![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
haydar abi
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() Konu: Ya?ly boya yykamaGönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 19:48 |
|
Ya?ly boya yykama yaptym yüzey çizgileri belli olmady. Ylk yykama deneyimim.
Terebentinle burnt amberi kary?tyrdym. Bütün modele uyguladym. Sonuç syfyr. 10 saattir kurumada. Çok çok az bir kararma oldu, kesinlikle forumaa gördü?üm di?er örneklerin yanyna yakla?amady. Kyvamy da gayet iyi, koyu bir kary?ym oldu. Neyi yanly? yapyyor olabilirim? |
|
|
|
|
Burak
Üye
Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 20:38 |
|
Panel çizgileri yeterince derin de?ildir.
Silme i?ini terabentinle yapyyor olabilirsiniz. ?? Kuru silin. Silme i?ini kulak çubu?uyla yapyn.Panel çizgilerinin üstüne dokunmadan silmeye çaly?yn. Ystedi?iniz koyulu?a ula?yncaya kadar bir kaç sefer yykamayy tekrarlayyn. |
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 20:41 |
|
****m sileyim dedim, silmeye çaly?ty?ym yerlerin dokusu bozuldu, o bölüme komple tekrar boya gerekecek. Yapy? yapy? bir görünüm oldu. Silmeye çaly?ty?ymda hemen yapy? yapy? oluyor. Neden olabilir acaba?
O yüzden hiç silmeden yaptym. |
|
|
|
|
Dr.BARKIN
Üye
Kayıt Tarihi: 14/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 264 |
![]() Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 20:53 |
|
yykama yapmadan önce cila atyyor musun?
|
|
|
mediiiiiic!
|
|
|
|
|
ardeth
Üye
Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 20:57 |
|
Orjinalini yazan: haydar abi
****m sileyim dedim, silmeye çaly?ty?ym yerlerin dokusu bozuldu, o bölüme komple tekrar boya gerekecek. Yapy? yapy? bir görünüm oldu. Silmeye çaly?ty?ymda hemen yapy? yapy? oluyor. Neden olabilir acaba? O yüzden hiç silmeden yaptym. Vernik atmadyysanyz meydana gelmi? olabilir. |
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 21:36 |
|
Vernik attym ama 1 kat attym. Enamel boya üstüne akrilik vernik attym. Sorun olur mu?
Ondan mydyr? |
|
|
|
|
maksimizasyon
Üye
Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
![]() Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 21:53 |
|
arkada?ym e?er terebentin ile yykama yapacaksan akrilik vernik ile vernikleme yapacaksyn. terebentin di?er maddeleri çözüyor.
|
|
|
Buradan yetkililere sesleniyorum. Zymparaladykça detaylary kaybolmayan model yapyn!!!
|
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 26/06/2008 Saat 22:40 |
|
Enamel boya üstüne akrilik vernik atmamda sorun yok yani?
Peki illaki yykama yaparken silmek mi gerekiyor? sYlmeden yykama yapylabilir mi? Sonuç ne olur? |
|
|
|
|
Clumsy
Üye
Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 07:23 |
|
Birbirinin çözücüsü olmayan iki malzemeyi üstüste, altalta kulanmanyn bir zaarry yok diye biliyorum.
Terebentin her ne kadar akrilik çözücüsü olmasa da bazen etkisi olabiliyor. 10 inceltici 1 boya kyvamyndaki kary?ym ince fyrçayla detaylaryn içine veredilirse kary?ym detay içinde yürür, bir hat boyunca bir kaç noktada dokundurma gerekebilir. Silmek derdi en aza iner, daha temiz bir çaly?ma olur. Yalym'yn ba?ka konu ba?ly?y latynda belirtmi? oldu?u gibi göze güzel gözüken her zaman do?ru ya da gerçeki olmuyor. |
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 08:51 |
|
Girintilerin üstünden koyu akrilik geçip silsem ayny sonucu vermez mi?
|
|
|
|
|
volkan
Üye
Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 11:13 |
|
Orjinalini yazan: haydar abi
Kyvamy da gayet iyi, koyu bir kary?ym oldu. Merhabalar, Yykama yaparken ya?ly boyayy çok çok inceltmeniz gerekir, siz koyu bir kary?ym oldu demi?siniz, rengi kastemiyorsunuz sanyrym. Kyvamyn koyu olmasy, ya?ly boyayy yeterince inceltmedi?iniz anlamina gelir, oysa o kadar incelteceksiniz ki, ince detaylaryn arasyna kendili?inden yayylacak boya, sonra kuru tüysüz ve tozsuz bir bezle hafifçe, bastyrmadan, girintiler ve detaylar dy?ynda kalan boyayy sileceksiniz. Silerken de öyle sa?a sola rastgele de?il, uçak yapyyorsanyz uça?yn uçu? istikametine göre önden arkaya do?ru silin, böylece daha gerçekçi izler kalyr modelde. |
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 12:47 |
|
Volkan Bey'in dedi?ini uyguladym, bezle sildim ama bir türlü koyula?myyor girintiler, ne yapyca?ymy ?a?yrdym. Daha kolay bir yöntemi yok mudur bu i?in. Harap oldu güzelim Stuka.
Yapy? yapy? i?renç bir görünüm aldy, rezil oldu uçak. |
|
|
|
|
phantom80
Üye
Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 14:22 |
|
Haydar bey naçizane bir tavsiyem olacak size.Uça?a parlak verni?i attyktan sonra normal suluboyayy bula?yk deterjany ve su ile kary?tyryp detaylara ayny ya?ly boya uygular gibi uygularsanyz ayny i?i görür.Veya bildi?imiz pilot kalemle-yanyz ucu ince olsun- detaylaryn içini doldurur ve sonra hafifçe silerseniz detaylaryn içinin güzelce belli olaca?yny göreceksiniz.Selamlar saygylar...
Düzenleyen phantom80 - 27/06/2008 Saat 14:23 |
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 14:53 |
|
Cevaplar için çok te?ekkür ederim.
Elimde sadece mat vernik var o yüzden vernik i?ini hep mat atarak uyguluyorum. Bu bir sorun yaratyr my? Normalde parlak bitiri? için mat verni?in neden atyldy?yny bilmiyorum. Düzenleyen haydar abi - 27/06/2008 Saat 14:54 |
|
|
|
|
jacko
Üye
Kayıt Tarihi: 12/09/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 208 |
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 16:52 |
|
Sulu boyayy da deneyebilirsiniz ince bir fyrça ile panele de?dirin ta?anlary silierek panel çizgilerini belirgenli?tirebilirsiniz
|
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 27/06/2008 Saat 19:36 |
|
Elimde ya?ly pastel var, uygulamada sakynca olur mu?
|
|
|
|
|
jacko
Üye
Kayıt Tarihi: 12/09/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 208 |
![]() Gönderim Zamanı: 28/06/2008 Saat 08:31 |
|
Haydar bey denemekten çekinmeyin ucuz bir model alyn ve kafanyzdaki tüm sorulary deneyin onun üzerinde. Eminim bu yöntem çok daha yararly olacaktyr.Yöntemler için Ynternette gerek türk gerek yabancy pekçok sitede çaly?malary göreceksiniz hemde en ba?tan parçayy kalyptan ayyrmadan itibaren.
Kolay gelsin Düzenleyen jacko - 28/06/2008 Saat 08:32 |
|
|
|
|
haydar abi
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 28/06/2008 Saat 22:54 |
|
Bütün arkada?lar ilgileri için çok te?ekkür ediyorum. "Yykama" i?inde ki?isel yeteneksizli?im oldu?unu dü?ünmeye ba?ladym. Forumda gördü?üm modeller bu kadar temiz yykanmy?ken, benim yapmayy becerdi?im tek ?ey a?yry silmekten mevcut verni?i yyrtmak.
Saatlerce emek verdi?im uça?ymyn harabey dönü?üne tanyk olmak da ayryca vicdan azaby yaratyyor. Acaba boyalary kalyn my attym ki dolacak yer kalmady? Akrilik yykamayy deniyorum artyk bu da olmazsa, bana bu i?i gösterecek biri olmazsa modelcilik hayatyma devam edemeyece?im gibi görünüyor. Düzenleyen haydar abi - 28/06/2008 Saat 22:55 |
|
|
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|