Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Me 109E-4 Trop (1/48, Tamiya) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: Me 109E-4 Trop (1/48, Tamiya)
    Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 17:52
Herkese Selamlar,

Bu da üçüncü uçak denemem, Tamiya'nyn 1/48 ölçekteki Bf 109 E-4/E-7 kiti. P-51D'yi bitirirken bunu da araya alyp yapayym dedim. Kit hakkynda söylenecek bir ?ey yok, pytyr pytyr yerine oturuyor, az parçaly ve güzel bir kit. Eminim sa?ynda solunda eksi?i yanly?y vardyr (Tamiya'dan beklenir), ancak henüz uçak konusunda ysyndy?ym için sallamadym.

Kiti hediye eden Ayhan Toplu'ya ve yapymynda gaz verip zorla ba?latan Murak Madak'a te?ekkür ederim.

Tamiya kiti iyi güzel de.... yine rahat duramadym, kokpiti biraz ?enlendireyim kanopiyi açyk yapayym diye Çek ellerinden Eduard Efendi'nin "Zoom" setini kullanayym dedim. Kendinden boyaly gelen bu seti yerine oturtmak bir gecemi ve ertesi günün sabahyndan biraz süre alsa da, genel olarak keyifliydi. Foto?rafta ziyaretine gitti?im Murat Madak'yn "Yapsana olm uça?y! Yap! Yap!" diye zorlamasyyla zoom seti toplarken görülüyorum. ?iddet ve baskyyla yapylan maket de ba?ka türlü oluyormu? :)

Zoom set de böyle bir ?ey. Kokpitte kutular da, harita koyma gözü de... ilginç ?eyler benim için.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 17:57
Bu arada Eduard Efendi bu seti "Biz boyadyk, siz u?ra?mayyn" diye satyyor (Pre-Painted) ama külliyen yalan. Kokpitin RLM 02 kodlu griye boyaly olmasy lazym, oysa Eduard Efendi'nin boyaly verdi?i parçalardaki renk epey açyk bir mavi... olsa olsa RLM 65 olur. Bu sebepten kendilerine hürmetimizi gösterir bir iki küfür sallyyoruz.

Akabinde parçalary boyaya hazyrlyyoruz.

Ve boyamaya ba?lyyoruz. Soldaki mavili parça "hazyr boyaly" olan, sa? tarafsa olmasy gereken renk. Kysaca Eduard Efendi biraz kazykperver!

"Yoruldum, yeter" gibi mazeretlere karny tok olan zalim ve kyyycy Murat Madak "Onlar kururken makete devam!" diyerek bana ini? takymydyr, pervanedir, pilotun pelu? ayysydyr... ?eklinde parçalary toplatyyor. Bir yandan da any ölümsüzle?tirmi?:

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:00
Kokpitimiz servise hazyr. Bu hazyr boyaly dalgasynyn en çok gösterge paneli i?ini sevdim. Yazyktyr ki pek görünmeyecek:

Bu da çyplak metal parçalaryn donatylmy? hali:

Bir de hazyr boyaly kemerler var. Ki setin gösterge paneliyle birlikte en paraya de?er kysmy da bu bence (foto?rafta kemerler de görünseymi?!):

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:04
Tüm bunlary bir araya getirip gövdeyi kapattym ve iznimi isteyip Bursa'dan Istanbul'a döndüm. Takvim 1 A?ustos 2009'u gösteriyordu...

Bundan sonra, ba?ymda kyyycy ve zalim bir müdür olmady?y için i?in aheste kysmy ba?lady. Öncelikle gövdeye kanatlar ve arka kanatlar birle?tirildi. Dikkat edilmesi gereken nokta, kanat köklerini gövdeyle birle?tirince peydah olan bu bo?luklar. Rivayete göre ba?ka kitlerde görülmemi?ler, benim ?ansym olsa gerek.

Kitin bir di?er güzel yany ise, ayry olarak verilen flaplar. Bunlary ayry ayry boyayyp en son yapy?tyrmaya karar verdim.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:09
Tüm parçalary boyaya hazyrlayyp, yakla?yk 1 hafta süresince tembel tembel kanopi maskeledikten sonra boyama ?enlikleri ba?lady.

Seçti?im profilin kuyru?unda beyaz bant oldu?u için, ilk olarak kabaca beyaza boyadym. Arada pervaneyi falan da halledivermi?im :)

Sonrasynda, bu beyaz banty maskeledim ve Gunze Sangyo'nun RLM boyalaryny göreve ça?yrdym. Ylk olarak gövde altynda ve gövde yanlarynda kullanylan RLM 65'i fyslattym. Renk olarak plastik rengine çok yakyn oldu?u için biraz kyl bir i?lem, neresi boyaly neresi de?il ayyrt etmek zor.

Sonra syra, RLM 71 kodlu koyu ye?ilin kanatlara ve gövde üstüne fyslatylmasyna geldi. Seçti?im profilde renk arasy geçi?ler sert oldu?u için her yeni boyada maskelemek icap etti. Genelde yumu?ak geçi?li kamuflaj seven biri olarak bu durum ?ahsymy epey üzüp yordu.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:13
Böylelikle zurnanyn zyrt dedi?i yere gelmi? bulunuyordum, RLM 70 renginin boyanmasy. Akly ba?ynda Luftwaffe uçaklarynda RLM 70 sadece pervane aba?y ve kanatlarda bulundu?undan pek sorun çykartmyyordu. Ancak benim seçti?im uçak, Do?u Cephesinden alelacele çöle sevkedilmi? JG 27'nin tekrar boyanmy? bir uça?yydy. Hangi yer ekibi boyamy?sa, uçak üzerinde RLM 70 ve RLM 02 kullanarak önce eski i?aretleri kapatmayy sonra da sürreal çaly?malara imza atmayy tercih etmi?ti. Eh, bana dü?en de yapabildi?im kadar benzetip yapmak!

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:17
Bu foto?raflary gören 109 meraklylary uça?y tanymy? olabilir, zira her 109 kitabynda mutlaka foto?rafy var. Evet, önde pilotlar pi?pirik oynarken arka planda görünen kaplan desenli siyah 3'ü yapmaktayym.

RLM 70'i atarken tabancayla aramyzda ?iddetli geçimsizlik ya?andy. Bereket bir aile dany?manyna gidip olay bo?anmaya dayanmadan sorunlarymyzy çözdük ve bir tur daha RLM 70 attyk.

Bunlar da, tüm bu boya i?inden sonra artan Tamiya bantlar. Her boya turunda bir bu kadaryny da ziyan ettim sanyrym. Tamiya bant tüketimim sebebiyle te?ekkür plaketi yollayacak diye bekliyorum... Bir ba?ka 1/48 uçak da olur!

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:23
Maskeleri söküp X-22 parlak verni?i çakynca bir ?eye benzedi gibi...

Cutting Edge'in dekallerini de çok be?endim. Yine sa?lam ve ince dekaller, üstelik bunlarda kaydyrma falan da yok. Yalnyz uygularken dikkat lazym, çünkü konturlu rakamlarda (mesela 3 rakamynda) ilk önce konturun rengi olan kyrmyzy bir üç yapy?tyryyorsunuz. Üstüne siyah 3 yapy?tyryyorsunuz. Kysaca vezir veya rezil etmek tamamen sizin elinizde!

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:25
Yni? takymlaryny takyp, kanopiyi kapattym. Flaplary falan da koyunca bu da bitti.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:26

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2009 Saat 18:28
Bunda gördü?üm eksiklerim:

- Antenin olmasy kesin lazym, ancak ben takamadym. Bir ara tekrar deneyece?im.

- Dalgynlykla sol kanat flap kysmynda maskemeleyi ters yapmy?ym :) (Ba?ka uçaktan almy?lar desek... eööö)

- Çöl uça?y diye tekerlere kum rengini abandym ama uça?yn kalanyyla biraz dengesiz oldu.

- Foto?raflara bakarak pervanedeki gümü? dökülmelerinde biraz abartyya kaçtym sanyrym.

- Burun üstündeki makinalylara is yapmaly my?

Kysaca bu da "olmamy?" bir model ama, her türlü görü? ve ele?tirinize açyk tabii ki :)

Düzenleyen Emroglan - 06/10/2009 Saat 18:30
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
heydrich
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 408
Alıntı heydrich Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2009 Saat 04:03
Guzel olmus Kardes...Biz Tankci'lar icin iyi istir:)
Sorularina gelince;bence...
-Anteni yaparsin bi ara
-Evet , baska Ucak'tan almis olabilirler , ne var
-Ilk defa Col'e inis yapmis olabilir...Ben gordum kalkarken temizdi...
-Pervaneler hos , ne kadar boya dokulecegi belli olmaz...
-Evet is yap , daha guzel durur...

Cin'den bu kadarini gorebiliyom...
Gusel olmus guzel...
vileda'dan isin kilici olurmu
IP
erhan köküöz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 251
Alıntı erhan köküöz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2009 Saat 09:33
Emre Bey merhaba,
Bu da çok güzel bir model oldu. Elinize sa?lyk. Ufak tefek kusurlar zaten kusurdan sayylmaz. Onlar nazar boncu?udur :)

Orjinalini yazan: Emroglan

Cutting Edge'in dekallerini de çok be?endim. Yine sa?lam ve ince dekaller, üstelik bunlarda kaydyrma falan da yok. Yalnyz uygularken dikkat lazym, çünkü konturlu rakamlarda (mesela 3 rakamynda) ilk önce konturun rengi olan kyrmyzy bir üç yapy?tyryyorsunuz. Üstüne siyah 3 yapy?tyryyorsunuz. Kysaca vezir veya rezil etmek tamamen sizin elinizde!

Üst üste iki yslak çykartma uygularken birinci çykartmadan sonra ikinciyi uygulamadan önce tekrar vernik atyyormusunuz? Bu i?lemi biraz daha ayryntyly anlatyrmysynyz?
Esen kalyn.

IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2009 Saat 10:56
Ümit sa?ol. Çin'e selamlarymyzy ilet, yolun Hong Kong'a dü?erse söyle baklava gönderelim Dragon'un ve Trumpeter'yn üreticilerine :)

Erhan Bey, e?er iki kat üstüste çykartma uygulayacaksam (ki bu çykartma setindeki swastika ve 3 rakamy böyleydi)vernik uygulamyyorum. Zira vernik uygularsanyz hem kalyn olabilir hem de ister istemez bu kadar birle?ik durmazlar gibi. Benim yapty?ym, ilk olarak ilk çykartmalary uygulamak. Ardyndan en az 2-3 saat microsol-microset'in uçmasyny ve çykartmanyn kyry?ykly?ynyn geçmesini beklemek. Bundan sonra da dikkatlice ikinci çykartmayy ilkinin üzerine yerle?tirmek.

Böyle yaparsanyz, ilk çykartmanyn hafif mat yüzeyi ikinci çykartmayy daha iyi tutacaktyr ve ikisi finalde birbirine iyice kaynayacaktyr. Tek püf noktasy sabyr. E?er ilk çykartma kuruyup yerine oturmaya ba?lamadan acele ederseniz yyrtabilirsiniz.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2009 Saat 13:23
Hah ?öyleeeee. Efendi uçaklar yapynyz Emre bey karde?im. Elinize sa?lyk.
Consume Ergo Sum
IP
erhan köküöz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 251
Alıntı erhan köküöz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2009 Saat 14:08
Te?ekkürler :)
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2009 Saat 00:10
Sol flap sorununu saymazsak nefis olmu?.. Düzeltebilirsin bence.. Bi dahaki makete deme sakyn..
Kaank
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2009 Saat 19:50
Lastikleri hangi renklerle kirlettiniz acaba ?
Rivet Making Academy
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma