Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Gulf War Buccanners Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Cankirhan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 76
Alıntı Cankirhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/07/2008 Saat 00:37
Valla sonuçta bu bir hobi ve modelin kar?ysyna geçince onu izlerken nasyl mutlu oluyorsa öyle yapsyn. E?er o maketi yaparken sinirlenip onu kyrynca daha mutlu oluyorsa kyrsyn :) Neyse ben bu tarz polemiklere girmemek için 2008 model sivil araç kitleri yapmaya devam edeyim onlaryn egzozlarynyn içine bir damla siyah boya sürünce eskitme tamamlanmy? oluyor :)
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 130
Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/07/2008 Saat 09:55
Bende temiz gövde ile ilgili Türk Hava Kuvvetleri' nden foto eklemek istedim...yorum sizin?..

F-16D Fighting Falcon' umuz;

Düzenleyen sharkcem - 05/07/2008 Saat 13:41
IP
Cankirhan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 76
Alıntı Cankirhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/07/2008 Saat 13:52
Vallahi fabrikadan yeni çykmy? ilk uçu?u gibi görünüyor. Panel çizgileri neredeyse belli de?il ayryca paryl paryl parlyyor yani parlak vernikle bile üretilebilir gibi duruyor... sonuçta hobi oldu?una göre herkesin kendi tercihi ve zevkidir.
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/07/2008 Saat 14:08
Ön ve arka cam arasyndaki renk farkyna da dikkat çekmek isterim:}
Consume Ergo Sum
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/07/2008 Saat 18:04
Merhabalar,

Ylk önce modeller ile ilgili bir kaç ?ey yazmak istiyorum. "Buccanner" de?il do?rusu "Buccaneer" olacakty. Körfez sava?ynda Tornado'lar alçak irtifada uçaksavar yüzünden kayyp verince, orta irtifadan bombardymana geçildi. Genelde Tornada lazer güdümlü bomba atarken Buccaneer lazer ile hedefi i?aretliyordu. Azda olsa Buccaneer'laryn direk hedefe saldyrdy?y da oldu.

Ykinci uçaktaki ECM podu beyaz olmasy gerekmiyor du? Bence bu ikilinin yanyna bir Tornado yaky?yr.

Modelci her modelinde farkly bir teknik kullanmak zorunda de?il. Belirli bir koleksiyon yapyyorsanyz (Körfez sava?y RAF uçaklary gibi...) hepsinde ayny tekni?i kullanabilirsiniz.

Ele?tirilerimiz de biraz daha nazik olmamyz gerekti?ine inanyyorum. Hiç bir ?ey ?art olmamaly ama tavsiye olmaly.

Bazy konular ara syra tekrar gündeme gelebilir. Bu polemik de?ildir. Farkly baky? açylary ve fikir de?i?imi demek daha do?ru olacaktyr. Aramyza sürekli yeni ve acemi arkada?lar katyldy?yndan ço?umuza için tekrar olan konular yeniden gündeme gelebilir.

Eskitme konusuna gelince. Çok sayyda yeni uçak foto?rafy bulabilirsiniz. Ama daha çok sayyda eskimi? uçak göreceksinizdir. Panelleri belirginle?tirmenin uça?yn bazy yerleri hariç modeli gerçekçi göstermedi?ine inanyyorum. Ancak model üzerinde tonlama ve kuru fyrçalama ile elde edilecek uygun bir eskitme, gerçek uça?y daha iyi yansytaca?yna inanyyorum.

Yyi maketler
Koray Fenman
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 130
Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/07/2008 Saat 22:23

Koray Bey;

Öncelikle düzeltmeniz için te?ekkürler...Forma ba?lyk açarken gözümden kaçmy?.

Bencede beyaz olmasy gerekiyor ama kitin yapym kylavuzunda çöl pembesi ile tek renk boyaly gösterdi?i için fazla ara?tyrmadym.

Tornado' yu GR.4 versiyonu ile ilerde yapmayy planlyyorum ama çöl pembesi Jaguar bitme a?amasyna geldi...

Düzenleyen sharkcem - 05/07/2008 Saat 22:26
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma