Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Herkes Hata Yapar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Tora Tora Tora
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 62
Alıntı Tora Tora Tora Cevaplabullet Konu: Herkes Hata Yapar
    Gönderim Zamanı: 22/05/2008 Saat 22:06
Selamlar Herkese

Uzun zamandyr foto?raflamaya çaly?ty?ym fakat bir türlü denk gelmeyen bir boyama yanly?ly?yny nihayet yakalamayy ba?ardym. Bu defaki bizim maketlerle ilgili de?il. Uça?ymyz yakla?yk bir sene kadar önce THY'ye teslim edilen Airbus 320 TC-JPF YOZGAT. Airbus fabrikasynda boyandy. Boya yapanlaryn gözünden kaçmy? olacakki kuyruk logosu olan ku?un kanat kysmy yuvarla?a temas etmiyor bir hayli kysa kalmy?. Oysaki di?er iki kenar gibi tam olarak temas etmesi gerekiyor. Y?in komik tarafy ise uça?yn di?er tarafynyn do?ru olarak boyanmy? olmasy yani sadece tek tarafy hataly olmu?. Sizlerle payla?ayym istedim. Saygylarymla iyi modeller.

IP
cemdogut
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 402
Alıntı cemdogut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/05/2008 Saat 23:21
Merhaba,
hata yapmakta herkes özgür tabikide THY bir senedir bu hatayy niye düzeltmemi? ben onu anlamadym. Kuyru?u boyamak için fabrikaya geri dönmesine gerek yok herhalde. Yoksa THY'de hatayy bir tek sen mi farkettin :)
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
IP
Terminatör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı Terminatör Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/05/2008 Saat 08:56
Arkada?lar, ben olaya ba?ka bir boyuttan bakyyorum,bence bu hata de?il,belli bir amaç için yapylmy? olabilir,Yozgat A320 uça?y ilk gelenlerden sanyyorum hatta rengi biraz krem gibi,fabrikada boyanyrken görünümü nasyl hangisi daha iyi diye ve di?erlerininde öyle boyanmasy için iki tarafy de?i?ik boyama yapmy? olabilirlermi, çünki maket üzerindeki görüntü net olamyyaca?yndan gerçek uçak üzerinde denemi? olabilirler,bu tip uygulamalar maliyeti fazla oldu?undan tek tarafyny düzeltmediler,nasyl olsa belli bir zaman sonra fasbata girece?inden düzeltme yapmamy? olabilirler,ben sadece varsayymlara göre yani tahmini olarak dü?ünüp yazdym,Saygylar.
IP
Tora Tora Tora
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 62
Alıntı Tora Tora Tora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/05/2008 Saat 09:45
Merhaba Cem

Farkedilmi?tir farkedilmesine ama önemsenmemi?tir. Netice itibari ile biz modelci hassasiyeti ile dü?ünüyoruz. Ama ticari bir i?letmede bu tarz hadiseler önemsiz birer detay olmaktan daha ileri gidemez. Uçak seferden alynacak hangara götürelecek hangarda bu uçak için yer ayarlanacak belki syrf bu yüzden hangara alynamayan ba?ka bir uça?yn bakymy gecikecek vs...

IP
cemdogut
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 402
Alıntı cemdogut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/05/2008 Saat 10:06
Merhaba Tayfun,
Haklysyn benim serzeni? biraz "Bekara kary bo?amak kolay" Atasözüne benzedi :)
Ho?çakal...
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/05/2008 Saat 10:48
Bir kaç defa uçak teslimatyna katyldym. Ynanylmaz stresli bir dönem. Çok kysa süre içinde aryzalaryn eksikliklerin, ka?yt i?lerinin tamamlanmasy gerekiyor. Bu süreçte bence gözden kaçty veya raporlanyp Airbus'a ceza kesildi.

Hatasyz kul olmaz :)
Tolga
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/05/2008 Saat 12:19
uçak i?i kar?yk, her seferinde yeterli zaman yoktur, bir?eylerin gözden kaçmasy do?aldyr...halledilir ama bu boyama meselesi...
161...
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/05/2008 Saat 22:29
Orjinalini yazan: Terminatör

bence bu hata de?il,belli bir amaç için yapylmy? olabilir,Yozgat A320 uça?y ilk gelenlerden sanyyorum hatta rengi biraz krem gibi,fabrikada boyanyrken görünümü nasyl hangisi daha iyi diye ve di?erlerininde öyle boyanmasy için iki tarafy de?i?ik boyama yapmy? olabilirlermi,

A 320 Yozgat 6. uçak,yani bu sav pek mümkün de?il.
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2008 Saat 00:30
Daha dün 2 sorti uçtum o tayyareyle daha evvelde uçtum ama sizde hakikaten iyi göz var.
Ben ?imdi yeni farkediyorum.
Ne diyelim i?in tady tuzu olsun. Eminim ki THY' de kimse farkyna bile varmamy?tyr.
ex copilot.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04