Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: A-1H Skyraider Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Konu: A-1H Skyraider
    Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 15:33
"Aman Allah'ym ne yaptym ben?" sorusu ile ortasyna kadar gelip"Haa ben neden büyük sevmiyordum hatyrladym" diye alelacele, toplamda 2 günde(i? saati olarak, reel zamanda 1 hafta) yalap?ap bitirdi?im eki Monogram yeni Revell 1/48 A-1H Skyraider modeli...buyrunuz:

Önce ?öyle bir toparladym. Sa?ynda sounca ya?lanmaktan kaynaklanan abik gubidik oturma sorunlary olmasyna ra?men eski cici Monogram detayy ve i?çili?inde.

Egzoz veilah namlularynyn uçlaryny bir deliverdim. Esasen kalyp AD-4 oldu?u için eski model alev gizleyenli top namlulary vardy ama hiç kesesim gelmedi.

Ardyndan bir kymyny tamamiyle bir kysmyny ise panel aralaryn olmak üzere siyaha boyadym. Preshade yapacam ya aklym syra:}
Consume Ergo Sum
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 15:38

Siyah boyany hakkyyla kurumasynyn ardyndan birkaç düzeltmeyi yapyp esas renge giri?tim.Yakla?yk olaak preshade gibi bir uygulama ama biraz daha ince i? istiyor. Do?ru mudur? Yddia edemem ama ben bunu seçtim, e?lendim, tavsiye ederim. Denemesi bedava:]

Griye boyamayy bitirip alt tarafyna da astar olsun diye genel bir gri attym. Malumunuz beyaz boya pek iyi tutan bir meretde?il:}Esasen buraya da panel aralaryna öcellikle olmak üzere siyah atmy?tym ama nedense fto?rafyny çekme basiretini göstermemi?im. Olsun.
Consume Ergo Sum
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 15:43

Ardyndan beyazlara giri?tim. Bir kysmyny serbest el denedim fakat baktym kontrol etmek benim kabiliyetimi a?yyor, kumanda yüzeylerine maske çekip devam ettim.

Panellerin bir kysmyna tekrar boyanmy? gibi görünsün diye çok ince beyaz ile açykça bir gri havasy vermek için biraz u?ra?tym. Oldu mu bilmiyorum:}

Modelin orjinaline ek olarak ufak bir "Nose Art" eklemeye karar verdim, zira zaten bu çocukta gerçekçili?i çok da hedeflemedim. Bunungelece?i yere bir miktar beyaz attym.
Consume Ergo Sum
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 15:51

Ardyndan dekallere giri?tim. Bir kysmy yapy?mamak konusunda inat etti. Silvering sevdasy ile yanyp tutua dekalba?laryny Mikrosol, Decalfix ve Future'yn demir yumru?u ile ikna ettim. Olmadylar, daha fazla malzeme kullandym:} Sonunda ate?kes imzalady.

Bu arada cowling kyryldy, tekrar yerle?tirdim.
Koyu kahverengi ve üzerine bir miktar siyahla egzoz çyky?laryna bir miktar pislik yaptym. Gerçi biraz saçma oldu. Zira alet a?zyna kadar cephane dolu ve üzerinde egzoz izi var. ilotlaryn kendi sözleri "Asla dolu dönmezdik. Havada cephanemiz varsa yeni hedef sorardyk komutaya" ?eklinde(bunun Yngilizcesi tabii). Uçu?tan önce de temizlkleri yapyldy?y için o izler ?u konumda çok muhtemel de?il. Neyse hadi günün ikinci sortisine giti?, yo?u bir gün diyeyim siz de bana inanmy? gibi yapyn:}
Consume Ergo Sum
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 15:54

Benzer bir i?lemi motorun alty ve tekerlek yuvalaryna da yaptym.

Pervane, tekerlek, kanopi yvyryny zyvyrny taktym ve "Bitti" dedim. Yalan tabii anten'i yok daha:] Ama açykçasy ?imdilik daha fazla u?ra?maya niyetim olmady?y için bu i?lemi pervane uç i?aretleri ile birlikte sonraya byraktym. Dedi?im gibi iddialy oalrak yapty?ym bir model de?il. Sadece kysa zamanda bitewr mi diye baktym. Olabiliyormu?:}

Saygylar...
Consume Ergo Sum
IP
heydrich
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 408
Alıntı heydrich Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 19:23
Ahanda oluyor ,,,,,i??????????te budur.Kurtul artyk karynclardan...
vileda'dan isin kilici olurmu
IP
Artt
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 634
Alıntı Artt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 04:50
Kanatlaryn altyndaki siyah ?eyler bomba mydyr?
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 14:34
Çok güzel olmu? özellikle eskitmeye bayyldym. Alta siyah astar atmanyn nedeni nedir? beyaz zemin boyada sorun mu çykartyyor?
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 14:49
Decaller zorlamy? ama güzel olmu?. Daha yakyndan bir foto?raf var my? Noseart'y yakyndan görelim.
Koray Fenman
IP
Nahit
Üye
Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı Nahit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 16:11
Jolly bey arka plandaki f-4 a?yr bir ameliyat geçirmi?;-) galiba ayryca 84g yide yakyndan görmek isterim.
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 22:31
Eneee hagaden siyah ve burnu beceriksizce saryya boyanmy? gibi duruyor. Kusura bakmayyn parlaklyk ayary normalden oldukça farkly bir makinede i?lerini yapyp basty?ym için böyle bir ejayip olmu?lar(kahrolsun laptoplar!!!!). O siyah ?eyler Fuse Extender'ly Mk.82(81 de olabilir, bu ölçekte ayyrt etmekte zorlanyyorum) bombalar. Burundan yukarysyndaki lambadan kanat gölgesinin dy?ynda kaldy?y için öyle abuk duruyor. Üstünde lamba solda ise do?makta olan güne? vardy son foto?raflarda. Dy?taki iki pilondakiler ise LAU bilmemkaç 7x 2.75 inçlik roket lançerleri. Burunlary aerodinamik vidividiler sebebiyle radomumtrak kapaklarla örtülü. Detayyny bilen varsa beri gelsin, ben bu kadaryny biliyorum.
Siyahy atyp üzerine renk çaly?mak siyah fona açyk renk boya ile çizim yapty?ymgünlerden kalma bir aly?kanlyk. Aslynda sürekli kullandy?ym bir?ey de?il ama rahat ediyorum. Koyudan ba?layarak renklendirme biraz ters bir?eydir genelde ama dedi?im gibi ben böyle rahat ediyorum. Do?ru bir?ey oldu?unu savunmam, tavsiye de etmem. Denemesi bedava:} Açykçasy bana preshade'den daha kolay geliyor ve gözüme daha gerçekçi görünüyor. Yine tekrar ediyorum benim gözüme. Herkes ayny fikirde olmak durumunda de?ül:}
Dekaller anamy a?latty desem yeridir. Ki hala sorunlular. Belki bir gün u?ra?yrym...Önümüzdeki maçlara bakyyoruz:}
F-4 pek de a?yr bir amelyat geçirmiyor. Sadece Arkut'un F-4F'inde yapty?y tashihleri biraz taklit ettim, üzerinde görülen renkler de genel olarak pistolede o anda olan boya ile tesviyeyi düzgün yapmy? myyym onu anlamak için. Bir tek motor ayrym çizgisi(oldu?unu sandy?ym syrttaki kyrmyzy çizgi) için üstteki kyrmyzy boya boyama amaçly. Ona da bilahare bir ba?lyk açyveririm i?i bitince...Sanyrym 2025 filan olur bunu yapty?ym zaman. F-84'e hiç girmesek? Rezil-i rüsvan oldu. Hobby Boss kendisi. Bu arada o çocuklaryn orda durdu?unu farketmemi?im bile, siz söyleyince "Yahu bu adam masamyn üstündekileri nerden görüyor???" diye bir an dü?ündüm:]
Sonuç olarak te?ekkürler efenim.
Ha pardon Noseart. Fyrsat bulunca foto?raflarym:]
Consume Ergo Sum
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/03/2009 Saat 00:25
Ho? bir model olmu?, elinize sa?lyk.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/03/2009 Saat 09:18
Güzel foto?raflaryyla A-1'e yeniden istek yapyyoruz. Colicim nereye koyacan sen bu dana gibi kiti :)
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/03/2009 Saat 14:47
Bir bilsem? Hala foto?rafta gördü?ünüz çizim masasynyn üzerinde duruyor. Ben daha F-4'leri nereye sy?dyracam diye dü?ünürken bir de bu çykty. Bir de Do24 var yer bekleyen...
Consume Ergo Sum
IP
Nahit
Üye
Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı Nahit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/03/2009 Saat 14:59
2025 ne kaldyki ?urda bekleriz :-]. Bu arada A-1 gerçekten güzel olmu?.
IP
nezih
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/03/2009 Saat 18:23
48 olcek ve Yalim...tovbe tovbe... olmus olmus ama... daha detay resim isterik...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/03/2009 Saat 18:34
Te?ekkürler. Ysteme Nezihci?im. Detaya girdik mi rezaleti çykyyor:}
Consume Ergo Sum
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder