Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: A-1E Skyraider Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
phantom80
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/04/2008 Saat 22:26
Cem bey bir ?ey sormak istiyorum.Mig-19 un altly?yny nereden temin etti?inizi ö?renebilir miyim?

Düzenleyen phantom80 - 12/04/2008 Saat 12:30
IP
purdey
Üye
Üye

Gönderilenler: 196
Alıntı purdey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/04/2008 Saat 22:43
Mehmet Cem Bey; Öncelikle modellerinizin güzel göründü?ünü ve takdire ?ayan olduklaryny söylemeliyim.
Ancak;
bence modellerinize en azyndan yykama yapmalysynyz.Elbette ki gölgelendirme,kurufyrçalama ve eskitme de yapylabilir.Haddim olmayarak maketlerinizin henüz bitmemi? gibi göründü?ünü söylemeliyim.Ayryca fabrikadan yeni çykmy? bir uçakta dahi panel çizgileri vardyr ve belrgindir.bildi?iniz gibi bu teknikler makedin sadece eski görünmesi için de?il, gölge,y?yk ve tonlama yolu ile ölçek etkisini azaltmak yani onlaryn oyuncak gibi görünmemelerini sa?lamak için de uygulanmaktadyr.
Ba?aryly çaly?malarynyzyn devamyny dilerim. saygylarymla.

Düzenleyen purdey - 11/04/2008 Saat 22:44
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 01:42
Macun,tesviye i?leri de gerekiyor.
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 130
Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 12:38
Orjinalini yazan: idris

Macun,tesviye i?leri de gerekiyor.

Corsair için söylediyseniz size katylyyorum bu model benim yakla?yk 18 yyl önce yapty?ym bir model oldu?u için o dönemlerde ne putty bilirlik ne de su zymparasyny ama di?er modeller için söylüyorsanyz size katylamyyaca?ym çünkü yeni dönem bütün modellerim için putty (genellikle humbroll kullanyyorun son zamanlarda ispanyol vallejo plastik macunu -ki bu macunun el temizli?ini su ile çok rahat yapabiliyorsunuz-tercih ediyorum.)kullanylmy? ve tesviye i?lemleri 800 den 1200 e kadar geçi? a?amaly yapylmy?tyr.
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 12:47
Orjinalini yazan: phantom80

Cem bey bir ?ey sormak istiyorum.Mig-19 un altly?yny nereden temin etti?inizi ö?renebilir miyim?

PM altlyklary özellikle Ankaraly ve eski kökenli tüm makaetcilerin çok yakyndan tanyyaca?y Babür Abi' nin pasaj içindeki dükkanyndan satyn almy?tym. Yanly? hatyrlamyyorsam PM bir aralar bunu saty?a çykartmy?ty. Ke?ke yeniden yapsa, acayip i?ime yaryyor çünkü yer sorununu halletmek açysyndan birebir bir çözüm. Simdilerde Ebay da zaman zaman Airfix ve Matchbox ayaklar çykyyor oralardan da temin edebilirsiniz diye dü?ünüyorum çünkü ben öyle bir kaç ayak satyn aldym. (yanlyz standtaki uçak Mig-17P Mig 19 onun sa? tarafynda bir kysmy görünen model

Bol maketli günleriniz olsun.
IP
sharkcem
Üye
Üye
Simge

Alıntı sharkcem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 13:01
Orjinalini yazan: purdey

Mehmet Cem Bey; Öncelikle modellerinizin güzel göründü?ünü ve takdire ?ayan olduklaryny söylemeliyim.
Ancak;
bence modellerinize en azyndan yykama yapmalysynyz.Elbette ki gölgelendirme,kurufyrçalama ve eskitme de yapylabilir.Haddim olmayarak maketlerinizin henüz bitmemi? gibi göründü?ünü söylemeliyim.Ayryca fabrikadan yeni çykmy? bir uçakta dahi panel çizgileri vardyr ve belrgindir.bildi?iniz gibi bu teknikler makedin sadece eski görünmesi için de?il, gölge,y?yk ve tonlama yolu ile ölçek etkisini azaltmak yani onlaryn oyuncak gibi görünmemelerini sa?lamak için de uygulanmaktadyr.
Ba?aryly çaly?malarynyzyn devamyny dilerim. saygylarymla.

