![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
invocat
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12/06/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12/08/2009 Saat 18:56 |
Sevgili modelsitesi.com forumu, Yakla?yk 7 senedir severek izlemekteyim sizleri, arada bir kendi çapymda da bazy modeller yapmaktayym, gizli gizli.Böyle bir forumun, böyle güzide modelcilerin varly?y benim için büyük bir sevinç ve ilham kayna?y gerçekten,bu zamana kadar çok ?eyler ö?rendim, hemen hemen hiç bir katky yapmadan.Bazy bazy resim upload etmekten ba?ka yapabilece?im bir katky da yok gibi adeta ama ö?renmenin sonunun olmayy?y sykynty yaratyyor benim açymdan.Bu sebeple sizlere ?u anda yapmakta oldu?um Italeri 1/72 Ag**** A-129 Mang****'yy sorularymla beraber sunarym: Boyasy bitmi?, vernik yüzü görmemi?tir henüz kendisi. ![]() ![]() ![]() Revell starter kit sahibi oldum geçen günlerde, bu sebeple a-129 benim ilk airbrush denemem. Sorularymsa ?öyle, 1-Hava tüpü ve revell starter kit airbrush odada kullanylamaz bir?ey gibi, inanylmaz koku yapyyor.Fakat dy?aryda yaparsam boyayy, engellenemez bir ?ekilde toz ve garip varlyklar yapy?yyor, ne kadar dikkat etsemde.Acaba nasyl engelleyebilirim bunu?Bir çe?it kutunun içinde filan my yapmalyyym boyayy? 2-Ara?tyrmalaryma göre TOW launcher lary onlar, kanatçyklara en dy?tan taktyklarym.Yamuluyorsam düzeltin lütfen, bilemedim ama onlary nasyl boyayym,böyle mi byrakayym, içinde de TOW füzesi var sanki lançerin? 3-Tamiya putty sahibiyim, kendisini hiç sevmiyorum.Nasyl syvyla?tyryyorsunuz, sentetik tinerle ba?aramadym, yapy?tyryyla kary?tyryn diyenler vardy sanyrym ama nasyl yapaca?ym,yapy?tyrycy farkeder mi? Tüpten çykar çykmaz sertle?iyor gibi çünkü.Yoksa böyle bir uygulama yok mu ki? 4-Clearfix denilen ?ey camymsy parçalardaki(kanopi vs) ta?my? boyalary temizlemek için kullanylabilir mi? 5-Wash yaparken hani e?er bir uçaksa elimizdeki,uçu? yönüne do?ru silerek güzelle?tiriyoruz, peki ya helikopterler?A?a?yya do?ru mu yapylyr?Hiç yapmadymda ben.Çok yanly? bir?ey yapmak üzereysem de lütfen uyaryn beni. Aklyma gelenler bu kadar.Mast'yn üstündeki ?apka henüz yapy?tyrmady?ym için e?ri, kokpit camyny bir türlü düzgün yapy?tyramadym o yüzden kötü, detay boyamakta ba?arysyzym o yüzden lastikler ve flir boyasy pek olmady.Çok yerde de "tesviye olmamy? ya" dedirten seviye farklary ve bo?luklar mevcut, puti nefretim sebep oluyor bunlara da sanyrym. Her türlü ele?trinize açyktyr efendim, hazyr verniksizken düzeltebildi?im kadar düzeltirim en azyndan olabilecek yerleri.Nitekim ilk airbrush denemem, belki o konuda da tavsiyeler verirsiniz. Son olarak, bir kocaman te?ekkürü de borç bilirim, bu güne kadar çok ?ey ö?rendim sevgili foruma katkyda bulunan herkesten. Sa?olunuz. Saygylarymla. Düzenleyen invocat - 12/08/2009 Saat 18:59 |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle merhabalar,
Cevaplary numara syrasyyla vereyim: 1. Koku yapmamasy için akrilik boyalary tercih edin. E?er bu hobiye devam edecekseniz içinde boya yapaca?ynyz bir havalandyrma tertibaty tavsiyedir. Kysa vadede uçu?an boyayy engellemek için büyükçe bir kutu veya koliyi alyp istedi?iniz bölümleri keserek içinde çaly?ylacak bir alan yaratabilirsiniz. 2. Konuya hakim de?ilim, aynen geçiyorum. 3. Tamiya putty sentetikten ziyade selülozik tinerle veya Tamiya'nyn ye?il kapakly "süper ince" yapy?tyrycysyyla inceltilebilir. Bu tüplerin içindeki katy macun ve incelticisi ayry?abiliyor. Kullanmadan önce tüpü iyi bir myncyklayyn ki tekrar kary?synlar. E?er hala kyvamy fazla koyuysa belirttiklerimle inceltmeyi deneyebilirsiniz. 4. Clearfix sadece cam yapy?tyrmaya yarar. Ta?my? boya temizleyemez. 5. Yykama konusu bir deryadyr. Ben mesela gövde geneline uygulamam. Ama uygulayacaksanyz mantyken bu tarz bir araçta da uçu? yönü, yani burundan kuyru?a mantykly olur. Öte yandan bütün araca ya?lyboya uygulamak yerine biraz daha kyvamly ya?lyboyayy ince bir fyrçayla dokunarak detaylara veya perçin gibi çykyntylaryn etrafyna doldurabilirsiniz. Diye dü?ünüyorum ben. Elinize sa?lyk gayet güzel görünüyor. Tamiya macundan korkmayyn o sizden korksun, bir sonraki maketiniz de çok daha güzel olabilir. Bu arada geni? bo?luklary kapatmak için çerçeveden artan plasti?i anten yapar gibi çakmakla yakyp çekip uzatyp içeri tyky?tyrmak da i?e yarayabilir. Yyi havalanan bir yerde dumanyny solumadan deneyin derim. Plastik iyice yumu?ayana kadar ysytyn çakmakla, sonra da iki taraftan tutup çekin. Ne kadar hyzly çekerseniz o kadar ince olur. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
invocat
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12/06/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Emroglan bey, Cevabynyz ve tavsiyeleriniz için te?ekkürler.Putty'yi myncyklamak iyi oldu gibi, gerçi tüpü patlattym sonunda bir kaç yerinden, biraz iyiyim adeta, putilere ölüm! Birde pre-shading konusunda bir ?ey dany?mak istiyorum.Panel birle?me yerleri siyaha boyandyktan sonra her bir panel ayry ayry boyanyyor sanyrym.Ben Revell starter airbrush ile pre-shading yapabilir miyim ki?Oldu da panel birle?me yerlerini güzelce ve incece siyaha boyadym, panelleri ayry ayry boyamak yerine bütün gövdeyi airbrushymla fysyrt diye boyasam, bo?una my u?ra?my? olurum?Malumunuz, ancak bir sprey kutusu gibi püskürtebiliyorum boyayy Revell starter airbrushy ile. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Pre-shading'in bütün esprisi, üzerine ataca?ynyz ince boyadan alttaki rengin görünmesidir. E?er fssst diye kalyn boyayy dayayacaksanyz pre-shadingin hiçbir esprisi kalmaz. Bildi?im kadaryyla Revell'in o boya tabancasy geni? alana "hör?t" diye boya atmak için yapylmy?, ince çizgiler ne kadar çekebilece?i de ?üpheli. Bence ?imdilik pre-shading gibi olaylara girmeyin...
Starter boya tabancanyzy da ilerde ba?kasyny alsanyz da saklayyn, vernik veya astar atmak gibi kaba i?lerde çok i?inize yarayabilir. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
mevzun06
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10/07/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
E?er pre-shading yapylmy? modele kalyn boya atylyrsa gerçekten de anlamy kalmyyor. Siyahda olsa alttan gözükmüyor.
|
|
![]() |
|
sozgen70
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Pre-shading'in bütün esprisi, üzerine ataca?ynyz ince boyadan alttaki rengin görünmesidir. E?er fssst diye kalyn boyayy dayayacaksanyz pre-shadingin hiçbir esprisi kalmaz. Bildi?im kadaryyla Revell'in o boya tabancasy geni? alana "hör?t" diye boya atmak için yapylmy?, ince çizgiler ne kadar çekebilece?i de ?üpheli. Bence ?imdilik pre-shading gibi olaylara girmeyin... Starter boya tabancanyzy da ilerde ba?kasyny alsanyz da saklayyn, vernik veya astar atmak gibi kaba i?lerde çok i?inize yarayabilir. Aynen katylyyorum. Hele single actiondan double action'a geçerken aly?ma sürecinin atlatylmasy sürecinde her zaman yardyma ko?uyor. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |