Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Saçmaly?a Devam Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
liberty
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı liberty Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 11:59
Levent Bey merhaba,
Foto?raf çekmeye gitti?inizde, birazdaha zaman ayyryp ODTÜ kolejin, ODTÜ servis otobüslerinin park yerinin biti?i?ine de gidin. Orada eski br futbol sahasy sanyrym kaderine terkedilmi? belkide unutulmu? iki adet da? obüsü galiba 1930 lardan kalma, bir adet kurtulu? sava?yndan kalma oldu?unu tahmin etti?im br obüs, bir adet reo, bir adet willys jeep ve bir adette Mercedes Unmog kamyon göreceksiniz. Bu i?e el atmy?ken bir de bu gariplerle ilgilenirseniz en azyndan ben çok memnun olaca?ym. Foto?raflaryny da çekmi?tim. Becerebilirsem buraya koyarym.

Sevgiler
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 12:09
Orjinalini yazan: caanbash

Ynsanlar kyrk üç yyl sonra RF-4 maketi yaparken referans aradyklarynda bulacaklary müze parçasy beyaz my olmaly??

Benzer duruma Avrupa'nyn ba?kenti Brüksel'den bir T34/85 örne?i. Yer "Musée Royal de l'Armée, Brussels, Belgium".

Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 14:00
Arkadaki Hetzer'in hataly kamuflaj ?emasyny bir kenara byrakalym, modeli de zaten - müzedeki sunumuna kar?yn-Ykinci Dünya Sava?y dönemi Alman Hetzer'i de?il sava? sonrasy Ysviçre üretimi bir model.

Müzelerde, (ki buna birçok ülkenin müzelerini dahil edebilirim; sadece Türkiye veya Belçika'ya has bir durum de?il) ne yazyk ki bu konuda çok ciddi hatalar ve yanly? yönlendirmelere sebep olabilecek kusurlar olabiliyor. Bu sebepten, bu sitede, çe?itli ba?lyklar altynda, müzelerden toplanan referanslar ile yetinilmemesi gerekti?i konusunda müteaddid uyarylar yapylmy?tyr.

?u anda aklyma gelmiyor ancak söz konusu Belçika müzesinde ba?ka hataly boya ?emalaryna da rastlamak mümkün olabilir. Ancak bu konu ba?ly?y altynda dikkat çekmek ve bir ayrym yapmak isterim ki bu hatalar dikkatsizlik, özensizlik, bilgisizlik gibi sebeplerden gerçekle?mi? gibi durup; e?er bu tespit do?ru ise bu ba?lyk altynda konu edilen "belli bir mesajy vermek veya belli bir mesajyn verilmesinden kaçynmak gibi sebeplerle bilinçli olarak yapylmy? tahrifat" durumundan da farklylyk göstermektedir. Farkly olmakla beraber me?ru bir sebep olmady?y ise benim ki?isel görü?üm olup bu konudan ayry olarak ele alynmalydyr. Tabii bu açyklama bile T34-85'in neden bu renk oldu?u konusunda tek ba?yna yeterli olmuyor...
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 17:17
Bahsetti?iniz araçlary bende gördüm. Eski?ehir yoluna çykan küçük kapynyn orada, sahanyn dy?ynda, kale arkasynda dizilmi?ler. Beyaza boyanyp müzeye konmayy bekliyorlar demek ki. Ben önceleri bir anlam verememi?tim bu araçlara. ?imdi olay netle?ti. Gidince onlary da foto?raflarym.
Anla?ylan Hava Kuvvetleri'nin yanysyra Kara Kuvvetleri Komutanly?y cephesinden de olayy ara?tyraca?yz.
I'd Rather Be Flying...
IP
orko_8
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı orko_8 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 18:05
De?erli arkada?lar,

Söz konusu "müze"deki RF-4E'nin tüm katledilme a?amalaryny fotografladym. Uçak orijinal kamuflaj boyasynyn üzerine silme syvama beyaz ya?ly boya ile boyanmy? durumda. Birkaç gün içinde sizinle de payla?aca?ym. Konuyla ilgili naçizane bir yazy yazmayy planlyyordum, ?u aralar i? tempomun dü?üklü?ünden faydalanarak becerebilece?im sanyrym.

Bu arada önce kar beyazyna ardyndan Türk Yyldyzlary rengine boyanan NF-5, bir kaide üzerine dikilmi?, yanyna da bir tabela konmu?: "bu NF-5 HvKK'nin hediyesidir" gibi bir ibareyle..
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 18:22
Orjinalini yazan: Lt von Witzland

Bu sebepten, bu sitede, çe?itli ba?lyklar altynda, müzelerden toplanan referanslar ile yetinilmemesi gerekti?i konusunda müteaddid uyarylar yapylmy?tyr.

Bu devirde model yapacak ki?i müze bile olsa sadece bir referansa odaklanmamaly. "Müze" yönetimi 65 senelik araca "makine" olarak yakla?myyordur sanyrym.

Orjinalini yazan: Lt von Witzland

..."belli bir mesajy vermek veya belli bir mesajyn verilmesinden kaçynmak gibi sebeplerle bilinçli olarak yapylmy? tahrifat"...

Benim aklymda kalan ODTÜ'de beyaza boyanmaz, oldu?u gibi kalyrdy. De?i?mi? demek.

Aman forum kurallaryna dikkat edelim.

Saygylar.

Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 20:49
Orjinalini yazan: enfexion

ya konuyla çok ilgisiz olucak ama.kusura bakmayyn.sizlere bir sorum olacak.
ben geçen gün öss ye girdim.uçak mühendisli?i istiyordum ve ?uan itü uçak mühendisli?ine yetecek puanym var.
ama bu bölüm hakkynda kararsyzym .acaba bu bölüm hakkynda bilgilendirebilecek,yardymy olabilecek olan varmy?türkiyede mantykly bir meslekmi?
herkeze kolay gelsin..

Öncelikle helal olsun,tebrik ederim.

Hiç dü?ünmeden git.ODTÜ'de havacylyk bölümü açylmadan önce YTÜ uçak tekti.Türkiye dahil dünyanyn her bir yanynda gayet mantykly bir meslektir.Madem istiyorsun idealin,kimsenin dolduru?una gelme,özellikle de dersane ****larynyn.Üniversiteye girdikten sonra anlayacaksyn ki her?ey senin elinde.Sen ne kadar kendini a?arsan kapylar sana o kadar açylyr.Seçti?in bölüme göre de?il,senin ne kadar kalifiye oldu?una göre de?i?ir her?ey.Burun kyvrylan okullardan mezun olup binlerce dolar maa?la çaly?an insanlaryn örneklerini verebilirim.Gir o bölüme oku,kendini geli?tir,gerisi kendili?inden gelir.Olay sende bitiyor.Y? bulamam cart curt gibi ?eyler dü?ünme.

IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 20:50
**** ---> H oca
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 21:05
Orjinalini yazan: Burak

Orjinalini yazan: enfexion

ya konuyla çok ilgisiz olucak ama.kusura bakmayyn.sizlere bir sorum olacak.
ben geçen gün öss ye girdim.uçak mühendisli?i istiyordum ve ?uan itü uçak mühendisli?ine yetecek puanym var.
ama bu bölüm hakkynda kararsyzym .acaba bu bölüm hakkynda bilgilendirebilecek,yardymy olabilecek olan varmy?türkiyede mantykly bir meslekmi?
herkeze kolay gelsin..

Öncelikle helal olsun,tebrik ederim.

Hiç dü?ünmeden git.ODTÜ'de havacylyk bölümü açylmadan önce YTÜ uçak tekti.Türkiye dahil dünyanyn her bir yanynda gayet mantykly bir meslektir.Madem istiyorsun idealin,kimsenin dolduru?una gelme,özellikle de dersane ****larynyn.Üniversiteye girdikten sonra anlayacaksyn ki her?ey senin elinde.Sen ne kadar kendini a?arsan kapylar sana o kadar açylyr.Seçti?in bölüme göre de?il,senin ne kadar kalifiye oldu?una göre de?i?ir her?ey.Burun kyvrylan okullardan mezun olup binlerce dolar maa?la çaly?an insanlaryn örneklerini verebilirim.Gir o bölüme oku,kendini geli?tir,gerisi kendili?inden gelir.Olay sende bitiyor.Y? bulamam cart curt gibi ?eyler dü?ünme.

Çok yakyn lise arkada?ym YTÜ'de çift anadal mezunu. Ben davayy satyp fen okuyup iktisat yazarken o azimle uçak yazdy. Girdikten sonra uça?a doymady üstüne uzay da okudu, dört senede gecesini gündüzüne katarak uçak-uzay çift daldan mezun oldu. Noldu?

Türkiye'de çaly?acak yer bulamady, daraldy, en son Bo?aziçi'nde finans yükseklisansy yaptyktan sonra bankacyly?a geçti. ?u an bir Yngiliz Bankasy'nyn kredi servisinde çaly?yyor.

Dolduru?a gelmemek lazym tabii ama bu ülkenin gerçekleri de var. Bahsetti?im arkada? da "dandik" bir adam de?il, Üsküdar Amerikan mezunu üstüne YTÜ'de çift anadal bitirmi? bir insan. Dikkatlice dü?ünmek lazym derim ben. Ydealizm güzeldir iyidir ama 25-27 ya?yna gelip elinde hiçbir ?ey kalmamy? bir ?ekilde idealizmle kapyda kalmak da bir ?eydir, o yüzden hayat gerçeklerine de dikkat derim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
zafer kahraman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı zafer kahraman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 21:44
Sava? kar?ytly?yna kar?yyym ana konumuz olan ODTÜ deki F-4 ün beyaza boyanmasyna da. Asker antipatisi ta?yyorlarsa pembeye boyasalarmy?.
zafer k.
IP
zafer kahraman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı zafer kahraman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 21:48
YTü uçaktan mezun bir arkada?ym makine mühendisli?i yapyyor. Y? ararken bazy çakmalar uçak mühendisi görmek için adamy i? görü?mesine ça?yryyorlardy. Maymun ettiler çocu?u. Ama o bölüme ihtiyacymyz var. Uçak mühendislerine ihtiyacymyz var.Levent Bey'in f-4 e sinirlenmesi bizi uçsuz bucaksyz bir ge?iye sürükledi.

Düzenleyen zafer kahraman - 17/06/2008 Saat 23:20
zafer k.
IP
enfexion
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 309
Alıntı enfexion Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/06/2008 Saat 23:35
öncelikle te?ekkür ederim herkeze.
emre abinin dedi?i bir bakyma do?ru türkiyenin bir gerçe?i açykcasy.
ama geçen gün itü uçek mühendisli?inden mezun olan bir abimle görü?mü?tüm.
mezun olur olmaz 5,6 firma teklif vermi?.
benim asyl istedi?im kendi mesle?imi yapmak yani uçak mühendisi okuyupta makine mühendisi olmak istemem açykcasy.
bide ?öyle bi?ey daha söyledi abi:uçak mühendisli?i bitirip 8 aylyk bir kurstan sonra sivil havacylykta pilot olunabiliyormu??
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/06/2008 Saat 07:48
Uçak mühendisli?i ve Türkiye ?artlary konularyny ayry bir topi?e ta?yyyp, kar?ylykly bilgi aly?veri?ine oradan devam ederseniz çok sevinirim arkada?lar :)
I'd Rather Be Flying...
IP
enfexion
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 309
Alıntı enfexion Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/06/2008 Saat 11:44
pardon levent abi :D
hem böyle yapyyorum.kusura bakmayyn konuyu dagytty?ym için.
kolay gelsin...
IP
liberty
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı liberty Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 23:11
ODTÜ'deki mezarlyk tan resimler;
Not: Resim yüklemekte acemiyim yanly?ym varsa ne yapmam gerekti?ini söyleyin lütfen
IP
liberty
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı liberty Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/06/2008 Saat 23:12
IP
liberty
Yeni Üye
Yeni Üye