![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
sharkcem
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() ![]() ![]() |
Karde?im XF-91 in tesfiye çaly?malary nedeniyle galiba yeni bir meslek edineceksin.:)) Saygylarymla
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: YGOL
dy?a detay maketlerde ister istemez daha fazla çizik olu?uyor(en azyndan parça birle?im yerlerinde) Hasegawa içe detaydyr ve plasti?ide serttir.Zymparalanypta çizilmeyen maket mi var? |
|
![]() |
|
YGOL
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: idris
dy?a detay maketlerde ister istemez daha fazla çizik olu?uyor(en azyndan parça birle?im yerlerinde) Hasegawa içe detaydyr ve plasti?ide serttir.Zymparalanypta çizilmeyen maket mi var? ama içe detay maketlerde tesfiye olayyny daha rahat yapabiliyorsunuz.mutlaka ciziliyor ama düzeltme imkany içe detay maketlerde daha kolaydyr takdir etti?iniz gibi.ayryca hasegawanyn sertli?ide görecelidir.(?u an hasegawa 1/48 f-16a dan f-16xl yapyyorum)kanymca ye?il kafanyn bol sürüpte eritti?i her ?ey daha yumu?aktyr.hasegawada,alman revelde ya?ady?ym bir olgu bu.ama bir linberg,monograma bakyn belki molded kit ve eski dökme kalyp olmasyndan kaynakly olarak ?i?eyi dökün banamysyn demiyor. saygylar |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
.ama bir linberg,monograma bakyn belki molded kit ve eski dökme kalyp olmasyndan kaynakly olarak ?i?eyi dökün banamysyn demiyor. saygylar Bütün plastik maketler "molded" dir zaten.Farketmediniz herhalde. E?er plastik erimediyse yeterince yapy?tyrycy kullanmamy?synyzdyr. Esas konuyu da kaçyrmayalym.Siyah astar ne i?e yaryyor? |
|
![]() |
|
YGOL
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: idris
.ama bir linberg,monograma bakyn belki molded kit ve eski dökme kalyp olmasyndan kaynakly olarak ?i?eyi dökün banamysyn demiyor. saygylar Bütün plastik maketler "molded" dir zaten.Farketmediniz herhalde. E?er plastik erimediyse yeterince yapy?tyrycy kullanmamy?synyzdyr. Esas konuyu da kaçyrmayalym.Siyah astar ne i?e yaryyor? veya yazaca?yma ve yazmy?ym özür.mould yani kalyba akytmayy kastedmi?tim.?imdi bildi?iniz gibi püskürtme ile bu i?i yapyyorlar.yapy?tyrycy i?i ise yine sertlik gibi göreceli bir kavram.sizce yeterli olan bence yeterli olmayyp tam terside olabilir.gloss black kullanma i?i ise mat bir yüzeye atmy? oldu?unuz boya ile parlak bir yüzeye atmy? oldu?unuz metalik boyanyn vermi? oldu?u efektin ayny olmady?ydyr kanymca.metalik boya sizinde bildi?iniz gibi hata kaldyrmyyor.bu hatalary bir nebze kamufle etmek ayryca daha parlak bir görünüm elde etmek için ben bu gloss black olayyny tercih ediyorum.sizce keyfe keder bir durum olsada bu benim tercihim.sizinde takdir edece?iniz gibi bu hobby bir deneme yanylma olayydyr.sizde mevcut modellerinizi bu kyvama getirinceye kadar bir miktar modelinizi heba etmi?sinizdir. saygylar |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
.sizde mevcut modellerinizi bu kyvama getirinceye kadar bir miktar modelinizi heba etmi?sinizdir. saygylar Bir miktar my?Hehehe epey bi miktar... Orjinalini yazan: YGOL
.gloss black kullanma i?i ise mat bir yüzeye atmy? oldu?unuz boya ile parlak bir yüzeye atmy? oldu?unuz metalik boyanyn vermi? oldu?u efektin ayny olmady?ydyr kanymca.metalik boya sizinde bildi?iniz gibi hata kaldyrmyyor.bu hatalary bir nebze kamufle etmek ayryca daha parlak bir görünüm elde etmek için ben bu gloss black olayyny tercih ediyorum. ?imdi daha net anladym.Bildi?iniz gibi metalik boya altta ne renk varsa kapatyr.Alttaki rengin siyah yada beyaz olmasy üstüne atylan metali?in tonunu de?i?tirmez. Ancak zymparalanyp çizilmi? bir yüzey ile hemen yany ba?yndaki zymparalanmamy? yüzeyi metalikle ayny ?ekilde boyarsanyz zymparalanmy? yer kendini belli eder. Metalik boyanyn homojen bir ?ekilde atylmasy için altyna astar niyetine düz yüzeyli (parlak) bir boya atyyorsunuz anlady?ym kadaryyla. Ben zymparalady?ym yeri metalikle boyayacaksam öncelikle bulabilece?im en ince zymparayy kullanarak (tercihen 1000-1200 numara) kaymak gibi bir yüzey elde etmeyi tercih ederim.Malum,ne kadar ince boya sürerseniz detaylar o kadar belli olur. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |