![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
Jolly Roger
Üye
Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() Konu: Messerschmitt P.1111Gönderim Zamanı: 21/08/2009 Saat 12:23 |
|
PM firmasynyn en güzide kitlerinden biri.1/72 ölçek. Bir miktar tadilat istese de hava alyklarynyn kokpit ile olan duvaryny yapty?ynyz zaman çok ?eker bir kit oluveriyor. Çizim masasyndan ileri gitmedi?i için fazla bir detay bilinmeyen(zira tasarlanmy? bir detayy yok:}) hayal gücünüzü gydyklayabilen bir uçak.
Aleronlar ve dikey dümeni kesip hafifçe kyvyrdym, kokpit içi duvarlary kapatyphava aly?y duvarlaryny doldurdum, kanat kökünde olmasy planlanan toplaryn çyky?laryny ve di?erleriyle beraber gayet üstünkörü olarakovan tahliyelerini açtym. Göbe?e bir gondola taktym(Fw.190'dan), bir iki anten veini?takymy pistonlaryny uydurduktan sonra verdim boyayy gönülden:] Pitot, radyo anteni ve DF loop henüz eklenmeyi beklemekte. Boyada biraz i? var, ardyndan hafif boya dökülmeleri de eklersem i?i bitebilir. ?imdilik ?u halde:
Saygylaaaar. |
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
Griffon
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/08/2009 Saat 14:20 |
|
Merhaba,
Almanlaryn bu "deneysel" uçaklary hep ilgimi çekmi?tir.. Sanyrym bu modellerde referans resim / kaynak bulunmamasy ve detaylaryn pek bilinmemesi (büyük ihtimalle ço?u detay dedi?iniz gibi tasarlanmamy?tyr bile) modelin yapylmasynda zorluk çykartyyor. Ykinci Dünya Sava?y uçaklary konusunda çok yüzeysel bilgi sahibiyim, o yüzden pek "kesin" bir yorum yapamayaca?ym, ama sanki bana ye?il renk biraz fazla "parlak" gibi geldi. Genelde daha "soluk / pastel" ye?iller görüyorum modellerde. Alman uçaklary genelde "benekli" (ki ady mottle myydy bunlaryn?) oluyorlar, ilk gördü?ümde garip gelmi?ti - sanki daha kolay farkedilebilir gibi.. Bir de, kanat hücüm kenarynda bulunan gri "noktalar" bana biraz farkly geldi. Alt kysymdaki eskitmeler bence çok güzel görünüyor. Bir tek ini? takymlary açyldy?ynda altyndan görünen "kare" desen bana biraz garip geldi; ama dedi?im gibi kesinlikle uzman de?ilim, sadece neden öyle yaptyklaryny anlayamadym (mukavemeti arttyrmak için ise ilginç bir yöntem..). Aileronlary ve dikey dümeni biraz "kyvyrmanyz" bence çok güzel durmu?, ileride yapaca?ym bir modelde denemek isterim. Bir an "aileronlar yukary kaldyrylmy? olsa kalkacak bir uçak için daha iyi olmaz myydy" diye dü?ündüm de sonra aklyma taxi (askeri havacylykta da ayny terim mi bilmiyorum) yapmakta olan bir uça?yn yerle temasynyn kesilmemesi için lövyeyi biraz ileri itebilece?i geldi, bu yüzden mantykly sizin yapty?ynyz ?ekil. Kokpit etrafyny kare ?ekilde saran kahverengi perçin syrasy (sanyrym) biraz gözüme batty diyebilirim. Yorumlary bilgim ve be?enim dahilinde yapmaya çaly?tym, umarym bilgi eksikli?ine dayaly bir yanly? yapmamy?ymdyr. Bu ilk model yorumum, umarym mantykly olmu?tur. Ama genel olarak modelin göze güzel ve estetik geldi?i bir gerçek.. Bitmi? halini görmeyi çok isterim. Elinize sa?lyk, kolay gelsin. |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/08/2009 Saat 14:58 |
|
Eline sa?lyk Yalym. Bence tipi epey bir "bilim-kurgu/fantazi", Alman yapaca?yna ba?ka bir ?ey bile yapardyn :)
Kit içe mi dy?a my detay? Üstten çekti?in foto?rafta sa? kanatta detay çizgileri belirginken sol taraf "Ellerim bombo?, yüre?imde bir syzy" söylüyor. Gerçi foto?raftan da olabilir. Onur Bey, "kokpitin etrafyndaki kahverengi perçin syrasy" dedi?iniz, aslynda "buralarda hassas bölgeler var, nerede tepindi?ine dikkat et ey bakym personeli" mesajy içeren kyrmyzy kesikli çizgi sanyrym :) |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
Griffon
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/08/2009 Saat 15:38 |
|
Oops.. Do?ru söylüyorsunuz. Birkaç konuda/modelde daha görmü?tüm bu "buraya basmayyn" çizgisini ama aklymdan kaçmy?, pardon. Bilgi eksikli?ine dayaly yanly? i?te.
Sol kanatta detay çizgilerinin belirgin olmamasy gerçekten ilginç, foto?rafyn açysyndan ve y?yktan olabilir. Pre-shading belirgin buna kar?ylyk. Yalym Bey açmy? oldu?um konuda bana oldukça yardymcy olmu?tu, ben de en azyndan elimden geldi?imce bir?eyler yazmak istedim.. Umarym ba?ka hatalar yapmamy?ymdyr. :) |
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 21/08/2009 Saat 16:50 |
|
Model içe detay, foto?raf makinesinin kötü olmasyndan algylamamy?, gördü?ünüz de arka yüzeydeki y?yk yansymasy. Kanat altyndaki detaylaryn bir kysmyny ben uydurdum/açtym.
"Basmasana lan!" dekalleri ve tanytma numarasy yine PM'in Lippisch P.13A kitinden ancak pek sorun çykardylar, ne yapsam silvering yapmakta israr ediyorlar. Sanyrym aralaryna fyrça ile dokunaca?ym. Kitten çykan kanat üzeri haçlaryny uygularken telefat verip üzerine Tamiya Pz.II kitinden haç a?yrarak durumu toparladym. Tabii tankyn sahibinin durumdan henüz haberi yok eheheh. Aklynyzda bulunsun herhangi bir solüsyon'a ihtiyaç duymadan sorunsuz uygulanan bir dekalmi? bahsettiklerim. Uçakta preshadeing yok, nedense ysynamadym, post olarak üzerinde toz pastel ve az miktar pistole i?i var. |
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22/08/2009 Saat 10:29 |
|
Esasen bunlary daha öne basmam gerekiyordu anak foto?raf makinesinden aktaramady?ym için alamamy?tym. Yapym a?amalary:
Yni? takymy yualarynda biras Arkut'luk yapayym dedim:P
|
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
arko
Üye
Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() Gönderim Zamanı: 24/08/2009 Saat 12:59 |
|
Yalym,
Ellerine sa?lyk. Güzel bir çaly?ma olmu?. Bir ?ey sormak istiuyordum izninle. Kanadyn hücum kenaryndaki dalgalanmalar için RLM76' yy en son mu uygulamy?tyn? ?imdiden te?ekkürler. |
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 24/08/2009 Saat 15:33 |
|
Evet, alt taraflarynda desen tutmuyor, oraya tekrar bir dokunmam lazym. Yeterince inceltemedim ya da pistoleyi yeterli hassasiyette kullanamady?ym için de üstte biraz oversray oldu. Bakalym nasyl doplayacaz.
|
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
gokce
Üye
Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() Gönderim Zamanı: 24/08/2009 Saat 21:33 |
|
Ellerinize sa?lyk Jolly Bey , ?u uçaklaryn kyçyndan ya da burnundan soktu?unuz alet edavatlary nasyl seçiyorsunuz ,ikincisi nasyl sabitleyebiliyorsunuz...
|
|
|
Rivet Making Academy
|
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 25/08/2009 Saat 07:24 |
|
???
|
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
gokce
Üye
Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() Gönderim Zamanı: 25/08/2009 Saat 07:33 |
|
Hymmm , biraz anlamsyz olmu? sanyrym kusura bakmayyn.4-5- ve 6. fotolarda uça?a el deydirmemek için kullanydy?ynyz aparat törpü sanyrym fakat uça?a zarar vermiyor mu?
|
|
|
Rivet Making Academy
|
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 25/08/2009 Saat 12:09 |
|
Ha evet daire kesitli e?e. PM'e mi? Yoo , plasti?i çok sa?lamdyr, egzoz ortasyndaki parçayy yapy?tyrmadan olan deli?e sokup çevirerek biraz kanyrttym, gayet sa?lam tuttu. Uçak birkaç kere de dü?tü. Kyrylan bir yeri yok. O denli yani:} Dragon ya da Revell'de denerseniz ne olur bilemem.
|
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Gönderim Zamanı: 26/08/2009 Saat 18:42 |
|
Bu uçaklardan o kadar çok var ki, görünce insan ?a?yryyor. Belki bazylaryny hayal etmek bile imkansyz ama bazylary gerçekten inanylmaz. Hatta bir örnek vereyim, ABD'in Osprey'inin daha önce Almanlar tarafyndan proje edildi?ini biliyor muydunuz? Di?erlerinin ço?u ise zaten biliniyor, ABD'in uzay macerasynyn %60'y Alman icady.
Düzenleyen lterlemez - 26/08/2009 Saat 18:43 |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/08/2009 Saat 12:42 |
|
Almanlar'yn "helikopter" deneyleri pek yaygyndy fakat tilt rotor deneyi yaptyklaryny duymamy?tym. ?a?yrmam, uçandaire deneyleri var sonuçta.
|
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Gönderim Zamanı: 29/08/2009 Saat 13:44 |
|
Bu tip uçu? denemesi yaptyklaryny okumu?tum ama nerde okudu?umu hatyrlamyyorum. Bu tip web linkleri yedeklemek adetimdir ama o kadar çok yerde o kadar çok varki, kimbilir nerelerde.
|
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
sozgen70
Üye
Kayıt Tarihi: 22/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() Gönderim Zamanı: 30/08/2009 Saat 11:19 |
|
PM'den söz açylmy?ken, bir ara Valiant filan çykaracaklardy, ne oldu?unu bilen var my?
|
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 01/12/2009 Saat 16:09 |
|
Hmmm, sanyrym yok. Neyse ben bari bitmi? halini basayym bunun.
Bu da tamam...syradaki? |
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
nezih
Üye
Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() Gönderim Zamanı: 01/12/2009 Saat 17:39 |
|
Hava girislerini sallamisin ama olmus bu kamo zuper eline saglik... sirada ne var...
|
|
|
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|