![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
Kayıt Tarihi: 23/04/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 435 |
![]() Konu: F-86E YARASALARGönderim Zamanı: 01/03/2009 Saat 12:28 |
|
Üretici Firma: Academy
Seri No: 1681 Ölçek: 1/72 Malzeme: Plastik Enjeksiyon Model: F-86E Sabre (YARASALAR AKROTYMY) Merhaba arkada?lar, Ankara Hava Kuvvetleri Müze Komutanly?ynyn düzenlemi? oldu?u 3. Plastik Model Uçak Yary?masynda, 1/72 Türk Uçakalary kategorisinde ikincilik alan bu çaly?mamy sizlerlede payla?mak istedim. YARASALAR ça?ry adyny ta?yyan bu akrotim 1964-1966 yyllary arasynda, Merzifon 5nci Ana Jet Üs Komutanly?y'nda kurulmu?tur. Uçak tipi F-86E Sabre olan bu uçaklar, 2 yyl süreyle faaliyet göstermi? olup, 5'li, 9'lu ve 12'li akrobasi gösterileri yapmy?tyr. YARASALAR ayny zamanda, Türk Hava Kuvvetlerinin 4. Akrotimidir.
|
|
|
Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
|
|
|
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
Kayıt Tarihi: 23/04/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 435 |
![]() Gönderim Zamanı: 01/03/2009 Saat 12:28 |
|
|
|
Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
|
|
|
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 01/03/2009 Saat 12:29 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 01/03/2009 Saat 12:30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nahit
Üye
Kayıt Tarihi: 14/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() Gönderim Zamanı: 01/03/2009 Saat 13:29 |
|
Jüri üyelerinin Türk F-86 lary hakkyndaki bilgilerini merak ettim.
|
|
|
|
|
sniper
Üye
Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
![]() Gönderim Zamanı: 01/03/2009 Saat 19:19 |
|
Elinize sa?lyk Metin bey, çok ?ahane gözükmekte.
Oldum olaly çyplak metal görünümlü ilk nesil jet uçaklar çok ho?uma gitmekte. Ayny kitten bende iki adet var birini bu ?ekilde di?erini ise (Academy kalyp olan Hobbycraft) kitten çykan THKv decallerini kullanarak yapmayy dü?ünüyordum. Yalnyz merak etti?im nokta bizdeki F-86E lerde slat yok diye biliyorum. Bunu açykly?a kavu?turabilirmiyiz. Düzenleyen sniper - 01/03/2009 Saat 19:19 |
|
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
|
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 02:09 |
|
Nahit bey, ne yazyk ki uçak bilgim kysytly, elimden geldi?ince düzgün yapmaya çaly?tym. O da bu kadar oldu, kusuruma bakmayyn artyk (figürcüden uçakçy bu kadar olur).
Murat bey öncelikle te?ekkür ediyorum. Ben slatlar var diye biliyorum (ancak yinede kysytly bilgimle sizi yanyltmy? olmayym). Eminim bu konuyu bilen bir arkada? bilgi verecektir. SAYGILAR |
|
|
|
|
|
|
|
Nahit
Üye
Kayıt Tarihi: 14/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 11:30 |
|
Bize gelen F-86 lar F-86E(M) diye geçer. Canadair yapymydyr. Slatsyz ana kanatlary vardyr. V ?ekilli öncam ayyrycy özelli?idir.
|
|
|
|
|
oserinkaya
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 13/02/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 14:24 |
|
Modeli yakyndan da gördü?üm için üzerinde ne kadar emek oldu?unu iyi biliyorum.
Ellerinize, emeklerinize sa?lyk. Sevgi ve saygylarymla. |
|
|
Oktay SERYNKAYA
ANKARA |
|
|
|
|
tozbek
Üye
Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 17:42 |
|
Kyrmyzy ve beyaz renk gibi maskelemesi ve boyamasy çok zor kuyruk ve burunu bence gayet temiz kotarmy?synyz. Ellerinize sa?lyk...
Tolga |
|
|
|
|
sozgen70
Üye
Kayıt Tarihi: 22/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 17:49 |
|
Orjinalini yazan: Nahit
Bize gelen F-86 lar F-86E(M) diye geçer. Canadair yapymydyr. Slatsyz ana kanatlary vardyr. V ?ekilli öncam ayyrycy özelli?idir. Internette Academy'nin F-86E modelinin aslynda F-86F-30'ya yakyn bir ?eyi temsil etti?i söyleniyor. Ayryca kutudan çykan kanatlaryn Sabre Mk.6'da kullanylan 6-3 denilen tipte kanatlar ifade ediliyor. Bizdeki F-86'lar ise Sabre Mk.2 yani kabaca F-86E tipinde. Kesin olan bir ?ey var, Sabre Mk.2'lerin kanatlary slatsyz. |
|
|
|
|
Burak Özdil
Üye
Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 18:08 |
|
Metalik gri hiç beceremedi?im bir boyama ?eklidir. Uçaklardan da pek anlamam ama çok güzel görünüyor. Elinize sa?lyk
|
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
|
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 20:14 |
|
Hem de?erli bilgileriniz için, hemde yorumlarynyz için hepinize te?ekkür ederim.
SAYGILAR |
|
|
|
|
|
|
|
KursadA
Üye
Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() Gönderim Zamanı: 02/03/2009 Saat 21:04 |
|
Kesin olan ucaklarin hepsinin V-seklinde on cama, ve slatsiz , "6-3" diye tanimlanan tipte kanatlara sahip olduklari. Düzenleyen KursadA - 03/03/2009 Saat 04:31 |
|
|
|
|
sniper
Üye
Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 11:59 |
|
Bir uça?yn daha kesin ve do?ru bilgilerine ula?my? durumdayyz o halde :), bilgileri veren dostlara te?ekkürler. Forumlaryn gerçek amaçlary da zaten bu de?il mi?
Modeli yaparak görsel olarak bizlere bu güzelli?i ya?atan Metin beye de çok te?ekkürler. Düzenleyen sniper - 03/03/2009 Saat 12:01 |
|
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
|
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 13:32 |
|
Ben te?ekkür ederim. Yanly?yyla, do?rusuyla yapty?ym modelleri sizlerle payla?mayy seviyorum. Herkese iyi çaly?malr dilerim.
SAYGILAR Düzenleyen Metin TÜRKO?LU - 03/03/2009 Saat 13:34 |
|
|
|
|
|
|
|
sozgen70
Üye
Kayıt Tarihi: 22/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 17:21 |
|
Burundaki baklava desenini nasyl bir yöntem izleyerek yaptynyz acaba?
|
|
|
|
|
Metin TÜRKO?LU
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 03/03/2009 Saat 19:07 |
|
Ne siz sorun, nede ben söyleyeyim.
?aka bir yana, açykçasy oldukça zahmetli bir i?lemdi. Bu deseni buruna uygulayabilmek için yakla?yk 9 saatimi harcadym. Uça?yn bütünü de?il ama bu kysmy canyma okudu diyebilirim. Burun her açydan, ön kysyma do?ru daraldy?y için, dy?aryda hazyrlamy? oldu?um maskeleme ?ablonlarynyn hiçbirisi, buruna oturmady. Önce deseni bir ka?yt banta çizdim, sonra kestim yapy?tyrdym, olmady. Sonra bu i?lemi farkly açylarla tekrar, tekrar yaptym yine olmady. Burnun yapysyndan dolayy muhakkak bir yerde bir hata veriyordu (baklava desenlerini ayny açyyla tutturmak bir yana, bunlary uc, ucuna denk gelecek ?ekilde ayarlamaya çaly?mak, beni çileden çykardy do?rusu. Bende en sonunda burunu önce beyaza boyadym. Daha sonra 1cm uzunlu?unda, 2mm kalynly?ynda maskeleme bantlary kestim. Bu 1cm'lik bantlary uça?yn burun kysmynda, çapraz ?ekilde bir birleri üzerine yapy?tyrdym. ?ekildeki gibi (X) Sonra bu çapraz ?eklin ortasyndan bantklary kestim (tabi ki açylaryny koruyarak, ve boyanmy? bir uçak üzerinde kesim yapty?ymyz için çok dikkatli olarak. O kadar dikkat etmeme ra?men 5. resimde, siyah zemin üzerinde bir byçak darbesi var. Bende sonradan fark ettim.) Tüm burunu bu ?ekilde sardyktan sonra, ayny i?lemi ikinci defa (tabi ki çapraz açyyy ve kalynly?y biraz daha daraltarak) tekrarladym. Sonrada kyrmyzy boyayy uyguladym. Çapraz yapy?tyrdy?ymyz bantlary çykardyktan sonra ortaya çykan sonuç bu oldu. Umarym yardymcy olabilmi?imdir. Kolay gelsin. SAYGILAR |
|
|
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|