Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: yeni ba?ladym Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
thief
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı thief Cevaplabullet Konu: yeni ba?ladym
    Gönderim Zamanı: 24/08/2008 Saat 23:33
arkada?lar merhabalar. ben maket yapmaya yeni ba?ladym.baya bilgisizim ama içim ö?renme a?ky ile kaynyyor.sitede aradym ama firçayla boyama tekni?i hakkynda yazylan hiçbir yazyya rastlamadym. e?er yazylan bir yazy varsa bana yerini sölermsiniz bide e?er yazylmadyysa tecrübeli arkada?larymyz acaba azda bi ?ey olsa yazabilirler mi herkeze kolay gelsin
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2008 Saat 00:43
öncelikle 1, 2 ve 3 numara, "kaliteli", sentetik birkaç fyrça akabinde yakyndaki bir oyuncakçyya gidip enamel tipte olan boyalardan satyn almalysyn. ayryca boyayy inceltmek için biraz da tinere ihtiyacyn olacak. (enamel boya olarak her yerde bulunabilen revell marka boyayy kullanabilirsin)

kamuflaj için kullanaca?yn boyayy tercihen ufak cam bir kapta e?er cam yoksa plastik bir yerde tiner ile inceltmelisin. boyayy inceltirken dikkat et, ne çok akycy ne de çok koyu olsun. tineri çok fazla katarsan su gibi bir kary?ymyn olur ve boyayaca?yn yüzeyi kapatamazsyn, çamur gibi çok koyu olursa bu sefer de detaylar kapanyr ve boyanan yüzey çok kalyn görünür. unutmadan söyleyeyim fyrça ile boyama yaparken ilk kat boyadan genelde 24 saat sonra 2. kat boya atylmasy uygun oldu?undan boyanyn inceli?inin bu duruma hazyrlanmasy daha uygundur. neyse, ufak bir tüyo ile devam edeyim ben ?öyle bir?ey yapyyorum, kary?ymy hazyrlayynca bo? bir yo?urt kaby üzerine boyayy fyrçayla sürüyorum. bu sayede boya kary?ymynyn durumu oldukça kolay anla?ylyyor.

kary?ymymyzy hazyrladyktan sonra fyrçamyz yardymyyla boyanacak yüzeye boyayy uygula, ancak fyrça daima ayny do?rultuda uygulanmaly. yani fyrçayy ileri geri, sa?a sola veya dairesel hareketlerden kaçynacak ?ekilde hep ayny yönde kullanmalysyn.
161...
IP
thief
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı thief Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/08/2008 Saat 22:58
peki ben ?imdi revelin eurofigther maketini biri hediye etti onla ba?ladym
ama uça?y berbat ettim ilk ba? inceltmeden sürdüm filan boyayy detaylar tykandy onlary açmaya çaly?tym iyicene kötü oldu ve daha bi sürü ?ey denedim üstünde çok kötü oldu güzelim maket bnde kenara kaldyrdym.aslynda banada iyi bi tecrübe oldu açykcasy.nese ben sunu soracaktym ?imdi yeni uçak alaca?ym bna yeni ba?lady?ym için tavsiye edece?iniz bi uçak varmy ?imdilik modeli türü önemli de?il
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/08/2008 Saat 10:15
Öncelikle ho?geldiniz. Ylk modelinizi "berbat" etmeniz kesinlikle normal ve beklenen bir durumdur, aksi olursa ?a?ylyr, hiç merak etmeyin. Ylk birkaç model genelde "rezil" olur, o yüzden ba?ta mükemmeliyeti hedeflemeden talim yapmak uygundur; bunun için de çok kaliteli ve pahaly modeller yerine nispeten ucuz ama yine de birle?me konusunda çok sorun çykartmayan kitlerden ba?lamak faydaly olur. Sayyn Balpete?i'nin belirtti?i noktalar isabetli öneriler ancak birkaç ufak ?eyi netle?tirmekte fayda var. Ba?langyç olarak almanyzy tavsiye edece?im tiner sentetik olandyr. Selülozik tinere oranla boyayy biraz daha parlatyr ama daha affedici ve daha sa?lyklydyr. Örne?in selülozik tinerin ayaryny fazla kaçyryrsanyz; boya sökülmesi, plastik kaba koyulursa delinmesi, fyrçanyzyn erken dazlakizm ya?amasy gibi sorunlarynyz olur. Ba?langyç seviyesi için Revell çok kolay bir boya de?il kanaatimce. Bulabilirseniz Humbrol fyrça ile daha iyi anla?yr. Model seçimi konusunda ise Revell'in 1/72 ölçek 2.Dünya Sava?y serisini deneyebilirsiniz. Hem kolay brle?ir, hem de bulmasy kolay modellerdir. Öncelikle birle?tirme ve tesviyeye yönelin. Yardyma ihtiyacynyz oldukça sorun, birileri yardym edecektir.
Bir di?er dikkat çekmek istedi?im konu daha var. Bu sitenin forumunda mümkün mertebe dilbilgisi kurallaryna dikkat etmeye çaly?yyoruz. Yazylarynyzda bu konuya da dikkat ederseniz daha ho? olur. Kolay gelsin.
Consume Ergo Sum
IP
Enewwss
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 187
Alıntı Enewwss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2008 Saat 09:46
http://www.racingz.com/content/view/83/39/
http://www.racingz.com/content/view/86/39/
http://www.racingz.com/content/view/88/39/
http://www.racingz.com/content/view/90/39/

buradaki makaleler akrilik boyanyn fyrça ile uygulanmasynda güzel bir y?yk tutuyor...
IP
thief
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı thief Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2008 Saat 22:56
Arkada?lar bir sorum daha olacak,ben malzemelerle ilgili birr makale okudum ve yapy?tyrycylarla ilgili biraz kafam kary?ty.Ben yeni ba?lady?ym için o kadar yapy?tyrycyya ihtiyacym olacak my?
   Bende Revel'in yapy?tycysy var o ?imdilik yeter mi?   ?imdiden yardymlarynyz için te?ekkürler.
IP
Enewwss
Üye
Üye
Simge

Alıntı Enewwss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/08/2008 Saat 08:32
revell in yapy?tyrycysy yeterli olur ?imdilik... biraz geç kurusada i?ini görür ama ben ca yapy?tyrycylardan da kullan derim bazen sadece ca ile bitirdi?im maketler oluyor... hem sa?lam hem hyzly ama hata affetmiyor... ve kullanyrken gözlük takmany öneririm...

http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=5660
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/08/2008 Saat 12:11
473738.defa belirteyim ki CA yapy?tyrycylaryn bir süre sonra atma ihtimali vardyr. dolayysyyla modeli tamamen onunla toplamak risk almaktyr.
Consume Ergo Sum
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/08/2008 Saat 12:19
Ben de modellerimi tamamen CA yapistirici kullanarak topluyorum. Bugüne kadar herhangi bir atma - kopma durumu yasamadim. Ama CA nin isi degisimlerine tepki vererek ayrilma egiliminde bir yapistirici oldugunu kabul etmek gerek.
IP
ice77
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 155
Alıntı ice77 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/08/2008 Saat 00:27
selamün aleyküm arkada?lar CA derken konuyu birazdaha açyklayycy anlatyrmysynyz CA yapy?tyrycylar hangi yapy?tyrycy synyfyna girer tamiya ye?ilba? CA mydyr saygylar sevgiler...
Acemi Modelci
1977-Manisa
IP
Enewwss
Üye
Üye
Simge

Alıntı Enewwss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/08/2008 Saat 10:20
CA dediklerimiz halk arasynda bilinen klasik japon yapy?tyrycy dyr... su aky?kanly?yndadyr... bazylary 505 olarak ta bilirler... (biyerde onun çakmasyny 5005 olarak görmü?tüm :D)
IP
ice77
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 155
Alıntı ice77 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/08/2008 Saat 10:32
merhabalar ama en sa?lykly yine ye?ilkafa bence hem atma riskide yok japon yapy?tyrycylarynyn bir süre sonra özenerek yapty?ymyz modellerimizin yapy?kanyn ysy de?i?kli?i nedeniye da?ylmasyna neden olabiliyor kendi fikrim tabi herkes farkly yapy?tyrycylar kullanyyor ama deneyimlere ve tecrübelere herzaman açyk olmak gerek bilgi ve ö?reti açysyndan saygylar...
Acemi Modelci
1977-Manisa
IP
Enewwss
Üye
Üye
Simge

Alıntı Enewwss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/08/2008 Saat 10:37
tabii ye?il kafa ve revell yapy?tyrycylar direk plasti?i eritip kaynak yapyyor...
IP
thief
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı thief Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/08/2008 Saat 22:05
Arkada?lar ben maket alaca?ym ama internetten almam iyi olur mu? Olursa bi site söylermisiniz revel markanyn çok oldu?u
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/09/2008 Saat 00:53
Orjinalini yazan: thief

Arkada?lar ben maket alaca?ym ama internetten almam iyi olur mu? Olursa bi site söylermisiniz revel markanyn çok oldu?u

*dükkanlar bölümünden bakmalysyn...
*sanal kart kullanmany öneririm (bence en güvenli yol, ne our ne olmaz)
161...
IP
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 440
Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/09/2008 Saat 11:07
Sanal Kart kysmyna bende katylyyorum.(8 senelik tecrübemle tabii ki)
Kolaylyklar.......
IP
KARGA
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 55
Alıntı KARGA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/09/2008 Saat 13:48
CA yapy?tyrycyyy, sadece "yapy?tyr, kaç" manty?y ile ince ve küçük parçalarda kullanyyorum.
Klasik maket yapy?tyrycysyyla ince parçalara yapy?tyrycylary kürdan ucuyla sürüp, yerine yerle?tirmeden önce 1-2 kez üfleyip, hafifçe kurumasyny sa?lyyorum. Bu ?ekilde, parçayy yerine yerle?tirdi?inizde yapy?tyrycy daha çabuk kuruyaca?yndan, parmak uclarynyz uyu?madan yeni bir a?amaya geçebilirsiniz. Bir de klasik yapy?tyrycy ile gövde, yakyt tanklary gibi parçalary yapy?tyrdy?ynyzda, birle?im yerlerini zympara ile düzeltmeniz gerekecek. Bu nedenle, parçalary birle?tirdikten sonra ince tellerle sykyca ba?layyp, yapy?tyrycynyn kurumasyny bekleyin. Ek yerlerindeki yapy?tyrycy iyice sertle?meden zymparalamaya giri?meyin.
Klasik maket yapy?tyrycysy ile kanopi kapa?y, ini? y?yklary gibi ?effaf parçalary yapy?tyryrken elinizin ayaryny kaçyryrsanyz, parçanyn bu?ulanmasyna neden olursunuz. Bu tip parçalara da, yapy?tyrycyyy yine kürdan ucuyla sürün. Önümüzdeki dönemde bu i?e devam etmeye karar verirseniz HUMBROLL CLEARFIX edinmenizde fayda var.
Bazy parçalaryn, yerlerine yerle?tirildiklerinde boyanmalary güç oldu?u için önceden boyanmalary gerekir. Bu durumda, önceden boyanmy? parçanyn, yerine sabitlenmesi için yapy?tyrycy sürülecek kenasynda dirhem boya kalmamaly. Klasik maket yapy?tyrycysy plasti?i eriterek yapy?masyna ra?men boyaya söz geçiremez. Ta?an boyayy, kurudukdan sonra falçata kanary ile kolayca kazyyyp, yüzeyi temizleyebilirsiniz.

Ve son olarak, internette kesinlikle SANAL KART kullanyn; gözünüz arkada kalmaz.
IP
thief
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı thief Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2008 Saat 21:21
Merhaba arkada?lar.Size bir sorum olacakty.Ben Revell'in mig-21 f-13 Fishbed C isimli maketini makul bir fiyata aldym ama bu yapaca?ym 2. maket oldu?u için boyalarda problem ya?adym biraz.Bana bi sürü boya yazmy? ama 2 tane boya da kary?tyrma yapmam gerekiyor.Bir tanesi yüzde75 metallic99(aleminyum,metalik),%20 metallic91(demir metalik),%5 matt36(lal rengi,mat),benim burda soraca?ym,bu boyalary kary?tyrmak yerine bunun aynysy olan bi boya almak istiyorum hangisi olur?
        Öbür boyayy çözdüm de bu boyayy çözemedim yardymcy olursanyz sevinirim.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04