![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sharkcem
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09/04/2008 Saat 20:08 |
Model: Airfix, Ölçek:1/72 ilave olarak Airwaves detay seti kullanylmy?tyr. Mevcut kitten çykan roketler bir felaket oldu?u için Silah yükü yedek parça avadanly?ymdan toplama yapylmy?tyr.
![]() ![]() ![]() Düzenleyen sharkcem - 09/04/2008 Saat 20:09 |
|
![]() |
|
Enewwss
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
temiz bir çaly?ma olmu? tebrikler.
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Ho? görünüyor tebrikler. Airfix kiti bende de mevcuttu ve ?ahsen dekalleri dy?ynda pek sevmemi?tim. Belki de bendeki kopyasynyn kalybynda bir sorun vardy, bilemiyorum. Yalnyz bir sorum olacak. Kanat yakyt depolarynyn hemen dy?yndakiler Rockeye my?
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
oruç reis
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
![]() ![]() ![]() |
Filo yazysy var ama Vietnamda kullanylmamy? sanyrym...yada bana öyle geldi....
Ellerinize sa?lyk çok ho? ve temiz bir çaly?ma sergilemi?siniz. |
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Vietnam'da filo mu kullanylmamy? uçak my? Zira Skyraiderlar yo?un kullanym görmü?, yava? uçabilen destek platformlaryna ihtiyaç duyulunca envanterdeki A-1 Skyraiderlar da C-47lerle falan birlikte Vietnam'a yallahlanmy? diye bilmekteyim. Arama-kurtarma, gözlem ve aty? deste?i gibi görevler yerine getirmi? olmalary lazym.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
sharkcem
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Ho? görünüyor tebrikler. Airfix kiti bende de mevcuttu ve ?ahsen dekalleri dy?ynda pek sevmemi?tim. Belki de bendeki kopyasynyn kalybynda bir sorun vardy, bilemiyorum. Yalnyz bir sorum olacak. Kanat yakyt depolarynyn hemen dy?yndakiler Rockeye my? Kit Amerikan airfix üretimi ama kanymca ingiliz yapymyndan pek farky yok gibi?... Kanat yakyt tanky yanynda yer alan Rockeye MK.20 aslynda oraya 750 lb bomba koymayy tasarlamy?tym ama çok syky?yk olunca vaz geçtim. A-1 skyraiderlar Vietnam sava?ynda çok sayyda göreve katylmy?tyr. A-1 yerden aty?a dayanykly bir uçakty. Büyük çaply hasarlar bile kolay kolay uçmasyna engel te?kil etmemekteydi. Özellikle Deniz Piyadesi Hava Kuvvetleri ve Donanma tarafyndan SEA1 Kamufla?ly olarak yakyn destek amaçly (close support görevini genellikle tek ba?laryna ve son yyllarda OV-10 Broncolarla birlikte yapmy?lardyr)ve CH-53 lerle birlikte pilot kurtarma operasyonlarynda kullanylmy?tyr. Bu uçaklar kuyruklarynda filo kodlaryny ve armalaryny ta?ymyyorlardy. Vietnam sava?ynda Hava Kuvvetlerince kullanylan tüm A-1ler yine kamufla?ly olarak fakat kuyruklarynda filo kodlaryny ve armalaryny ta?yyarak yakyn destek (genellikle AC-47, AC-119 ve A-37C lerle birlikte) ve kurtarma görevlerinde(CH-47 Chinooklar ile birlikte) kullanylmy?tyr... Düzenleyen sharkcem - 10/04/2008 Saat 16:10 |
|
![]() |
|
purdey
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() |
Ahh birde "kamufla?" yazmaktan vazgeçseniz süper olacak
Düzenleyen purdey - 10/04/2008 Saat 16:56 |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Hmmm... SEA olarak denizciler tarafyndan uçuruldu?una emin misiniz? Genelde gri olur Navy uçaklary. A-1 de keza Gri idi genelde, ben kamuflaj Navy A-1'i görmedim. Amerikan Airfix? Airfix Yngiliz firmasydyr ama Amerika'da üretim de yapmy? olabilir, bu konuda bir bilgim yok. Chinook'un da kurtarma görevlerinde kullanyldy?yny duymamy?tym, zira o dönem silahly modelleri yok diye hatyrlyyorum, ayryca Hava kuvvetleri envanterinde de olan bir araç de?il sanyrym, karma operasyonlarda kullanylmy? olabilir. Bahsetti?iniz uçaklar ile SOC'de HH-53(SeaStalion'un Hava Kuvvetleri versiyonu) ve HH3'ler kullanyldy diye biliyorum.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
oruç reis
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
![]() ![]() ![]() |
Pardon do?rudur...
bendeki eksik bir bilgi i?te ama olsun burdanda peki?mi? oldu te?ekkürler. |
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
![]() |
|
sharkcem
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
Hmmm... SEA olarak denizciler tarafyndan uçuruldu?una emin misiniz? Genelde gri olur Navy uçaklary. A-1 de keza Gri idi genelde, ben kamuflaj Navy A-1'i görmedim. Amerikan Airfix? Airfix Yngiliz firmasydyr ama Amerika'da üretim de yapmy? olabilir, bu konuda bir bilgim yok. Chinook'un da kurtarma görevlerinde kullanyldy?yny duymamy?tym, zira o dönem silahly modelleri yok diye hatyrlyyorum, ayryca Hava kuvvetleri envanterinde de olan bir araç de?il sanyrym, karma operasyonlarda kullanylmy? olabilir. Bahsetti?iniz uçaklar ile SOC'de HH-53(SeaStalion'un Hava Kuvvetleri versiyonu) ve HH3'ler kullanyldy diye biliyorum. Donanma ve deniz piyadesi A-1leri Vietnamyn yo?un bir orman örtüsü ile kaply olmasy ve yukarda dola?an mig-17 lerden korunma amaçly SEA ya zorlamy?. Mig-17 ![]() ![]() Dedi?inize katylyyorum HH-53 Hava Kuvvetlerinin versiyonu fakat Kurtarma operasyonlarynda dönem dönem ACH/CH-47 ler Vietnam' da ortak formatta kullanylmy?lardyr. ![]() Düzenleyen sharkcem - 10/04/2008 Saat 19:35 |
|
![]() |
|
oruç reis
![]() ![]() ![]() |
Hatyrlady?ym kadaryyla Donanmaya ait A-1H modeli bir vietnama ait mig-17'yi dü?ürmü?tü. Nasyl ba?army?sa!!!
![]() |
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
![]() |
|
phantom80
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() ![]() ![]() |
bununla ilgili bi video youtube'da vardy..History channel dogfigfhts programyna ait..
|
|
![]() |
|
FB1907
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 116 |
![]() ![]() ![]() |
bu kitten ancak bu kadar olur.emeginize saglyk .mükemmel gözüküyor.
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: oruç reis
Hatyrlady?ym kadaryyla Donanmaya ait A-1H modeli bir vietnama ait mig-17'yi dü?ürmü?tü. Nasyl ba?army?sa!!! Kuzey Viyetnam demek istiyorsunuz sanyrym. Üzerindeki 4 adet 20mm top ile olmasyn?:} Navy'de o dönem kamuflaj kullanyldy?yna hiç denk gelmemi?tim. Ylginç, bir ara?tyrmak lazym. |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Kullanylmy? colicim, donanma A-1Hleri ba?ta gri iken sonradan onlar da kamuflaja dönmü?ler. Ama hatyrlady?ym kadaryyla Mig-17leri dü?ürdükleri zamanda renkleri hala gri.
Kore'de de lacivert olarak kullanyldylar diye biliyorum, Corsair hesaby. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
sharkcem
![]() ![]() ![]() |
Biri Corsair my dedi hayranym bu uça?a
![]() ![]() |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Restore edilmi? özel bir uça?y yapmadyysanyz (onlaryn renklerinde epey farklar olabiliyor) "donanma lacisi" tutmamy? sanki Cem bey.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
sharkcem
![]() ![]() ![]() |
Emre Bey, Boya gloss oldu?u için makinanyn fla? patlamasy rengi olu?undan daha açyk gösteriyor. Humbrol 190 Blue Angel(galiba artyk üretilmiyor) ile boyamy?tym.
Düzenleyen sharkcem - 11/04/2008 Saat 20:00 |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |