas etmek isteyen var my?
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/11/2009 Saat 02:43
Orjinalini yazan: sozgen70

Bu uçaktan elinde fazla olup ta satmak ya da takas etmek isteyen var my?

neden ki Pm artyk üretmiyor mu? bu kiti.Ye?ilköy Havacylyk Müzesine bakmy?myydynyz...
Rivet Making Academy
IP
sozgen70
Üye
Üye
Simge

Alıntı sozgen70 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/11/2009 Saat 16:23
Ben Ankara'dayym, Ankara'da hiç bir yerde bulamadym. Aslynda buldum da sonuncusunu ben aldym. Bir tane daha lazym :)
IP
erendiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı erendiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/11/2009 Saat 11:48
Sonuncusunu hobbytimedan ben aldym sanyyodum :) sormak lazym hobbytime'a belki depolarynda vardyr.
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/11/2009 Saat 23:38
ankara hava müzesinde belki vardyr. oraya da sorulabilir.
161...
IP
sozgen70
Üye
Üye
Simge

Alıntı sozgen70 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2009 Saat 13:16
Yok maalesef. Hobbytime ve Ankara Hava Müze'de kalmamy?.
IP
AtakanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı AtakanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/10/2010 Saat 11:25
Bende iki adet yapylmamy? var, hem kyzakly hem tekerlekli modelini yaparym diye almy?tym, ancak fiyatly olur tabi;)
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04