Suat bey,

Size katylmamak elde de?il fakat tamamlamaya çaly?ty?ym iki farkly koleksiyonum var bunlardan 1. ilk jet uça?yndan ba?lamak üzere tüm dünyada ilk uçu?unu yapmy? ve filo hizmetine girmi?-prototipler hariç- jet sava? uçaklaryndan olu?makta(bombardyman uçaklary hariç) ve 2. kolesiyonumda da Cumhuriyet döneminden bugüne Türk Hava Kuvvetleri envanterine giren uçaklary toplamaya çaly?yyorum, bu nedenle yapylacak birçok maketim(?u an için 198 adet) ve synyrly bir zamanym olunca kirletme detaylaryna pek fazla girmek istemiyorum ancak makinaly top barut izi yada hava çyky?yndaki kir izleri gövde motor ysynydan kaynakly yanyk izleri ve ini? takymyndaki hidrolik kirleri gibi kolayca bitecek i?leri yapyyorum.
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 13:19
Cem bey ilginiz için te?ekkür ediyorum.Ben uçaklarymy ini? takymlary kapaly yapyyorum..Bu yüzden mutlaka altlyk gerekiyor bana..Bu arada mig-17 yazmy?tym de?i?tirdim mig-19 diye:)Selamlar saygylar..
IP
enfexion
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 309
Alıntı enfexion Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/04/2008 Saat 23:31
çok güzel olmu?
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/04/2008 Saat 01:13
Orjinalini yazan: sharkcem

Corsair için söylediyseniz size katylyyorum bu model benim yakla?yk 18 yyl önce yapty?ym bir model oldu?u için o dönemlerde ne putty bilirlik ne de su zymparasyny ama di?er modeller için söylüyorsanyz size katylamyyaca?ym çünkü yeni dönem bütün modellerim için putty (genellikle humbroll kullanyyorun son zamanlarda ispanyol vallejo plastik macunu -ki bu macunun el temizli?ini su ile çok rahat yapabiliyorsunuz-tercih ediyorum.)kullanylmy? ve tesviye i?lemleri 800 den 1200 e kadar geçi? a?amaly yapylmy?tyr.

Eskiden ben de macun filan bilmezdim ama maketlerinizin hangisini ne vakit yapty?ynyzy bilmedi?im için o yazyyy yazdym.

Bu arada yollady?ynyz di?er resimlerin arasynda da eski maketleriniz var sanyrym.
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2008 Saat 08:29
Orjinalini yazan: Jolly Roger

Orjinalini yazan: oruç reis

Hatyrlady?ym kadaryyla Donanmaya ait A-1H modeli bir vietnama ait mig-17'yi dü?ürmü?tü. Nasyl ba?army?sa!!!

Kuzey Viyetnam demek istiyorsunuz sanyrym. Üzerindeki 4 adet 20mm top ile olmasyn?:}
Navy'de o dönem kamuflaj kullanyldy?yna hiç denk gelmemi?tim. Ylginç, bir ara?tyrmak lazym.

Dün History Channel Dog Fights dizisinde bu olayy anlatty. 4 tane A-1 iki Mig-17'nin saldyrysyna u?ruyorlar. A-1'ler ikili 2 gruba ayrylyyor. Her grubu bir Mig-17 takip ediyor. Gruplardan birini takip eden Mig-17, A-1'lerin seri manevralaryny takip edemeyince, takipten vazgeçiyor. Pe?lerindeki Mig'ten kurtulan A-1'ler di?er koldaki arkada?larynyn yardymyna gidiyorlar. Di?er Mig gelen A-1'leri görünce takibi byrakyp, gelen A-1'lerin üzerine do?ru uçuyor. Yki A-1 ve bir Mig-17 bir birlerine do?ru yakla?yrken ate? etmeye ba?lyyor. A-1'ler Mig'i vurup dü?ürüyor.
Koray Fenman
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma