Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Gulf War Buccanners Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 130
Alıntı sharkcem Cevaplabullet Konu: Gulf War Buccanners
    Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 01:10
Yngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri' nin ilk körfez harekatynda elektronik önlem ve lazer hedef tespit görevleriyle artan Tornado kayyplary sonrasynda alçak irtifa nokta saldyry amaçly kullandy?y emektar Buccanner' yn Airfix üretimi 1/72 ölçek 2. Gulf war buccanner kitim nihayet bitti;

Ylk Gulf War Buccanner kitim (Matchbox 1/72 ölçek)

IP
enfexion
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 309
Alıntı enfexion Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 01:24
eline sa?lyk cem abi çok güzel olmu?.
kolay gelsin..
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 01:26
Çok te?ekkür ederim melih...
IP
purdey
Üye
Üye

Gönderilenler: 196
Alıntı purdey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 17:46
Cem bey hep ayny teknikle üretim yapyyorsunuz.Bütün modelleriniz neredeyse birbirinin ayny "diecast"görünümüne sahip .Demem ?u ki teknik olarak hiçbir geli?me göremedi?im gibi modelcili?in zorunlu teknikleri olan yykama ve kurufyrçalama uygulamalaryny ysrarla yapmaktan kaçynyyorsunuz o halde hiç bir yenilik gözlenmeyen ayny "diecast" modellerinizin hepsini birden tek kalemde gönderiniz.Cüretimi ba?y?layynyz ama her yeni gönderdi?iniz makete umutla bakyyorum ancak yykanmamy? panel çizgileri artyk hiçbir ?ey ifade etmiyor.aslynda dikkat ederseniz her maketiniz için insanlar ayny ?eyi söylemek istior ancak belki sizi kyrmak isemedikleri için üstü kapaly geçi?tiriyorlar.Ben sizdeki potansiyeli takdir ediyorum ve modelcili?e birkaç ay önce ba?lamy? genç insanlaryn bile denemye cesaret edebildi?i birçok tekni?i koaylykla uygulayabilece?inize samimiyetle inanyyorum.ancak artyk bence bu forum sizden yenilik ve geli?me bekliyor.
en derin saygylarymla.
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 20:57
Suat bey;

Ele?tirinizi saygyyla kar?ylyyorum ama sormadan da edemiyece?im Yykama ve toz fyrçalama modelcilikte her?ey mi????????????...............

Yani kitin gövde ve kokpitinin toplanmasy, genel putileme ve zympara tesviyesi, yapylacak uça?yn özelliklerine uygun detaylandyrma, boyama öncesi son tesviye ve temizlik, görev yapty?y döneme uygun boyama ve dekalleme, biti? verni?inin uygulanmasy önemli de?il mi???....peki bunlaryn hepsi bir teknik beceri ve geli?im de?il mi???......Yani ya?ly boya ile uça?y yykady?ymyzda yada pastel tozla fyrçalayyp vernikledi?imizde kit nasyl yapylmy? olursa olsun mükemmel mi olacak?....

Genel Yykama ve pastel toz fyrçalama gerçekçi bir finish için önemli olabilir ve yary?malarda gerçekten zorunlu bir uygulama alanydyr ama bir kit o a?amaya gerçekten bu kadar kolay my geliyor??????.....   

Di?er form ba?lyklarynda da daha öncede belirtti?im üzere silah, ekzost ve belli yerler hariç eskitme yapmayy pek tercih etmiyorum... (Bu arada forma gönderdi?im beaufighter revize-form 5.sayfa, spitfire mk.1-form 2.sayfa vb. gibi modellere bir kez daha bakmanyzy öneriyorum...)

Saygylarymla

Düzenleyen sharkcem - 25/06/2008 Saat 21:31
IP
purdey
Üye
Üye

Alıntı purdey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 21:33
Orjinalini yazan: sharkcem

Suat bey;

Ele?tirinizi saygyyla kar?ylyyorum ama sormadan da edemiyece?im Yykama ve toz fyrçalama modelcilikte her?ey mi????????????...............

Yani kitin gövde ve kokpitinin toplanmasy, genel putileme ve zympara tesviyesi, yapylacak uça?yn özelliklerine uygun detaylandyrma, boyama öncesi son tesviye ve temizlik, görev yapty?y döneme uygun boyama ve dekalleme, biti? verni?inin uygulanmasy önemli de?il mi???....peki bunlaryn hepsi bir teknik beceri ve geli?im de?il mi???......Yani ya?ly boya ile uça?y yykady?ymyzda yada pastel tozla fyrçalayyp vernikledi?imizde kit nasyl yapylmy? olursa olsun mükemmel mi olacak?....

Genel Yykama ve pastel toz fyrçalama gerçekçi bir finish için önemli olabilir ve yary?malarda gerçekten zorunlu bir uygulama alanydyr ama bir kit o a?amaya gerçekten bu kadar kolay my geliyor??????.....   

Di?er form ba?lyklarynda da daha öncede belirtti?im üzere silah, ekzost ve belli yerler hariç eskitme yapmayy pek tercih etmiyorum... (Bu arada forma gönderdi?im beaufighter revize-form 5.sayfa, spitfire mk.1-form 2.sayfa vb. gibi modellere bir kez daha bakmanyzy öneriyorum...)

Saygylarymla
IP
purdey
Üye
Üye

Alıntı purdey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 21:43
Orjinalini yazan: purdey

Orjinalini yazan: sharkcem

Suat bey;

Yani kitin gövde ve kokpitinin toplanmasy, genel putileme ve zympara tesviyesi, yapylacak uça?yn özelliklerine uygun detaylandyrma, boyama öncesi son tesviye ve temizlik, görev yapty?y döneme uygun boyama ve dekalleme, biti? verni?inin uygulanmasy önemli de?il mi???
Saygylarymla

Bu saydyklarynyzy yapamayan zaten modelci olamaz.Bunlar herhangi bir teknik de?ildir.her ortalama modelcinin modelini hatasyz toplamayy tesfiye etmeyi boyayyp dekallemeyi bildi?i varsayylyr.Modelciler bu becerileri ilk dönemlerinde kazanyrlar.tesviye ve boyayyp dekalleme görüldü?ü gibi modele herhangi bir gercekçilik kazandyrmaz.
saygylarymla.

Düzenleyen purdey - 25/06/2008 Saat 21:44
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 21:48
Güzel polemik.
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 21:50
yani demek istiyorsunuz ki her?ey bo?, kirletme olmazsa modelcinin herhangibi bir tekni?i olmaz do?ru mu???????...........

Saygylar
IP
purdey
Üye
Üye

Alıntı purdey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 21:58
Dedi?iniz modelleri inceledim.Hakly oldu?umu gördüm bu teknikler tecrübe ve deneme ile geli?ir. sizin hiçbir denemenizi görmedik ki uygulamalarynyz gerçekçi görünsün.
Cem Bey amacym sizin yetene?inizi küçümsemek de?il ama modelcilik yapy?tyryp boyamak da de?il.üretkenlk bazen hayal gücü ve vazgeçilemez amaç gerçekçili?i olabildi?ince yakalamaktyr.bunu hangi teknik ve uygulama ile yaparsanyz yapyn model sonunda "oyuncak gibi görünmemelidir.Beni dinledi?niz için te?ekkür ediyor ve iyi ak?amlar diliyorum.
saygylarymla
IP
Artt
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 634
Alıntı Artt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 22:00
Bence sadece "biraz kirletip eskitseniz daha gerçekçi görünür" demek istiyor.
Ben yumu?atayym bari ortamy :)
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 22:01
Cem Bey,

Tarty?maya aradan girmek istemem ama, anlatylmak istenen nokta kaçyyor gibi. ?öyle ki...

Siz diyorsunuz ki ben eskitme-kirletme sevmiyorum. Sonuna kadar da haklysynyz, modelcinin tercihi bu konuda de?i?ebilir. Ancak, yapty?ynyz maketler sonuçta gerçe?in ölçekli küçültülmü? hali ve oldu?u gibi boyayyp byrakty?ynyzda da ancak "küçük uçak" olarak algylanyyorlar. Bu da insanlaryn akyllarynda en yakyn algyya gidiyor: "oyuncak".

Modelciler, ölçekli uça?y gerçe?i gibi -kaba tabirle- yutturabilmek için çe?itli görsel oyunlar kullanyp makyajlyyorlar. Panel çizgilerini daha derin göstermek için yapylan yykama, renk derinliklerini sahte bir ?ekilde büyütüp uça?y gerçekmi? gibi göstermek için yapylan öngölgeleme-artgölgeleme (preshading-postshading) bunlardan yalnyzca bir kaçy. Ancak bu tarz oyunlar ve iyi foto?raflama sayesinde ki ölçekli model, "küçük uçak" - "küçük tank" olmaktan çykyp gerçe?i gibi görünmeye ba?lyyor.

Size yöneltilen ele?tiri, sizin ilk adymdan sonrasyny atmayarak uçaklarynyzy henüz i?lenmemi? seviyede byrakmanyz. Bu da onlaryn boyanmy? ufak uçaklar olarak görülmesine sebep oluyor. ?ahsi görü?ümce bu kadar u?ra?yp, düzgün toparlayyp, de?i?ik çykartmalarla süsledikten sonra eme?inize yazyk oluyor.

Anlady?ym kadaryyla yöneltilmek istenen ele?tiri bu. Dilerim olay farkly boyutlara büyüyüp dallanyp budaklanmaz.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 22:50
Tonlama olmamasynyn yanysyra fla?la çekilen foto?raflar da olumsuz etki yaratyyor.

Ufak bir örnek:
A?a?ydaki foto?raflar ayny makinayla ayny açydan çekildi, üzerlerinde herhangi bir oynama yapylmady. Biri fla?ly di?eri fla?syz çekildi.

Bu arada bu Fw-190A8 benim açymdan her halükarda olmamy? bir maket, sadece konu mankenli?i yapyyor :) ..

Kaank
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2008 Saat 23:05
Ba?ka bir örnek:

Kaank
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 12:00
A-a! Yykama ve kuru fyrçalama ?art myydy? Tüh! Ben hiç model yapmamy?ym o zaman. Hiç kullanmadym da , en azyndan birincisini, dolayysyyla ikisini bir arada. "Panel çizgilerinin derinle?tirilmesi" meselesini de anlamamy?ymdyr genelde. Oynar parçalar ve kapaklar tamam da genellikle gövde panellerinini arasynda modelde verilen kadar bile bir derz olmuyor. Tabii ki zaman içerisinde kullanylmaktan renk farklary, kirlenmeler, yanyklar, ya? v.b. syvy syzyntylary oluyor ama neyi neden yapty?ymyza ve neye bakty?ymyza dikkat edersek daha sa?lykly olacak sanyrym. Genelde modellerde yapylan "a?yry" tonlamalar "gerçekçi" göstermez sadece daha güzel gösterir, ço?umuz da gördü?ümüz düz görüntüden daha güzel oldu?u için bunu "gerçekçi" olarak algylaryz. Bence model yapan ki?i istiyorsa sürekli fabrika çyky?y araç yapmakta özgür olmaly. Bu daha önce de defaatle tarty?yldy gerçi. Bazy yöntemlerin de inatla tek yolmu? ve kutsal kitapta farz kylynmy? gibi davranylmasy ?ahsen beni zyvanadan çykartyyor. Ki?i istedi?i yöntemle model yapabilmeli, istedi?i etkiyi de elde etmek için kendine göre bir yöntem kullanabilmeli. Bence kimse modelcilik engizisyonu yapmasa daha az gergin bir ortam olur...di mi?:}
Consume Ergo Sum
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/07/2008 Saat 12:36
Yeni ba?lyk açmayayym dedim. F-4 referansy ararken bugün ?öyle bir ikiliye denk geldim. Almanya'da bir üste uçan iki F-4F, yakla?yk yan yana duruyorlar, birinin kuyru?u di?er foto?rafta görünmekte. Aralaryndaki farky iyi inceleyin derim. Sonuçta ikisi de uçan uçaklar:}
Bir , Yki...
Aradaki A-4 de hedef çekmek için kullanylyyormu?. Eski Ysrail A-4'ü.
Consume Ergo Sum
IP
cnrabt
Üye
Üye

Gönderilenler: 107
Alıntı cnrabt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/07/2008 Saat 13:26
38-67 cillop gibi di?eri daha çok F-4'e benziyo:)
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/07/2008 Saat 15:57
Di mi...:}
Consume Ergo Sum
IP
Sayfa   2 Sonraki >>